-
stvarno mi se ne da ovu temu pretvoriti u "ubijedite Davora"
jer nije problem raspravljati
unatoč onoj "Misljenja su kao cavli: sto ih vise udaramo, sve se dublje zabijaju"
i svatko od nas ima svoje mišljenje imamo ih pravo iznjeti, pa ćemo vidjeti gdje ćemo se naći, na pol puta ili više na strani jednog ili drugog
ali Davor vrijeđa, ja sebe stvarno ne vidim kao člana ikakve četvorke za maltretiranje necjepiša
(ako moderatori misle da ikoga maltretiram lijepo molim da mi se ukaže na to, jer to mi nije ni cilj ni namjera)
i zapravo nema nikakve argumente
osim argumenta ad hominem
ili su oni s drugim mišljenjem neuki, ili agresivni, ili ako ne može ništa od toga reći, onda su štreberi
ili izbacuje nekakve posprdne kvazi duhovite fore
ne zna o čemu govori, ali bi govorio
drži se ti Davore kruha iz pekača
što se tiče hepatitisa B, rekla sam nisam kompetentna
niti se bavim cjepivima, niti ih provodim (osim protiv tetanusa u odrasloj dobi)
koliko sam shvatila čitajući stručnu literaturu osnovni cilj cijepljenja protiv hepatitisa B je smanjenje broja kroničnih vironoša (da upotrijebimo malo HP, smrtonoša) i smanjenje broja oboljelih od jetrene ciroze i karcinoma jetre, kao posljedica oboljenja od hepatitisa B
a te posljedice su češće i teže što je zaraza bila u mlađoj dobi
tako rano uvođenje cjepiva sigurno ima puno više opravdanja u siromašnim zemljama s niskom razinom zdravstvene zaštite, prosvijećenosti, higijene
kod nam možda i nije bilo to tako neophodno
da li su se svi slučajevi oboljenja u ranoj dobi mogli spriječiti boljom higijenom u bolnicama?
sigurno, ako ne svi, onda većina
i neki stručnjaci koji o cijepljenju znaju puno, nisu smatrali da je neophodno uvođenje u tako ranoj dobi
ali ističu da ako nije neophodno, nije ni štetno
ni u čemu nema jednoznačnog odgovora
i apsolutne istine
uvijek ima argumenata i za i protiv
ali to je u redu kada se radi o argumentima
ali ako je nekome jedini argument zavjera farmaceutskih industrija onda je to više dosadno
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma