Ja sam tijekom 2007. i 2008. imala 4 pokušaja potpuno prirodnog IVF na SD, kažem pokušaja jer su 2 završila inseminacijom budući da je folikul oba puta puknuo neposredno pred punkciju. Od 2 postupka kad sam imala punkciju oba puta je aspirirana zrela js, jednom sam imala ET 3. dan 6-staničnog embrija, a drugi put se js nije oplodila. Primila sam oba puta samo štopericu.

Po meni je kod prirodnjaka jako važno dobro poznavati svoje tijelo i svoje cikluse i probati tako narihtati UZ preglede i punkciju. Ja npr. već znam otprilike kojom brzinom mi rastu folikuli, da mi je ovulacija ranije i to obično uvijek noću ili ujutro, na kojoj veličini mi folikuli pucaju i znam da ako dobijem štopericu na dan kad je LH test već pozitivan da je to za mene prekasno.

Baš me zanima ima li još podataka o uspješnosti prirodnjaka jednom kad dođe do punkcije i kad se dobije js. Da li sva ta razlika u uspješnosti stimuliranih/prirodnih ciklusa proizlazi iz toga da je teško natempirati punkciju i uhvatiti dobru js?