-
imam gljivicnu infekciju candida species
drage moze li mi iko ista reci o ovom cesto mi se vracaju gljivice i stvarno mi to vise ide na zivce,ima li lijeka za to koristila sam geonistin,plimikol,canesten,rojazol dojadilo mi je to daje rezultate al su kratkog vijeka.vadila sam bris rodnice pokazao je da imam candida species kad koristim antibiotik konstantno mi se odma pojave.
pomozite
-
I ja ih u zadnje vrijeme često imam. Mislim da je jedini lijek za potpuno istrebljenje anticandida dijeta ili barem suzdržavanje od kvasca, škroba i šećera. A to je za mene sf. Ali radim na tome. U međuvremenu, smanjim gore navedeno, pojačam češnjak i brdo probiotika kad je beštija aktualna.
-
Ja cijelog života uzgajam gljive, ne smijem ni vidjeti čokoladu, već me svrbi i peče. Užas i katastrofa, a baš sam 'slatki' tip.
JEDINO što mi je pomoglo od svega što si gore navela, svih antibiotika, vaginaleta, probiotika i sl je kombinacija Lactogyna (2 kapsule dnevno) i ekstrakta sjemenki grejpa (Citrofit, u kapsulama, 2 kapsule 3x dnevno). Ako slučajno prestanem s korištenjem na dva, tri dana, evo ih opet.
-
Meni se čini da pored svega gore navedenoga, treba najviše proradit na imunitetu i općem stanju..
Ja sam ih navukla početkom faxa, buknule nakon kemoterapije.. vukla sam ih vukla godinama..
nije mi toliko smetalo slatko, kolko alkohol. ...a ja veliki pivopija i ljubitelj dobre kapljice 
Probala sam sve gore navedeno, uključujući i homeopatiju.. ništa.
Nekoliko sam godina potpuno izbacila cugu, pa sam zatrudnila, dojila 2 godine i opet apstinirala..
i zato sad pošteno nadoknađujem 
I ok sam.
Nakon 11 godina od izlječenja limfoma, pojave se ponekad, iako često popijem i pivu i vino. (Prije bi se svrbež redovito pojavio jutro posli )
Antibiotike nisam pila biće zadnjih 10 god..
Neke cure kažu da ih dobiju odmah nakon menge, pa misle da zbog uložaka buknu.. al kod mene je slučaj da se pojave pred mengu.
A i prebacila sam se na mooncup, tako da sam eventualni učinak uložaka izbacila.
Prije par sam godina bila kod jednog primarijusa (zaboravih prezime) u poliklinici Bates. On mi je dao najbolji savjet, i meni je palilo dok sam bila disciplinirana. preventivno jednom tjedno stavit vagisan. Ako se pojave, stavit ga 2-3 noći za redom dok se ne smiri, i onda opet jednom tjedno. Eto, nakon svega to mi je pomoglo.
Sad kad mi muž kaže da je porumenio, koristim samo vagisan, on se namaže plimikolom.
Da rezimiram..
treba probat svašta, dok ne skužiš šta ti najviše paše... biti stalno na antomikoticima nema smisla, a većina ginekologa upravo to radi 
Smanjit stres na minimum..ako je to uopće moguće u današnje vrijeme..
Eto, nadam se da sam bar malo pomogla
-
pozdrav svima, ja sam ovdje nova. i nažalost stručnjak sam za candidu. najbolja terapija je hrana, plus neki biljni preparati. liječi se strogom prehranom (dosta je teško u početku) i traje oko 2 mjeseca. ne preporučam preparate iz apoteke (ono što nam daju liječnici) jer dugotrajno ne pomažu. bitno je izbaciti određene namirnice iz jelovnika, ubaciti biljne čajeve, probiotike (i to puno) i podignuti imunitet.ovom dijetom tope se i kilogrami, (tj tijelo i crijeve dovode u balans) tako da s druge strane, osim zdravlja ima i još jedan pozitivan učinak.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma