upitnik? prvotno napisa
ok, ne kužim...
Vidim da su komentari tipični i uopće mi se ne da na svakog pojedinog odgovarati jer je to bespredmetno.
Ako Vam se ne sviđa KC i njezin nauk, ima, brate, zajednica, protestantskih i inih, koliko hoćete.
Osnujte svoju crkvu, što se toga tiče.
Ali, pljuvati po KC i ostajati u njoj je licemjerje.
To je kao da ja dođem Slavenu Biliću i kažem da neću igrati u repki po pravilima UEFE već po svojima.
A za sve ostale stvari - dobronamjerno se informirajte, a nemojte citirati prenapuhane novinske članke tipa Thompson, pedofilija isl.
Ne može se vama svećenik zavući u dušu i znati što ste sagriješili pa da vas tako spriječi dadete kum/kuma - ovisi o vama koliko ste iskreni prema njemu (i sebi).
I, draga Cubana - osuđivanje nije kad nekome kažeš da je nešto loše što radi, a Crkva kao moralna institucija ima pravo na to. Ako vam je ona glupa i bespotrebna kao institucija, što vas to onda smeta?!
Znači ok je drvljem i kamenjem na ljude koji misle drugačije od tebe, a kad se tvoje razmišljanje (od strane ''pravih katolika'') dovede u pitanje, onda je to osuđivanje? Ne osuđuješ li i ti možda njih?!
Ovo je sve od mene na ovu temu, osobno smatram da su ovakve rasprave glupe, nepotrebne i dovode do nepotrebnih sukoba.
I oprostite ako sam nekoga uvrijedila svojim tonom, nije mi to bila namjera, ali bilo bi za nas sve bolje da se ne izgubimo u nepotrebnoj nesnošljivosti.