-
Naravno, treba štopericu dati u pravom trenutku tj. js mora već biti na određenom stupnju razvoja da bi moglo doći do završnog sazrijevanja. Da nije tako mogla bi se sva prijeveremena pucanja folikula izbjeći da se štoperica da npr. 8dc ali na žalost ne ide tako. Možda će se jednom moći, meni je palo na pamet da ako Cito može kultivirati nezrelu stanicu do zrele in vitro to bi značilo da će se jednom moći u prirodnjacima punkcija radit onda kad je folikul sigurno još tu pa onda stanicu sazrijeti u laboratoriju. Ali nisam još čula da to netko radi.
Mali Mimi mislim da u prirodnjacima nije vjerojatno da će se doći do prezrele stanice, kad se LH da prekasno onda obično dođe do spontane ovulacije prije punkcije (osim možda kod žena koje imaju onaj problem da folikuli ne pucaju). Drugo su stimulirani postupci (ali ovo je tema o prirodnima).
Zato prirodnjaci jesu toliko neizvjesni jer treba pogoditi kad je stanica taman zrela da joj treba štoperica i onda od tog trenutka natempirati punkciju. Ja se slažem s tacom da bi bilo najbolje kad je LH test već pozitivan napraviti punkciju drugi dan, i ne znam zašto doktori to ne žele pa čak ni privatno kad su ionako naši novci u igri.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma