bila sam s svojim picekom na uzv kukova i doktorica kaze da mu nije okoščeni desni kuk neka ga široko povijam sto i radim od rođenja danas mu je 3 mj. kontrola za 1 mj. imate li vi kakvog iskustva :?
bila sam s svojim picekom na uzv kukova i doktorica kaze da mu nije okoščeni desni kuk neka ga široko povijam sto i radim od rođenja danas mu je 3 mj. kontrola za 1 mj. imate li vi kakvog iskustva :?
to je imala i H., ali je poslije mjesec dana vježbica ipak morala nositi remenčiće za kukove.....
nemam načina da ti pokažem koje smo mi vježbe radili, ali ne bih ni htjela jer nisam doktor....
povijaj široko, pa ćeš vidjeti...na slijedećoj kontroli no ni ti remenčići nisu ništa strašno...
![]()
rekla je neka vježbam i neka ga škakljam po tabanima. ćudim se jer spava ko žaba raširi noge
i H. je isto tak spavala, al nakon UZV kad nam je rečeno da joj jedan kuk nema dovoljno formiranu glavicu (il tako nekako) skužili smo da tu nogicu ne može u položaju žabe, ako spava na leđima, u potpunosti položiti na podlogu, samo uz našu pomoć....tako su nam izgledale i vježbe, u položaju žabe noge lagano pritiskati na podlogu....
malo janje prvotno napisa
Jesi bila u Klaićevoj? Nama je isto rečeno, široko povijala, na drugoj kontroli je bilo OK - okoštao - i prestalo povijanje. Inače, tamo smo bili kod jednog doktora (mlađeg) i jedne dr. (starije). Muški dr. mlađi je na isti nalaz rekao ne treba široko, starija dr. je na bolji nalaz rekla treba široko. Oko tog širokog imaš široke rasprave vani, i kod nas, radi li uopće išta - tj. da li pomaže uopće. Navodno ne može odmoći. U svakom slučaju slušaj dr-ove, a šta da ti drugo kažem, i to svakog ponaosob - mi smo prvo nepovijali, pa povijali, pa prestali povijat. Navodno da je neki malo veći problem bili bismo dobili remenčiće. Najvjerojatnije će ti to na idućoj kontroli bit OK. I vježbajte.
i mi radili slično kao i ina33, prvo povijali, pa nepovijali, pa povijali iskošeno i na kraju ispalo sve dobro. Slušaj dr. radi vježbice kakve su dali i držim fige da na drugoj kontroli bude sve 5.
Kod nas je sa N bilo isto, zbog prisustva problema s kukićima u obitelji, savjetovali su široko povijanje, vježbice i pojačano D vit. do 6 mjeseci i sve 5. Nismo dobili remenčiće, kukići bili super.
Sretno![]()
ma vjezbala sam od 3 tj. kukice po najvecoj vrucini ga povijala pedijatrica i patronazna rekli da mucim djete usred ljeta povijanjem da je sve uredu isla sam u klaicevu na svoju ruku i cujem to
Je li neko imao bebu od 10 mj. kojoj još nisu okoštale jezgre.
Naime moj E. ima 10 mj. i još mu nisu okoštale jezgre kukova, pa se dr. čudila. Nije preporučila široko povijanje samo smo vadili krv da se provjeri ima li dovoljno kalcijuma i naručila nas na kontrolu.
i uma je to imala. za mjesec dana joj je prošlo. i ja sam se uspaničila. bespotrebno. nije to niš strašno.
![]()
![]()
malo janje prvotno napisa
kak misliš na svoju ruku :? , pa kaj pedijatri više ne šalju na kontrolu kukića s mjesec-dva :?
moja doktorica je rekla da nema za tim potrebe :/ a cula sam da 90 posto beba salju na uzv
Evo nas upravo sa 2. kontrole... Na prvoj (sa 3,5 mj ) su nam rekli sve ok, ali da dodjemo za dva mjeseca,rutinski. Danas, sa nepunih 6 mjeseci ovakav nalaz :
obostrano odsutno zrno okostavanja. Kostani krovovi acetabuluma u dobrom formiranju. graf II B bill. I kontrola za 1,5 mjesec.
Receno nam je da kukovi jos nisu okostali, i da se ne brinemo, da je to kod djecaka malo sporije, nekome se formiraju sa 3, 5, a nekom sa 9. Dr mi nije djelovao zabrinut, i rekao je bice to sve ok, a sestra mi je (kad je dr izasao) rekla da samo nastavim siroko povijanje. Ja mu do sada nisam ni stavljala siroko.
Je li kasno da sad pocnem? I kakve vjezbe da radimo ,ima li neki link, jer mi dr vjezbe nije ni spomenuo, a vidim ovdje na forumu, puno vjezbaca zbog kukova?
Hvala vam unaprijed!
ako su to OVE vjezbe , mi to vec radimo, ali ne tako cesto, sada cemo navaliti... ili neke druge?
Ne brini se.Da je nešto strašno ostavili bi ti dijete u bolnici.Mom sinu se lijevi kukić okoštao sa 13 mjeseci pa doktori nisu stvarali paniku.Meni nije baš bilo svejedno ali to okoštavanje je išlo malo sporije.Tako kasno je dobio i zubiće.Da to su te vježbe.
buba mara , hvala ti, hvala do neba! A siroko povijanje, tek sada sa 6 mjeseci?
a72, zar nema kod vas fizioterapeut koji bi vas točno uputio? Mi smo radili one vježbe sa prve stranice tvog linka, ali dok je bila manja, od 3-6 mjeseci. I široko povijanje do negdje 6 mjeseci. Imali smo i gaćice za široko povijanje.
Ne bih ti htjela nešto krivo reći. Najbolje da pitaš pedijatra.
Beti3, naravno da ima, ali kao sto sam i napisala, ortoped smatra da je sve ok, i da jednostavno ide malo sporije...cak mi nije spomenuo ni vjezbe , ni siroko povijanje ( samo je sestra u prolazu rekla da nastavimo sa sirokim povijanje,a ja ga nisam tako povijala) .
To ja sad panicim jer mi je sa prvim djetetom u 5. mjesecu receno da je sve ok i nije bilo potrebe za daljim pregledima, a sa drugom bebom sad nas narucuju i na trecu kontrolu. Zato sam htjela da malo vjezbamo, i da mozda time doprinesemo poboljsanju. Pitacu svakako pedijatra, hvala ti!