Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Inhalator

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Inhalator

Ima li netko preporuku za inhalator za bebe?

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zavisno za što ti treba. Mi za inhaliranje Ventolina i Flixotidea u spreju (znači za desetak udisaja) kloristimo Baby haler, proizvođač Glaxo Wellcome, to je plastična tuba sa silikonskim dijelom koji se prislanja preko nosa i ustiju bebe, a cijena mu je čista pljačka, oko 250 Kn. Za onakve inhalatore koje doktori imaju u ordinacijama i gdje se inhaliraju pare po dvadesetak minuta jedna mama mi je rekla da ne koštaju puno više, a dobavljač im je Oktal Pharma.
    Vjerojatno ti pedijatar može nešto preporučiti, svakako se konzultiraj s njim prije nego se upustiš u takvu (i zdravstvenu i financijsku) 'avanturu'.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Audrey bas ti hvala.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

podižem - razmišljam kupiti inhalator da brže iščistimo nosić kod prehlade.

malo sam gledala i ostala :shock:

pa to je investicija!

što mi preporučate za ne-alergično, ne-bronhitično, samo ponekad prehlađeno dijete? ne trebaju nam neka čuda tehnike.

(sladak mi je onaj pingvin)

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    (sladak mi je onaj pingvin)
    Ja imam "pingvina" i zadovoljna sam s njim. Istina dobro bi bilo da mima malo dužu cijev između kučišta i maskice, ali je i ovako dobar, jednostavan i nije skup

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nije skup u usporedbi s ostalima, ali kad se sjetim da smo se mi inhalirali mentoklarom...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Doktor Richter uopće ne preporučuje inhaliranje ?? za običnu prehladu tj. 'nemedicinsko' - dapače, tvrdi da to šteti

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

stvarno? a kaj veli, zašto šteti?

je l' se krivo sjećam ili on ne preporuča niti kapanje?

pa kako ću djetetu očistiti nos da može disati? i kako spriječiti da se ne iscijedi u grlo i/ili uho?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ajme stvarno, je i protiv kapanja nosa.

Evo npr. što kae o inaliranju

Ne znam koji je to točno problem, jer nisam pregledao dijete. Mislim ipak da je riječ o prehladi, razvučenoj dodatnim terapijama po izboru majke: demantirajte me ako nisma u pravu, a mislim da ste ga krcali raznim lijekovima za i protiv kašlja, kapima i inhalacijama. Ali, uz hroptanje je kašalj jako dobar, jer hropatnje dolazi od viška sluzi, a kašljem se to rješava. Samo, ako ga krcate time na što sumnjam, onda sve to treba prekinuti, da se konačno prirodnim putem razriješi sluzi

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stvarno? a kaj veli, zašto šteti?

je l' se krivo sjećam ili on ne preporuča niti kapanje?

pa kako ću djetetu očistiti nos da može disati? i kako spriječiti da se ne iscijedi u grlo i/ili uho?
    On veli da inhaliranje sam pojačava "proizvodnju" sluzi, a da je nos za zrk, a ne za tekućinu.

Ne znam, ja ipak koristim i jedno i drugo.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sve je to divno i krasno, ali kako objasniti djetetu da barem tri dana neće spavati ni cicati jer se mora prirodnim putem riješiti sluzi?

nama se necureći začepljeni nos zakomplicirao i sad čekam nalaze, vjerojatno je samo upala grla - ali ipak se ubuduće želim brže riješiti prehlade.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi ne koristimo inhalator zbog astme, rekao dr da ne zeli te sitne cestice da se spustaju u pluca
    i stvarno, njegovi savjeti mozda jesu malo pomaknuti u odnosu na ono sto cujete na forumima, ordinacijama i cekaonicama, ali otkad smo kod njega ivar nije imao nijedan napad. nitko drugi to nije uspio, meni to ipak znaci najvise.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ok, to ima logike - kad se radi o astmi.

a što se tiče sitnih čestica, zato sam se i pitala što se desilo s onim inhalatorima kakve smo mi koristili kao klinci - najobičnija para, ne tako fino raspršena.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ivarica možeš li mi pobliže objasniti ko je taj dr, gdje ste ga našli i šta koristite za astmu?
    Moja curica ima astmu i koristimo ventolin i fliksotid i sve je super dok se ne prehladi i dok ne počne curiti nos, onda ne spavamo nočima. Bili smo i kod homeopata ali nije niš pomoglo.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad smo kod inhalatora...molim objašnjenje o takozvanim inhalatorima za HLADNU inhalaciju?

PS
    Moja šogi ima jedan koji je navodno jako dobar kod prehlada, bronhitisa (posebno), jer ne potiče naticanje sluznice (kao kod toplih inhalacija). Međutim, ništa više ne znam...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja imam inhalator za hladnu inhalaciju (nisu li svi takvi :? ) - tj. ne radi na principu pare nego raspršuje sitne čestice fiziološke otopine/lijeka.

Dosta su mi zbunjujuće ove upute dr. Richtera jer ja Leu naravno inhaliram kad je 'prehlađena', samo fiziološkom, i nekako mi se čini da onda lakše diše i manje kašlje. Kad smo lani bili na Srebrnjaku pa sam pitala dr. Raosa za ihnalacije on mi je isto rekao 'nemojte ništa'. Nije baš rječit i ne voli puno pričati . Zapravo, mislim da je rekao samo 'NIŠTA'.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dr richter.
    koristimo isto sto i vi, flixotide i ventolin po potrebi. pojacavamo dozu kad je u nekom infektu i kad primjetimo da mu se crveni lice. to su dva njegova savjeta koja su nam jaako pomogla.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Tak i mi koristimo, mislila sam da ste pronašli neku revolucionarnu metodu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    Tak i mi koristimo, mislila sam da ste pronašli neku revolucionarnu metodu.
    ma meni jest revolucionarna jer djeluje a prije su me doktori blijedo gledali kad bi ja rekla da ivar ima jako crvene obraze prije nego dobije napad ili ako bi pitala jel neka viroza moze biti okidac za napad. jer bi se sve to uvijek poklopilo.
    i onda napokon netko tko je sve to uvazio.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A kako izgleda pingvin?

ivy, ako otkriješ način bržeg rješavanja prehlade, otkrij mi tajnu! Mi još nismo otkrili način na koji se prehlada ne zakomplicira u upalu sinusa ili nešto još gore...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

izgleda ovako.

andreju se prehlade dosad nisu komplicirale ali se s ovom nešto desilo (još ne znamo što), a i inače mi ide na živce da se tjedan dana noću budi svakih pola sata.

našla sam na forumu još onaj savjet da se špricom uštrcava veća količina fiziološke, probati ćemo i to.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

našla sam na forumu još onaj savjet da se špricom uštrcava veća količina fiziološke, probati ćemo i to.
    E, to i mi radimo, dugoročno nije baš uspješno, ali bar se trenutno pročisti nos od svih onih šmrkalja...
    Sad primjenjujemo sistem: preko dana više puta špricamo fiziološku, a prije spavanja mu špricnem malo Operila P da razuši sluznicu (ali to nije pametno dugo koristiti). Do inhalacija još nismo došli.
    Btw, pingvin zgodno izgleda, ali mi se čini ipak malo preskup.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pogledaj ostale - ovaj je među najjeftinijima! :shock:

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi imamo pingvina.
    Ne koristimo ga cesto kod prehlade (zacepljenog nosa) nego vise kod pojave kaslja (E je dosta osjetljiva na gornje disne puteve). Ako kazem da je prosle dvije godine E provela doslovno kasljuci od 10. do 4. mjeseca, a ove godine je imala 3x po 1 dan "napada" koje smo srezali u startu inhaliranjem obicne fizioloske (ne stavljam nikakve lijekove samo kad pedijatrica naglasi da stavimo), onda znate da je to nama investicija koja nam se ful isplatila.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •