cvijeta73 prvotno napisa
ako mogu zamisliti da loš učitelj matematike loše predaje o tablici množenja, dozvolit ćete mi da ne želim da najbolji vjeroučitelj, a kamoli loš vjeroučitelj, mome djetu priča o obitelji, poštenju, dobroti, temeljnim životnim vrijednostima. ne želim.
i da iz toga dijeli ocjene. da iz npr lekcije život je lijep i težak, dobije dvojku. da iza lekcije o krštenju, dobije dojam da ga ne gine nekakva grozna patnja.
a da ne govorimo o tome da je upitan i stupanj tolerancije vjeroučitelja. jel rijetkost pojava da se ateizam naziva najvećim grijehom? ne zanima me službeni stav crkve, ali - priznajte, da li su baš tako rijetki ispadi pojedinih svećenika o svemu i svačemu?
uopće mi nije namjera izvačiti negativne primjere i po tome suditi svima.
daleko od toga.
ali, priznajte i vi da ih ima.
možda zato što je u mojoj blizini, ali što bi rekla zdenka da se našla na propovjedi kastavskog župnika, kakve to tek lavine mržnje isijavaju s njegovog bloga.
zar da se dovedem u situaciju da ono na što najviše polažem, na odgoj djeteta kad su neke temeljne vrijednosti u pitanju, da to postane upitno?
a djeci su učitelji autoritet. što oni kažu to je tako, nema majci. ako učiteljica kaže da su 2+2 =5, krv će mi ispiti, ali neću mu moć dokazati da su 2+2=4.
nadam se da nisam nikoga uvrijedila, eto pokušajte sagledati i ovu stranu priče.