jučer bila na sistematkom i okulistica mi kaže da imam viši očni tlak idući tjedan idem na pregled vidnog polja ... Ima li netko iskustvo s očnim tlakom i ako da svi detalji su dobro došli jer ja do jučer nisam ni čula za to![]()
jučer bila na sistematkom i okulistica mi kaže da imam viši očni tlak idući tjedan idem na pregled vidnog polja ... Ima li netko iskustvo s očnim tlakom i ako da svi detalji su dobro došli jer ja do jučer nisam ni čula za to![]()
I meni su( u trudnoci,tj.prije 4 mjeseca)rekli da imam uvecan ocni pritisak(normalni je do 20,a meni je oko 24).Kontrolisali su periferno polje i poslali me u bolnicu na detaljnije pretrage.Doktor u bolnici je rekao da sacekam dok se porodim,pa onda dodjem opet i da se mora 3 dana mjeriti(tj.moram ostati u bolnici) da bi se utvrdilo da li je pritisak bas uvecan.Ja odlazem odlazak,jos nisam bila.
Znam da je ocni pritisak opasan ako se ne lijeci jer moze unistiti ocni zivac,pri cemu dolazi do pojave glaukoma...Lijeci se kapima.
Sretno!
Evo pogledaj bilo je govora o tome a imaš još u pretražniku, samo ukucaj očni tlak
Očni tlak odnosno glaukom
kikic thanks, već sam vidjela te odgovore tamo, ali ja bih friških iskustava od nekog kome se to dešava, ovo baba, deda XY mi je korisno ali nije iz prve ruke![]()
Minda
Molim te ako mi se možeš javiti, pa da izmjenimi iskustva u vezi snimanja vidnog polja. Gdje si ti bila na snimanju vidnog polja? Koliki ti je očni tlak? Kakve probleme imaš s očima? Imaš li možda glavobolje?
Ja sam bila početkom 12. mjeseca ove godine na snimanju vidnog polja u Ghetladusu u Vlaškoj ulici. Tamo imaju najnoviji uređaj OCTOPUS 900, ali nemaju uopće doktora da očita nalaz što mislim da je veliki nedostatak. Meni je samo tehničarka koja je vršila snimanje isprintala podatke iz kompjutera i to mislim da mi niti nije sve isprintala. Na svakom papiru su samo četiri dijagrama, piše four in one, iako sam vidjela na Internetu da postoji opcija printanja seven in one, dakle može se isprintati i sedam dijagrama za svako oko. Moj nalaz nije loš, ali rekla je da se svakako javim doktoru koji mi je poslao na to snimanje. Kod tog doktora sam naručena tek krajem 12. mjeseca, tako da još uvijek nemam niti očitan nalaz vidnog polja. Prošle godine sam prvi puta imala problema sa lijevim okom i bila sam zbog rupture periferije mrežnice na laserskoj fotokoagulaciji.
Mene muče glavobolje, od prije par mjeseci. Očni tlak mi je graničan 18 mm Hg i 19 mm Hg. Koliki je tebi očni tlak? Koliko imaš godina? Kako ti je prošlo snimanje vidnog polja i kakav ti je nalaz? Da li si možda radila i OCT pretragu oka? Molim te ako možeš reći gdje si bila na snimanju vidnog polja i na kojem uređaju? Jesi odmah dobila očitan nalaz?
Podižem temu,mama mi mora ići u bolnicu jer joj kapi nisu snizile očni tlak pa će dobivati injekcije kortikosteroida,rekla joj je doktorica da bi trebala biti oko 10 dana.Očni tlak joj se povečao jer joj se poremetio rad štitnjače(hiper).Ima li neko iskustva?