Evo moj (mamin) recept za krempite, hvaljen na svakoj festi i svi ih vole. Nema sanse da ne uspiju, samo je bitno da se stavi tocno ovaj gustin koji pise u receptu.
Raditi u velikoj posudi, mjera je za veliku tepsiju (protvan).

8 jaja (razdvojiti zumanjak od bjelanjka), 1.5l mlijeka, 14 zlica secera, 4 secer vanilije, 1 Gussnel od Dolcele (obavezno ovaj!),1 pakiranje lisnatog, 0.5l slaga.

Razvaljati i ispeci lisnato na obrnutoj strani tepsije. Izbockati vilicom da se na napuhne. Lisnato se reze kad su krempite gotove, nema nikakvih problema s time.

Dok mlijeko kuha, mijesati jaja i secer pa dodati Gustin. Ako je pregusto, oduzeti malo mlijeka od one litre i pol. Dalje kuhati kao puding, dok jako ne zgusne. Dodati u to secer vanilin pa snijeg od bjelanjka, zlicu po zlicu dok se sve lijepo ne izmijesa. Mijesati kuhacom, najzgodnije je. Vrucu smjesu izliti po lisnatom tijestu. Kad se ohladi, staviti slag pa poklopiti drugom korom lisnatog. Pospe se secerom u prahu.