Pokazuje rezultate 1 do 50 od 296

Tema: Da li je tko dobio poziv u CZSS zbog odbijanja cjepiva?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nisam se informirala, jer me nije zanimalo, ali sad bih voljela znati: zašto odbijate cijepivo protiv hepatitisa? Zašto baš to?
    "Razumijem" da netko odbije baš sve, ali zašto npr. samo ovo?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Zašto hepatitis b? Zašto još nije hep c? Kad on bude cijepit će djecu i sa b i c. Zašto cijepiti djevojčice s hpv? I tako kalendar raste u nedogled, a djeca će nam hodati kao živi starčeki već iscrpljeni i otrovani od hrpetine otrova. Nedavno je osmišljen lijek (tableta) kojju smatraju univarzalnom za sve virusne bolesti i kreće na ispitivanje i izlazi na tržište za 10-tak godina. Ako se pokaže istina, što će onda biti? Misliš da će farmaceutske tvrtke koje su toliko uložile u cjepiva samo tako pustiti da se stvari razvijaju tim smjerom. Sigurno ne. Sjeti se samo fame oko gripe i koliko su forsirali da se cijepe ljudi jer je gripa neizmjerno opasna.
    Zato što smatram da je više nepotrebno nego potrebno. Isto kao što je mo-pa-ru iliti priorix. Nisam odbila sva cijepljenja jer mislim da su neka važnija i bolesti teže od drugih cjepiva. Nije mi još jasno da nisu uveli cijepljenje protiv vodenih kozica i šarlaha. Prema tome nakon dugog čitkaranja, razgovora sa stručnjacima (pedijatrima) odlučila sam probrati cijepljenje za svoju djecu. Začudili biste se koliko liječnika zapravo ne cijepi vlastitu djecu

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam se informirala, jer me nije zanimalo, ali sad bih voljela znati: zašto odbijate cijepivo protiv hepatitisa? Zašto baš to?
    "Razumijem" da netko odbije baš sve, ali zašto npr. samo ovo?
    Ja mogu reći zašto bih odbila hepB sa sljedećim djetetom. Prvo zato što niti ovo dijete mi nije cijepljeno s hepB - a nije cijepljeno samo zato što tada hepB nije bio u kalendaru, a sada je zato što je (nepotrebno) napravljen veliki pritisak od strane te udruge (ili koga već).

HepB se dobiva slično kao AIDS - ne isto, ali slično. Da mi je dijete u rizičnoj skupini, razmislila bih, ako nije, ne bih ga cijepila.

I zadnja stvar, to cjepivo se povezuje s velikim porastom ADHD-a i sličnih poremećaja, i osobno puno mi se čini veći rizik od dobivanja tako nečeg zbog cijepljenja nego od dobivanja Hepatitisa B u toj dobi zbog ne cijepljenja.

To bi bili moji osobni razlozi protiv tog cjepiva

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mogu reći zašto bih odbila hepB sa sljedećim djetetom. Prvo zato što niti ovo dijete mi nije cijepljeno s hepB - a nije cijepljeno samo zato što tada hepB nije bio u kalendaru, a sada je zato što je (nepotrebno) napravljen veliki pritisak od strane te udruge (ili koga već).

HepB se dobiva slično kao AIDS - ne isto, ali slično. Da mi je dijete u rizičnoj skupini, razmislila bih, ako nije, ne bih ga cijepila.

I zadnja stvar, to cjepivo se povezuje s velikim porastom ADHD-a i sličnih poremećaja, i osobno puno mi se čini veći rizik od dobivanja tako nečeg zbog cijepljenja nego od dobivanja Hepatitisa B u toj dobi zbog ne cijepljenja.

Upravo zbog toga sam i ja odbila baš to cjepivo + u jednom članku sam pronašla da u 95 % slučajeva njegovo djelovanje nestaje u roku od 7 godina!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku

Potpis. Pod pretpostavkom da će mi dijete biti nazovi promiskuitetno ili imati odnose sa nekim takvim ja moram cjepiti svoje dijete tim otrovom. Do 2007 cjepivo protiv HepB uopće nije bilo obavezno a nuspojave nisu nikako bezazlene. Doduše ja odbijam sva cjepiva, al ovo je jedan od razloga zašto mi je to cjepivo posebno neprihvatljivo.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Potpis. Pod pretpostavkom da će mi dijete biti nazovi promiskuitetno ili imati odnose sa nekim takvim ja moram cjepiti svoje dijete tim otrovom. Do 2007 cjepivo protiv HepB uopće nije bilo obavezno a nuspojave nisu nikako bezazlene. Doduše ja odbijam sva cjepiva, al ovo je jedan od razloga zašto mi je to cjepivo posebno neprihvatljivo.
    evo nebi sad htjela povesti raspravu u krivom smjeru ali iz svoje bliske okoline imam slucaj kad je osoba zarazena hepatitisom b putem transfuzije. s obzirom da je tad organizam bio oslabljen od bolesti, hep b je presao u kronicni oblik. Ona je isprobala sve moguce ljekove od hzzo i iz svicarske je dobivala donacije, ali hep b ne uspijeva drzati pod kontrolom. Sad ljekove nabavlja također iz inozemstva i placa ih 600 eur MJESECNO a isto rezultati nisu bitno bolji...
    ja cu svoju djecu svakako cijepiti, ali ponavljam to je moj izbor...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •