Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
Kao prvo, trebaš imati u vidu da je uspješnost prirodnjaka oko 10 posto (i to onda kad se uhvati js, što često nije slučaj).
Mislim da ovo nije sasvim točno, ovako je niska baš zbog toga jer se često ne uhvati js, a ako se uhvati i dođe do transfera taj % se povećava. Međutim i dalje manji uspjeh nego kod stimuliranih samom činjenicom da se radi o 1 embriju čija kvaliteta može biti bolja ili lošija.

Moja statistika s prirodnjacima nije baš ohrabrujuća. Imala sam do sada 8 pokušaja od kojih su samo dva završila s ET a trudnoćom niti jedan. Jednom nije došlo do oplodnje, a 5 puta je došlo do ranijeg pucanja folikula pa smo poslani na kućnu radinost ili je napravljen AIH. Ali kod mene su ciklusi skraćeni i ovulacija zna biti vrlo rano (nekad čak 10. dc) pa su takve stvari za očekivati. Trudna sam ostala u dugom stimuliranom protokolu.

Kod prirodnjaka mi se pokazalo da je dosta važno iskustvo: na početku su nam stanice bježale a sad kad znam kad mogu očekivati ovulaciju pratim se sama LH trakicama, a i dr. već zna moju situaciju.

Moe neću se miješati u vaše odluke, krenite pa ćete vidjeti. Možda ćete baš imati bingo iz prve što vam od želim!