Drage zene,

Ovo je prijevod, u nastavcima, poglavlja VII iz knjige Martina Spiewaka, njemačkog novinara koji i sam ima sina iz IVFa, "Koliko daleko idemo po svoje dijete". Poglavlje se zove "Skriveni tajni život". Ponekad bolno iskreno, vrijedno je čitanja, kao i cijela knjiga.

Prva injekcija bila je najgora. Minutama je Christian Thomsen držao špricu u ruci, a da je nije mogao ubosti. Izgledalo je tako jednostavno. U MPO klinici sestra mu je dala dva paketa lijekova i injekcija i pokazala kako se to radi. "Tako ćete svaku večer", rekla je. Kao vođa jedne mobilne bolnice Thomsen je bio naviknut na injekcije. Ali kad se našao pred golim bedrom svoje žene, iskustvo je otkazalo. "Bojao sam se da ću je povrijediti."

Danas, nakon šest postupaka izvantjelesne oplodnje i više od 100 injekcija kasnije, Thomsenovi mogu samo kimati glavom kad se sjete straha od prve injekcije. Zabilježili su sve dijelove svoga liječenja. Grafove bazalne temperature, naputke koje su dobili tijekom liječenja, kalendare lijekova i slike s ultrazvuka ispunile su cijelu ladicu. "Injekcije su na kraju najjednostavniji dio IVF-a", kaže Marina Thomsen. "Postoje stvari koje ti nijedan liječnik ne kaže i čovjek si ne može niti predočiti prije nego što počne."

pročitajte sve na ovoj stranici

Zamolila bih vas takodjer da - ako vam se svidi stranica - da stavite linkove na stranicu gdje god mozete - forume, fejs, posaljete prijateljicama... (zeljeli bismo da se stranica indeksira u trazilicama)

Takodjer bi bili jako korisni komentari na stranicu, a posebno na novu sekciju "Psihologija" na toj stranici.

Puno hvala, i nadam se da ce vam se ovo poglavlje svidjeti kao i meni!