Pokazuje rezultate 1 do 50 od 296

Tema: Da li je tko dobio poziv u CZSS zbog odbijanja cjepiva?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Mene brine sljedeće: Odlučili smo odbiti hepB u rodilištu kad bude vrijeme. Pošto su ostala djeca cijepljena, ima li mogućnosti da se necijepljeno dijete zarazi hepatitisom? Mislim kad im mijenjaju pelene, preko stolice i urina, pa se desi da ne peru ruke od jednog do jednog djeteta...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj zvijezda3 prvotno napisa Vidi poruku
    Mene brine sljedeće: Odlučili smo odbiti hepB u rodilištu kad bude vrijeme. Pošto su ostala djeca cijepljena, ima li mogućnosti da se necijepljeno dijete zarazi hepatitisom? Mislim kad im mijenjaju pelene, preko stolice i urina, pa se desi da ne peru ruke od jednog do jednog djeteta...
    Vidiš, odlučila si odbiti cijepljenje, a nemaš pojma kakvo je cjepivo.
    Meni je ovo stravičan primjer internetske kvaziosviještenosti.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

O čemu ti pričaš? Govorim o načinu prijenosa hepatitisa. Ja vrlo dobro znam o čemu govorim i zašto to pitam. Za dodatne informacije postoji literatura. Bio bi ti bolji konkretniji odgovor

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj zvijezda3 prvotno napisa Vidi poruku
    Mogućnost da se na taj način dijete u rodilištu zarazi je zanemariva (naravno, ne može se zaraziti cjepnim virusom jer u cjepivu nema virusa, nego se teoretski može zaraziti ako je u rodilištu istovremeno neko dijete zaraženo od majke intrauterino, pa da zbog drastičnih propusta u higijeni izlučevine tog djeteta dođu u kontakt sa sluznicom tvog djeteta).
    Inaće, šansa za zaražavanje ozbiljno raste ako bi dijete bilo hospitalizirano i podvrgnuto nekakvim invazivnim postupcima (opet zbog propusta u higijeni).

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Mogućnost da se na taj način dijete u rodilištu zarazi je zanemariva (naravno, ne može se zaraziti cjepnim virusom jer u cjepivu nema virusa, nego se teoretski može zaraziti ako je u rodilištu istovremeno neko dijete zaraženo od majke intrauterino, pa da zbog drastičnih propusta u higijeni izlučevine tog djeteta dođu u kontakt sa sluznicom tvog djeteta).
    Inaće, šansa za zaražavanje ozbiljno raste ako bi dijete bilo hospitalizirano i podvrgnuto nekakvim invazivnim postupcima (opet zbog propusta u higijeni).
    Da, hvala, to sam si i mislila

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •