-
Upala mjehura i rast temperature
Jan je jutros zakurio 38.3, 38.4 i bio totalno malaksao. Kada je počeo i povraćati odveli smo ga doktorici. Napravili smo krvnu sliku i pretrage urina. Ugl. upala mjehura. Dobio je boc-boc, još dvije - sutra i prekosutra, ponedjeljak kontrola.
Kupili smo Plicet za temperaturu, no ona ne pada... Prije smo imali Lupocet i ista stvar... Cijeli dan je oko 38.3-38.5 (ispod pazuha, nikada nismo mjerili rektalno) a sada se počela penjati. Strah me noći.... Kupali smo ga nekih 10ak minuta jer više nije htio, oblozi ne dolaze u obzir - na njih je posebno alergičan. Ima još kakav savjet za skidanje temperature? Mi se ne susrećemo često s time pa ne znamo sve trikove a ako završimo na hitnoj znam da će odmah završiti na ibuprofenu i infuziji!
-
-
Ibuprofen sirup,daje se ovisno o kilaži i djeluje 8 sati za razliku od Lupoceta koji djeluje oko 4 sata.Nama super pomogne.
Čepići isto ne pomažu, Ibuprofen bi rado izbjegla....
-
Osoblje foruma
Nije Ibuprofen tako loš.
A stvarno pomaže.
Kod nas su temperature uvijek oko 40, pa naizmjenično dajemo Ibuprofen i Lupocet.
Stavljamo mokre obloge, tuširamo (ovisno o njezinom raspoloženju), pokrijemo samo plahtom (skini deku, stavi nešto što nije "dlakavo")...
Čuvajte se...
-
Da dođe do 40 i ja bi dala Ibuprofen, ali bi pokušala to spriječiti ak bude moguće....
A dekica... to je njegova dekica s kojom uvijek spava, ali ju ja sada maknem kada zaspe i pokrijem plahtom....
-
Osoblje foruma
osim tuširanja, stare tete znaju skidati temperaturu s nekom forom s krumpirom, mislim da se oguljeni krumpir stavi u čarapice pa na noge, ali nisam sigurna.
jel još netko čuo za to?
-
da, sad sam se i ja sjetila
prepolovi se krumpir (sirovi) i stavi na tabane, pa preko čarapice
sjećam se da je to moja stara znala stavljat sestri kad više nije znala šta će, al se ne sjećam da li je pomagalo :/
-
Fora s krumpirom je slično kao s oblozima - da hladi. Mi smo znali obuvati čarapice namočene u mješavinu jabučnog octa i vode, pa preko njih suhe. Isto nešto slično (ručnik, gazu) na ručne zglobove. Čim se zgrije/osuši mijenjati. Sretno!
-
Jannocka ne znam koliko ti Jan ima kila ali vidim da je star kao Dora pa pretpostavljam da je oko 12 kg možeš mu u slučaju visoke temperature,preko 39 ako raste i više a ne možeš spustiti,dati i 2 čepića od 120 mg.Tako su nama rekli u Klaićevoj kad je Dora imala virozu sa 40 i preko!
-
Koko je prošla noć?
Evo srećom noć je dobro prošla. Jan je skoro cijelu noć prespavao. Okupali smo ga u mlakoj vodi u 10 sati i odmah je zaspao. Probudio se oko 2, temperatura 39.3 popio jednu i pol žličicu Pliceta (piše i do 2 žličice - ali on ima samo 10 i pol kg) i odmah zaspao. Jutros je imao temp 37.8 i bio je jako raspoložen i živahan. Tražio je peciva i vode.
Sada smo došli sa pikice pa se igra u sobi.
-
Dobio je do sada tri pikice, ali još uvijek ima temperaturu. Doduše ne prelazi 39, ali sam mislila da ćemo se toga treći dan sigurno riješiti :/
Inače je dobro raspoložen, kao da nije bolestan. Vraća mu se i osjet kada mora ići na WC tako da nezgoda skoro da i nema.
Plakao je danas kada je dobio pikicu. Izađemo van, sjednemo i on skuži da imam Frutabelu u torbi i traži me. Ja mu kažem da mora izabrati hoće plakati ili papati. Isti je tren prestao plakati!
Sutra idemo na kontrolu... Muči me to što još ima temperaturu...
-
Srce malo
!
Mislim na vas.
-
pa ja ovo tek sad vidim!
miš mali. baš ga je strefilo.
ljubi ga puuuuno
-
Osoblje foruma
Janoccka, ne brini, to je četvrti (danas, peti) dan s temperaturom.
sigurna sam da mu je već bolje, a najbolji je znak to što nije klonuo i bezvoljan.
dapače!
javi nam kako je danas...
-
Evo rovari po stanu kao nekad!
Popodne idemo na kontrolu. Još kaže da ga boli piša :/ , ali noćas i jutros nema temperaturu...
-
Osoblje foruma
-
Dobili smo Ceporex koji trebamo piti 4 dana i nakon toga ponovo nosimo urin na analizu. Temperature više nema, a Jan je živahan, možda i više nego što je bio.
Cijelo vrijeme je govorio doktorici da je on dobar (u smilu da je zdrav) i da više neće pikicu :D.
-
Mi smo u sličnoj situaciji - Tan ima urinarnu infekciju i to prema riječima doktora prilično jaku, a manifestirala se tak da je u noći počeo vrištati da ga boli guza i pokazivati na pimpač pa me tražio tutu i vrišteći piškio stojećki (jer ga je boljelo sjedećki) i onda sam na pidžami vidjela bijele mrlje koje su bile kao posute kristalićima. To je bio jedan i jedini simptom, išli smo na hitnu ujutro (jer je nakon tog bolnog piškenja zaspao ko top, a ja oka nisam sklopila od 3 kad je bila frka), još se dr. u hitnoj maltene sprdala jer da kaj sam dijete vukla tamo i da je još mogao spavati i jel mi to prvo, no uzeli su mu urin i kad su došli nalazi bila je puno susretljivija jer je nalaz bio loš. Drugi dan smo morali na Šalatu i tamo su nam uzeli urin - nalaz je bio jako loš, puno bakterija, sutra će biti nalazi urinokulture, a moramo i na UZV bubrega.
Uz sve to, dan prije no što mu se to pojavilo, osipao se po trbuhu i leđima i sad je pun sitnih, sitnih prištića koji su prilično gusti (ali dr. je rekla da to nije ništ).
Sreća je da nije imao temperaturu uopće (još se dr. čudio kako je nema uz tako jaku upalu) i ponašao se skroz normalno, najnormalnije jeo i pio i igrao se.
Isto pijemo Ceporex, danas nam je četvrti dan.
Puse malom Janu i nek mu prođe što prije!!
-
Ah jadničci mali.... Viš kako to kod svakoga drugačije.... Jan da nije povratio i da nije bio petak, ja ga vjerojatno ne bi ni vodila jer sam mislila da je to što viče da ga boli piša od toga što je imao jaku stolicu, vjerojatno od kivija, pa mu se malo crvenila guza. A u stvari od te upale se nije mogao kontrolirati i ukako se u gaće. Sada vidim da je bolje kada ga uhvati faza da neće na WC.
Pusa i vama i javite kakvi su nalazi!
-
Mi smo danas imali kontrolu urina i sve OK. Za tri tjedna ćemo napraviti kontrolu urina na mikrobiologiji da bi vidjeli da li postoji neka bakterija u organizmu i mimo upale.
-
Super da vam je sve ok!!
Mi smo u ponedjeljak išli piškiti (zadnju dozu lijeka dobio u nedjelju) i nalazi će biti danas, a prošli petak napravili smo UZV bubrega koji je u redu.
Međutim, neka druga boleština ga je napala jer je taj prošli petak dobio temperaturu 38 (ispod pazuha) i nakon toga ništa, pa je dobio konjuktivitis tak da kapamo oči da bi nakon svega jučer navečer dobio temperaturu 38,5 i žalio se da ga boli uho tak da opet idemo danas doktorici :/ .
-
Ah... kad krene...
Dobro da je sa bubregom sve OK. Drž`te se!
-
Nakon ovoga, Janu je u urinu nađena E. coli 10**4 koju nismo liječili, pa nakon mjesec dana E. coli i Klebsiella spp.
6 dana je pio ceftibuten (mislim da se sirup zvao Cefex ili tako nešto) i ponovljeni nalaz je bio sterilan.
Danas smo bili kod urologa i dijagnoza mu je Adhesiones praeputii. Moramo napraviti običnu kontrolu urina i 4.4. idemo na UZV.
Nismo se dosada brinuli o tim stvarima, ali sada odo` surfati. Iako cijenjen kao veliki stručnjak, jako sam ratočarana liječnikom. Nije nas uopće saslušao i samo je nabrzinu pogledao nalaze urinokulture i Jana.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma