Mislim da ovo nije sasvim točno, ovako je niska baš zbog toga jer se često ne uhvati js, a ako se uhvati i dođe do transfera taj % se povećava. Međutim i dalje manji uspjeh nego kod stimuliranih samom činjenicom da se radi o 1 embriju čija kvaliteta može biti bolja ili lošija.
Moja statistika s prirodnjacima nije baš ohrabrujuća. Imala sam do sada 8 pokušaja od kojih su samo dva završila s ET a trudnoćom niti jedan. Jednom nije došlo do oplodnje, a 5 puta je došlo do ranijeg pucanja folikula pa smo poslani na kućnu radinost ili je napravljen AIH. Ali kod mene su ciklusi skraćeni i ovulacija zna biti vrlo rano (nekad čak 10. dc) pa su takve stvari za očekivati. Trudna sam ostala u dugom stimuliranom protokolu.
Kod prirodnjaka mi se pokazalo da je dosta važno iskustvo: na početku su nam stanice bježale a sad kad znam kad mogu očekivati ovulaciju pratim se sama LH trakicama, a i dr. već zna moju situaciju.
Moe neću se miješati u vaše odluke, krenite pa ćete vidjeti. Možda ćete baš imati bingo iz prve što vam odželim!

želim!
Odgovori s citatom