Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Recepti s bučinim uljem

  1. #1
    laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,094

    Početno Recepti s bučinim uljem

    U kojim jelima konzumirate bučino ulje a da nije sastavni dio preljeva za salatu? Imate li neki dobar recept s tim uljem?

  2. #2
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Par kapi u juhu od buće?
    Salate.
    Baš nisam pomogla, ali i mene zanima, jel može još negdje, meni je prefino.

  3. #3
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Onaj simpatični kuhar Tomek radi preljev za sladoled od vanilije od kosanih bučinih sjemenki i bučinog ulja.

    Imaš one fine kifliće s bučinim sjemenkama i uljem... čekaj, potražit ću link: http://www.coolinarika.com/recept/ki...sjemenki-buce/

    Možeš pržiti šampinjone u bučinom ulju: http://moja-kuhinja.com/sampinjoni.html

    Iako najbolje je i najzdravije da ga se koristi kao preljev za salatu jer to je hladnoprešano ulje, a termička obrada mu uništi puno hranjivih i zdravih sastojaka. Ja to stavljam u zelenu salatu, paradajzovu, salatu od luka, salatu od poriluka, mahune, slanutak + kukuruz... ne znam... Moja djeca najviše vole paradajz s tim, a pojedu sav umak od salate s kruhom!

  4. #4
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,716

    Početno

    Gdje kupiti dobro bučino ulje? Moja mama je kupila neko na proputovanju kroz Slavoniju i bilo je fenomenalno (nažalost samo litru), a svako prije i nakon toga koje sam ja kupila bilo je srednja žalost.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    669

    Početno

    Po meni je ovo najbolje, finoooo:
    http://www.wlw.hr/hr/CompanyInfo/005...-sjemenke.aspx
    Ne znam gdje ga točno ima u Zg (osim nekad u nekom bio dućanu odmah na početku Kustošijanske, kod Ilice dolje). Mi ga kupujemo kod njih doma, u Kotoribi, jer imam rodbinu tamo pa odemo ponekad.
    Možeš nazvati Siladijeve i pitati. Cijena se kreće oko 80 kn po litri.

  6. #6
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,716

    Početno

    Citiraj sss prvotno napisa Vidi poruku
    Po meni je ovo najbolje, finoooo:
    http://www.wlw.hr/hr/CompanyInfo/005...-sjemenke.aspx
    Ne znam gdje ga točno ima u Zg (osim nekad u nekom bio dućanu odmah na početku Kustošijanske, kod Ilice dolje). Mi ga kupujemo kod njih doma, u Kotoribi, jer imam rodbinu tamo pa odemo ponekad.
    Možeš nazvati Siladijeve i pitati. Cijena se kreće oko 80 kn po litri.
    Super info, ja sam u Kustošiji i znam gdje je dućan (ako ga nisu zatvorili)

  7. #7

    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    669

    Početno

    Sirius, e baš super. Nadam se da će ti se svidjeti ako ga nabaviš

  8. #8
    laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,094

    Početno

    Mi smo nabavili ulje iz Međimurja, domaće.
    A u salatama, samo dodate bučino ulje ili radite neki poseban preljev?

  9. #9

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG,R. Pešćenica
    Postovi
    2,190

    Početno

    ja ga nekad dodam u rižu ili leću.
    kad je skuhano, jer se ne treba termički obrađivati.
    u salatu ga dodajem obično.
    i na sladoled isto tako.

  10. #10
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,295

    Početno

    ja malcu stavim prek riže, jer on jede samo ak vidi nekaj zeleno.

  11. #11

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Lokacija
    Novi Zagreb
    Postovi
    759

    Početno

    naaaajviše volim grah salatu i krumpir salatu sa bučinim uljem

  12. #12

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Velika Gorica
    Postovi
    485

    Početno

    U roladu od sira uz dodatak preprženih i sjeckanih bbučinih sjemenka

  13. #13
    MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Twin Peaks
    Postovi
    2,066

    Početno

    Citiraj goranka prvotno napisa Vidi poruku
    U roladu od sira uz dodatak preprženih i sjeckanih bbučinih sjemenka
    rolada od sira je sirnica/savijaca od sira ili?

    Bas danas mislim raditi pa cu dodati.
    Imam butternut (valjda se tako pise) bundevu doma. Jos ju nisam ocistila. Mogu li se i te sjemenke koristiti?
    Tostiram u pecnici, ogulim i nasjeckam?

  14. #14
    laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,094

    Početno

    Citiraj goranka prvotno napisa Vidi poruku
    U roladu od sira uz dodatak preprženih i sjeckanih bbučinih sjemenka
    Ovo zvuči ukusno. Može recept?

  15. #15
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    rolada od sira je sirnica/savijaca od sira ili?

    Bas danas mislim raditi pa cu dodati.
    Imam butternut (valjda se tako pise) bundevu doma. Jos ju nisam ocistila. Mogu li se i te sjemenke koristiti?
    Tostiram u pecnici, ogulim i nasjeckam?
    Mozes, ali to ti je previse posla. Butternut ima sitne kostice i bit ce ih unutra za pol sake. Napatit ces se s tim, a bit ce ih malo. Uzmi gotove bucine golice (na polici zdrave hrane u bilo kojem vecem trgovackom centru) i oderi. Nisu jeftine, ali vrijede svaku lipu...

    Ako zelis sama susiti kostice, kupi ULJNU BUCU (dozrijevaju krajem jeseni, nema ih sada) za Halloween i isprazni ! Znaju ih imati u Superkonzumu i na Tresnjevackom placu. To su ti ove: http://oblizeki.com/njezino-velicans...cino-ulje-3457

    Dobar tek!

    Ont. mi uzmemo suncokretovo sjeme ako nemamo bucine golice.

  16. #16
    MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Twin Peaks
    Postovi
    2,066

    Početno

    Hvala!

  17. #17

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Velika Gorica
    Postovi
    485

    Početno

    Citiraj laura29 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo zvuči ukusno. Može recept?
    ne radi se o sirnici kako je MarijaP mislila, nego baš rolada od sira.

    Evo recepta:
    Svježi sir dobro ocijediti i podijeli na dva dijela: 2/3 + 1/3. Veći dio sira posoliti, dobro izmiješati i staviti na suhu krpu te oblikovati tanki pravokutnik i ostaviti preko noći u frižideru kako bi krpa upila višak vode.
    Manji dio malo posoliti (sve po ukusu) i staviti bučino ulje, dobro promiješati i rasporediti po ranije pripremljenom pravokutiniku od sira. Polako sve zajedno zarolati i ostaviti zamotano u krpi do rezanja.

    Bučine sjemenke se kratko poprže na tavici bez ulja, malo sasjeckaju (ja ih u mužaru sa batićem izlupam) i posipam preko rolade prije rezanja i serviranja.

    Meni je roladu najlakše rezati koncem.

    Umjesto bučinog ulja, u onih 1/3 sira može se staviti mljevena paprika ili bosiljak ili.,...ma što god volite ili izmisli vaša mašta. Može se napraviti i slatka verzija svega, ali meni osobno je, od dosad isprobanog, ova gore opisana vatijanta najbolja.

  18. #18
    klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Kraljevica
    Postovi
    2,362

    Početno

    Ja volim spec jaja na bucinom ulju. Ili preliti pecena ili kuhana

  19. #19
    laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,094

    Početno

    Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Par kapi u juhu od buće?
    Probala. Prefino!

  20. #20
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    istekao mi rok na dvije litre bučinog, šta s njim?smeće?ili ipak mogu nešto, baš mi je žao..inače ga uglavnom u svježim salatama koristimo ali kako je zima nastupila i hit kisela salata zapostavili smo ga i eto ti...

  21. #21
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,295

    Početno

    pa kad je to kupljeno da ti je ostalo neupotrebljivo,mi ga trošimo dosta a kupim ga od jedne tete iz međimurja na placu.

    Moj najmanji voli da mu se prek jela malo stavi tog ulja, a muž najviše u bažulj salati, mada jede i sir s njime

  22. #22
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    ma to je djevičansko bučino ulje, kupljeno ne znam kad jer ga moj tata kupuje na kutije, pa mi je poklonio..nama litra traje jako dugo, a eto ovo se nije stiglo ni otvoriti

  23. #23
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,295

    Početno

    idući put se sjetiš nas kad dobiš, mi godišnje potrošimo jedno 6-9 litara

  24. #24
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    ok. Dakle ovo je za smeće?u 11 mj istekao rok

  25. #25

    Datum pristupanja
    Jan 2012
    Lokacija
    slavonija
    Postovi
    121

    Početno

    ja pravim pire s bućinim uljem bude odlično
    izmiksam krompir malo vode u kojem se kuhao krompir i bućino ulje bude prefinoooo

  26. #26

    Datum pristupanja
    Mar 2012
    Postovi
    196

    Početno

    Citiraj pužić prvotno napisa Vidi poruku
    ..inače ga uglavnom u svježim salatama koristimo ali kako je zima nastupila i hit kisela salata zapostavili smo ga i eto ti...
    Bučino ulje stavljam u kiselo zelje i to mi je najbolja salata po zimi . Ja se ne bih usudila koristiti ga nakon isteka roka trajanja.
    Posljednje uređivanje od Water : 22.02.2013. at 20:31

  27. #27
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,295

    Početno

    Citiraj pužić prvotno napisa Vidi poruku
    ok. Dakle ovo je za smeće?u 11 mj istekao rok
    a da pitaš rozu grozu jel joj možda treba za nekaj

  28. #28
    maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Postovi
    3,666

    Početno

    Meni se par puta dogodilo da ga ne potrosim pa uzegne. Sad ga drzim u frizideru, rok trajanja ni ne gledam kao ni na maslinovom ulju. Doduse, maslinovo mi ne moze trajati ni da hocu...

  29. #29
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se par puta dogodilo da ga ne potrosim pa uzegne. Sad ga drzim u frizideru, rok trajanja ni ne gledam kao ni na maslinovom ulju. Doduse, maslinovo mi ne moze trajati ni da hocu...
    Pa onda ga baš i ne trošiš u nekim količinama...

  30. #30
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Citiraj pužić prvotno napisa Vidi poruku
    ok. Dakle ovo je za smeće?u 11 mj istekao rok
    Otovri ga i provjeri prije nego baciš u smeće ...
    Inače rok trajanja mnogih namirnica pa i ulja nije tako strog, to je samo preporučeno da se potroši do tada jer proizvođač garantira da je do tada najbolje.
    Ako je dobro skladišteno, tj. nije bilo baš na vrućem cijelo vrijeme, mislim da ga još uvijek možeš upotrijebiti.
    A ako se bojiš - javljam se da pomognem u tome

  31. #31
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,295

    Početno

    probaj ( tj. daj mužu da proba, tebi možda ne bi pasalo) dobro anchi veli

  32. #32
    maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Postovi
    3,666

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Pa onda ga baš i ne trošiš u nekim količinama...
    Pa i ne bas. Zato i cirkam ovu temu, kako bi popravila potrosnju
    Donedavno sam poznavala samo grah ili grah-matovilac salatu sa bucinim.
    Sto ces, seljo...

  33. #33
    laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,094

    Početno

    polutvrdi i tvrdi sir tanko rezan i namočen u bučino ulje

  34. #34
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    rado bi vam dala ove dvije neotvorene ali sam u Slavoniji, pa bi skuplje bilo slati nego baciti mislim..Nisu na vrućem, stoje u špajzi, srednja temp..ali opet kažem nama litra traje jako dugo, pa i da otvorim bocu s isteknutim rokom trošili bi ju jako dugo, zato mi se ni ne otvara. Ako je netko iz mog kraja i spreman na primopredaju rado ću proslijediti..

  35. #35

    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    669

    Početno

    Vidjela sam da ljudi polijavaju svježi kravlji sir bučinim uljem pa jedu s kruhom. Nisam probala, još, ali vjerujem da je fino.

  36. #36
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,295

    Početno

    ma mi znamo samo i staviti ulja na tanjur pa kruh ili nekaj slično u ruke i nema skoro.

  37. #37
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    Podsjećam da je sezona ulja i bundeva

  38. #38
    meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,599

    Početno

    ja ga stavljam u sve salate

    jedem ga ujutro s jogurtom, svi mi se cude

    a sad sam vidjela da u vinceku ima i sladoled s bucinim uljem

    meni je prefino i mogla bi ga jesti stalno, uz sve mi pase, kad je nesto bezukusno samo dodam malo bucinog

    kad sam ga otkrila jela sam ga s tostanim kruhom i vrhnjem ili jogurtom, sad ne jedem kruh pa jedem samo s jogurtom i to mi je najbolji dorucak

  39. #39

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Postovi
    6,841

    Početno

    Kiselo zelje minimalno zdinstam, tek toliko da nije sirovo (može i sirovo ali ga baš ne volim tako) i prelijem bučnim uljem. Jako fino.

  40. #40
    žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    Lokacija
    kc
    Postovi
    6,458

    Početno

    Nasjeckam češnjak na jako tanke listiće,prelijem s bučinim i posolim.Pa macam s kruhom
    To mi bude kao prilog,npr za doručak,da jaja bolje klize.Ali samo kad nejdem nikud taj dan..

  41. #41
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,760

    Početno

    muž i ja smo prve godine zajedničkog života otkrili ovu večeru-salatu: kuhani slanutak, nasjeckan sir (tvrdi, ili mozzarella, ili još bolje malo jednog malo drugog) i bučino ulje. Znali smo i hrenovke nasjeckati unutra.
    šta da kažem, to mi je najromantičnije jelo

  42. #42
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,760

    Početno

    e, da, imala sam i fazu eksperimentiranja s raznim wafflima, pa sam jednom napravila slanu varijantu. Napravila sam malo gušće tijesto za palaćinke, unutra ubacila sjeckanih sjemenki koje sam imala i malo bučinog ulja, ispekla u kalupu i bili su jako fini.

  43. #43
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    muž i ja smo prve godine zajedničkog života otkrili ovu večeru-salatu: kuhani slanutak, nasjeckan sir (tvrdi, ili mozzarella, ili još bolje malo jednog malo drugog) i bučino ulje. Znali smo i hrenovke nasjeckati unutra.
    šta da kažem, to mi je najromantičnije jelo
    P
    Pih, kakva je to romantika kad nema - luka??

  44. #44
    žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    Lokacija
    kc
    Postovi
    6,458

    Početno

    http://oblizeki.com/bucino-ulje-najv...-upoznaju-7947
    Tu ima lijepih recepata s bučinim

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •