Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Porodiljni i naknada

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Porodiljni i naknada

evo i moga pitanja.Pokušala sam ga postaviti na dokumentacijama, naknade, porodiljni ali mi nitko tamo nije odgovorio, pa ću ovako pokušati u nadi da će netko znati odgovor i da će mrvicu biti uočljivije..
    1.1.2011. puni se godinu dana da sam u radnom odnosu.(na istom poslu 12 mjeseci staža) Tada mi ističe ugovor.Ja sam u drugom stanju.Da li moram biti zaposlena u trenutku stupanja na porodiljni dopust (termin mi je krajem 6.mj.)da bih dobila prvih 6 mjeseci prosjek plaće, a drugih 1.600,00 kn kao nezaposlena, s obzirom da sumnjam da će me zaposliti za stalno. Što u slučaju da sada odem na mirovanje, odnosno da odem na mirovanje a da mi ugovor istekne i oni ga ne produže??Molim vas za odgovore.Hvala puno

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odgovaram po tvojim pitanjima:

1. Da li moram biti zaposlena u trenutku stupanja na porodiljni dopust (termin mi je krajem 6.mj.)da bih dobila prvih 6 mjeseci prosjek plaće? DA, moraš.

2. Što u slučaju da sada odem na mirovanje, odnosno da odem na mirovanje a da mi ugovor istekne i oni ga ne produže?? Istekom ugovora o radu, nakon 30 dana zatvorit će ti bolovanja. U svakom slučaju, bila ili ne bila na bolovanja, istekom ugovora o radu imaš rok od 30 dana da se na HZZO promjeniš osnovu zdravstvenog osiguranja. Bez obzira na razloge, ako ne prijaviš promjenu osnove zdravstvenog osiguranja, izgubit ćeš sva prava na ikakvu rodiljnu naknadu, jer ćeš izgubiti pravo na zdravstveno osiguranje.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

hvala na odgovoru.Zanima me još ovaj dio, ako mi ugovor bude produžen na 6 mjeseci, dakle do 6. mj.2011. godine, a termin mi je 24. 6. 2011. da li ću imati pravo na naknadu prvih šest mjeseci djetetova života u prosjeku posljednjih šest plaća.Hvala još jednom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •