Moe, ja koja imam dosta iskustva sa prirodnjacima bilo sa klomifenom ili bez (možeš vidjeti u mom potpisu koliko) mogu ti samo savjetovati da objasniš svom suprugu da ti je gore prolaziti 10 punkcija u godini s prirodnim postupkom nego jednu ili 2 sa stimuliranim. Vjeruj mi, ja osjetim svoje jajnike što nikad prije nisam - bole za vrijeme ovulacije, pms, menstruacije. A i sama punkcija je bolna, jer kada si u prirodnjaku nitko ti neće dati anesteziju (pogotovo ako nisi kod privatnika). Osim toga ne vjerujem da će te ijedna državana bolnica primiti samo za prirodnjake bez da se dogovaraš za stimulirane postupke, jedino ako ti MPO dr. ne ustvrdi da za tebe stimulacija stvarno nema smisla i da možeš vrtiti samo prirodne postupke. Naravno za to ćeš ipak morati imati 1 ili 2 stimulirana pokušaja. Kod privatnika ćeš plaćati preskupo za postotak uspješnosti koji prirodnjak nudi. A znam da i neki privatni MPO dr. (npr. dr. L iz IVF Centra) će ti prilično direktno reći da prirodnjak nema smisla.
Naravno nadam se da kako god ti i tm odlučili da će to biti uspjeh iz prve i da nećeš morati prolaziti sve torture!
Ali još jednom kažem - pokušaj objasniti svom dragom da ti se zdravlje više ugrožava sa hrpom punkcija nego stimulacijom...

!
Odgovori s citatom