-
Fibroadenom-dojenje-blister
Prije nekoliko godina sam bila na operaciji vađenja fibroadenoma jer se povećavao. U toj dojci sada pretpostavljam zbog te operacije imam manje mlijeka, jako brzo bebač sve posiše.
Općenito smo imali početnih muka s dojenjem ali to je sada sve ok, ali već 3 puta unazad 2 mjeseca sam imala blister.
Prvo pokušavam masažom da to mlijeko krene van, ali onda ipak istisnem dok ne prsne. Boli jako jako i tek kad izmasiram bol prestane (jave se i tvrdi grumeni u nekim dijelovima dojke)
Zašto se taj blister konstantno vraća? Da li ikako to mogu spriječiti?
-
-
kod mene nije fibroadenom, nego imam (valjda) fibrocistične dojke s povremenim cistama na desnoj
preporuka je UZV kontrola i terapija dojenje
od početka sma imala probleme, pogotov sa desnom, ali zato što mi nisu dali da dojim bebu prvih 7 dana zbog terapije koju sma primala, pa sma zamalo dobila upalu, imala zastoje i sl.
kad smo izašle iz porodilišta, uspostavile smo isključivo dojenje
i sad mi se javlja problem na lijevoj, na kojoj niakd nije bilo ciste
i to imam blister, kojeg se nikao ne mogu riješiti
nestane ponekad, ali se opet javi, i povremeno imam zastoj i kvrge 
da ne spominjem kako mi je bolno dojenje, i koliko puta otplačem i vrlo rijetko je podoj na toj dojci normalan , bez bola
i mene zanima kako se na duže vrijeme riješiti blistera (trajno uklanjanje mi je SF
)
iglicu nema šanse da probam, nit znam kome bi otišla da mi to uradi tj ne smijem se usuditi u svakoj varijanti
-
Imam i fibroadenom i fibrosističnu mastopatiju, a imala i blister koji je nakon mj-dva prošao sam od sebe.
Par sam ga puta bocnula sterilnom iglom i istiskala sadržaj van.
Dojenje i fibroadenom idu super skupa, samo što neznam kad i kako ću na kontrolu i to me brine.
Nisam bila tri godine (trudnoća, sad pune mlijeka).
-
I ja razmišljam o kontroli isto dugo nisam bila, dakle onda mi nema smisla niti naručivati se?
Na toj strani gdje sam operirala fibroadenom (izvađen je) imam definitivno manje mlijeka i na toj dojci su mi se do prije 2 dana pojavljivali blisteri. Sada se javio na drugoj ali ne kao prišt nego kao neki sitan sitan bijeli podljev koji sam malo mrcvarila i jedva nešto istisnula...bojim se mastitisa pa sam masirala, uranjala u vruću vodu itd...
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma