Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Čudni udarci!

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Čudni udarci!

Evo javljam se zabrinuta jer mi je ovo prva trudnoća i nemam pojma šta je normalno,a što ne i molim vas da mi odgovorite prije nego nazovem doktora i ispadnem glupa.
    U 31. tjednu trudnoće sam od sutra i zadnjih tjedan dana sam primjetila neke stvari:
    1) beba manje i lakše udara,ali udara
    2) svako malo osjetim s lijeve i desne strane,nisko,blizu prepona,lagane udarce koji traju i po 5 minuta,ali su ritmički ujednačeni,znači ko da maleni lupa lagano u jednom te istom ritmu,sporijem recimo od lupanja srca,ali potpuno ujednačenom
    Zašto me to brine? Toga prije nije bilo i ne znam baš da su bebe ritmički osvještene u tom periodu.Ko da nešto pulsira.Kad ustanem prestane.
    Molim vas recite je li to normalno i trebam li nešto poduzeti.
    Unaprijed hvala.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Re: Čudni udarci!

Ha! Slušaj pažljivo- to beba štuca. Da, da, to je refleks kojim se vježbaju mišići koji služe disanju kasnije. Beba guta plodovu vodu i štucka, pa zato ne brini i uživaj. I meni je prva trudnoća, al valjda nema teksta s rode koji nisam pročitala, pa se pravim pametna sada. A to što štucanje osjećaš nisko, znači da je tamo bebina glava!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ne zelim te plasiti,ali ipak odi do lijecnika!!

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Što sad? Trebam li kod liječnika ili štuca? A glavica mu je već okrenuta prema dolje,tako da bi to moglo bit štucanje.
    A zašto misliš da bi trebala do liječnika? Inače da napomenem,nikakvih problema do sada nisam imala.
    Još jednom,hvala.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

meni isto lici na stucanje.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj narednica prvotno napisa
    Ne zelim te plasiti,ali ipak odi do lijecnika!!
    ma zasto bi trebala lijecniku? :?
    pa malisa joj samo stucka.
    i ja sam blizu, u 30-om tjednu i to sto si opisala je to-stucanje. i nis drugo.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ja sam u 39.tj i moja stalno stuca, skoro kad god malo legnem, pogotovo navecer, i traje i traje. I to stucne svaku sekundu, pa se nekad pitam kada nas uhvati stucanje, jel mi toliko brzo stucnemo....al ocito je to kod bebica drugacije zbog plodne vode. Nemas brige

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I ja mislim da je to stucanje jer i ja to osjecam 1000 puta dnevno. Ja sam 33+1.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Draga Ruby, ne brini!! Normalno je i da manje lupa nego prije, i da štuca.. Sad ćeš tek početi osjećati još neke fora slatke bolove kad se počne rastezati i premještati. Ja osjećam nogu pod rebrom i kad ispruži rukicu pa mi ju gura svudfa i rasteže kožu.. Ma sve je to normal, ne brini, briga je loša..

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj ruby prvotno napisa
    Zbog ovog treba hitno liječniku

Što prije!

Imala sam isto iskustvo i nije se dobro završilo,
    idi odmah kod doktora ili odmah u bolnicu i reci da slabije osjećaš bebu.
    Napravit će ti uzw, i sve ćeš znati.

Ja vibram da sve bude ok!!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Citiraj Snjeska prvotno napisa
    Citiraj ruby prvotno napisa
    Zbog ovog treba hitno liječniku

Što prije!

Imala sam isto iskustvo i nije se dobro završilo,
    idi odmah kod doktora ili odmah u bolnicu i reci da slabije osjećaš bebu.
    Napravit će ti uzw, i sve ćeš znati.

Ja vibram da sve bude ok!!
    snjeska, a kaj je bilo onda? pa ni ja svog malca ne osjecam isto svaki dan... :shock:

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma mislim da je sve ok.Danas me toliko izlupa,presretna sam.I tako ste me umirlile i pročitala sam da je to štucanje (ritmični,tupi udarci u maternici).Najinteresantnije mi je kad obučem neke hlače ili donje rublje,počne udarati točno tamo di je rub,kao da kaže:"Makni to,oduzima mi prostor!"
    Ova trudnoća je stvarno nešto čudesno!
    Puno,puno,puno hvala! Sad ću štucanje osluškivat sa smješkom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam u trudnoci do sada razlicito osjecala bebine pokrete. Nekih dana me lupa kao da je hiperaktivna, aonda zna dva dana biti mirnija. Osjetim pokrete ali njeznije.
    A stuca vrlo cesto i to mi bude bas simpaticno, mislim si samo kako joj jadnoj to ne smeta, jer meni kada ja stucam to stvarno smeta. :/

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam mislila kao i snjeska, zato sam rekla da ide doktoru.Uvijek je bolje ici i badava,ali biti sigurna.Svaka od nas ima ipak razlicita iskustva,razlicito nosi zato smatram da ako nesto odstupa od onoga kako je bilo bolje je provjeriti.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Pred kraj trudnoće beba se javlja se sve rijeđe, ali ako si nemirna odi u bolnicu i napravit će ti ctg. Zašto se brinuti kada se vrlo lako može odagnati bilo kakva sumnja.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj mommy to be prvotno napisa

snjeska, a kaj je bilo onda? pa ni ja svog malca ne osjecam isto svaki dan... :shock:
    Ja sam potražila liječničku pomoć kada sam primjetila da već dva dana beba ne udara jako, jaki udarci su bili prisutni samo naveče kada bi legla.
    Bila sam u 32. tjednu.

Ne želim nikoga plašiti, i sama sebi zvučim ponekad kao paničar, ali moja trudnoća je jako loše završila

Zato uvijek preporučujem odlazak liječniku,dobar uzw rješava sve dileme.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

snjeska, sad sam se pocela brinut... :shock:
    mene lupa, odnosno osjetim ga najvise navecer. po danu ga ne osjecam tak jako kad sam stalno u pokretu...

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ma mene isto beba najviše udara navečer,iza Dnevnika pa do ponoći i duže,ujutro je miran,valjda voli duže spavat,ko mamica Na ctg-u sam bila već 4 puta u zadnja 2 tjedna i sve je ok.Sad sam 38. tjedana i bebač se baš ne smiruje.A oni ritmički udarci su definitivno štucanje-meni je to tak neobičan osjećaj kad mi počne kuckat dolje nisko!

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

snjeska, sad sam se pocela brinut... :shock:
    mene lupa, odnosno osjetim ga najvise navecer. po danu ga ne osjecam tak jako kad sam stalno u pokretu...
    Nisam htjela stvarati paniku.
    Ako je kod tebe tako od početka onda je u redu, nisu sve trudnoće iste.
    Ja sam primjetila razliku, beba je smanjila broj i jačinu udaraca ,
    i potražila sam doktora.
    Ispalo je da sam bila u pravu

Cure, nemojte odgađati posjet doktoru kada mislite da nešto nije u redu, jednim malim uzw možete riješiti sve svoje nedoumice.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

snjeska, jako mi je zao... ali, nije mi jasno... pa ako bar navecer jako udara, znaci-tu je, mice se. krivo mislim? pitam opcenito. ako mi netko to moze pojasniti...
    mislim, znam da ne valja ako se uopce ne osjeti. :shock:

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

snjeska, jako mi je zao... ali, nije mi jasno... pa ako bar navecer jako udara, znaci-tu je, mice se. krivo mislim? pitam opcenito. ako mi netko to moze pojasniti...
    mislim, znam da ne valja ako se uopce ne osjeti. :shock:
    Bila je ona živa, ali se tih zadnjih par dana nije osjećala dobro,patila je i gubila na kilaži
    Zbog toga je gubila i snagu pa su udarci bili slabiji

Imaš negdje na forumu moju priču, ako te zanima.
    Ne bi je pisala ovdje ponovno, nije ni mjesto za to.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Snjeska, pronasla sam i procitala... uopce se ne cudim sto si opreznija nego ostali...

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da sam bar tada znala što znam sada

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

snjeska, je li moze link? ne mogu je nac nikako

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj luce2006 prvotno napisa
    idi na trazilicu pa upisi ime autora. izbacit ce ti sve.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam iza sebe isto jednu trudnocu koja je zavrsila tuzno, i svakoj trudnici bih savjetovala da slusa samo sebe, jer majcinski instikt NIKAD ne moze pogrijesit.

U drugoj trudnoci, koja je proticala SKOLSKI do 34 sedmice, osjetila sam da nesto ne stima, beba se uredno javljala, ali ja se nisam osjecala dobro, onda me je stomak poceo boliti, kao menstrualni bolovi, beba se javljala i to cesto, ali ja sam ODMAH kontaktirala rodiliste i odmah smo otisli, na CTG me prikopcali, kad trudovi za rodit :shock: , odmah me smjestili u sobu, pokusali naredna dva dana smirit trudove, ali moj djecak se ipak odlucio rodit u 34 sedmici, ni u inkubatoru nije bio, samostalno disao od prvog dana, imali jedino problema sa povisenim bilirubinom te je morao na suncanje par puta.

Zato kazem, samo vjerujte sebi.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj luce2006 prvotno napisa
    idi na trazilicu pa upisi ime autora. izbacit ce ti sve.
    e pa tako san i trazila ali svejedno ne mogu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

hmmmm... ja sam tako nasla.... ima hrpa toga pa moras sve proci...

Početno pomoc

ej curke da obnovim ovu temu naime zanima me dali treba da se brinem ja sam u 22 tjednu i moja beba je isto manje aktivna nego prije osjetim je ali ne bas jako kao prije bila sam prije sedam dana na ultrazvuku i sve je bilo ok. a meba je manje aktivna evo vec tri dana.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dalia, sve trudnoće su različite.
    Vidim da te to muči već tri dana, ja bi otišla kod dr. na tvom mjestu, čisto da se prestanem mučiti i da znam da je sve ok.

Ali ja sam takva, mislim da ću u sljedećoj trudnoći non-stop biti kod dr.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u 25. sam tjednu i osjecam bebu zadnjih 7 tjedana. ponekad je bilo nekoliko dana, cak i tjedan, da se vrlo rijetko i njezno javlja, onda bi par dana bila aktivnija i udarce bih jako osjetila, pa ponovno par dana mira... mislim da je to sve normalno, nije beba nastimana ko urica da se javlja jednakom jacinom u jednakim vremenskim intervalima, zaboga...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Dalia, ja sam ti isto još jedna paranoična trudnica. Prvo sam u 7. tjednu prokrvarila i završila u bolnici. Po izlasku sam još tjednima svako malo provjeravala da li možda ne krvarim. Onda sam u 13. tjednu počela krvariti kod mokrenja. Opet liječnici, paranoja, stalo je u 18. tjednu. E tada sam počela luditi zašto ne osjećam bebu, jer sve trudnice ju do tada osjete. Unatrag tjedan dana počela i mene ritati. I opet nije dobro, ne javlja se u isto vrijeme i istom jačinom.... Ponekad sam sama sebi smiješna. A ljude oko sebe izluđujem. U svakom slučaju, slažem se s felix.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

hahaha, ja sam BILA paranoicna trudnica a sada sam srecna mama!
    sve mi je poznato, i stucanje, i razlike u pokretima i intervalima javljanja...
    za sve...

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

...a ja sam se brinula jer se moj malecki u trbuhu nekako "previše" bacakao, izlupao bi me iznutra do daske, a pogotovo pred kraj trudnoće kad svi kažu da se kao broj udaraca smanjuje - KRIVOO!!
    meni je bilo najžešće pred kraj, nevjerojatno kako je bio aktivan
    sjećam se kako mi se dr. smijao kad sam ga sramežljivo upitala da li je normalno da se dijete tako "rita"..
    A eto, i sad me rita po noći, kad se zgura između mene i MM.a...

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Za sve sumnjivo treba lijecniku,bolje ici i badava nego da se nesto desi.

enola

Početno

I moja se beba pred kraj nešto umirila, i bila sam van sebe od brige. A skoro na svakom CTG-u je spavao i koliko god mi sestra drmusala trbuh nije se budio. Umirala sam od straha poslije svakog pregleda. Na kraju je sve ispalo ok, mali je valjda bio pospanac a nije ni imao mjesta za ritanje s obzirom da je bio velika beba male mame!!
    Slažem se da je dobro provjeriti, ali bez panike.

enola

Početno

I moja se beba pred kraj nešto umirila, i bila sam van sebe od brige. A skoro na svakom CTG-u je spavao i koliko god mi sestra drmusala trbuh nije se budio. Umirala sam od straha poslije svakog pregleda. Na kraju je sve ispalo ok, mali je valjda bio pospanac a nije ni imao mjesta za ritanje s obzirom da je bio velika beba male mame!!
    Slažem se da je dobro provjeriti, ali bez panike.

Početno

cao curke ja jucer bila u bolnici sve ok beba je dobro sisa prst i odmara.
    Ali drago mi je da sam otisla da se smirim iako sinoc je bila puno aktivna a i danas mi se vec nekoliko puta javila. Puno hvala curke.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

MA da, stvarno ne smijemo toliko dizati buku oko sveg!
    Meni se bebica prosli tjedan tako malo micala puna 3 dana... skroz sam se uspanicarila, zvala doktora... on kaze da je normalno da beba ima vise i manje aktivne periode. MA cak i kad je to rekao mene je sve to brinulo...

Ovo svo zbrajanje udaraca i sve to, ne znam stvarno koliko takve stvari pomazu, ponekad samo jos vise zabrinjavaju kada to uopce nije potrebno. Jedan dan cu ih zbrojati "skolski", a u ona 3 dana bi stvarno pomislila da nesto ne stima.
    Dobro se informirajmo, ali sacuvajmo i svoj mir!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se Rina nekad nije javila po cijeli dan, a navečer svega par udaraca. Doduše, ona je bila mala, pa je imala puno mjesta za vrtit se, bez da ju osjetim!

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj emy prvotno napisa
    I ja sam u trudnoci do sada razlicito osjecala bebine pokrete. Nekih dana me lupa kao da je hiperaktivna, aonda zna dva dana biti mirnija. Osjetim pokrete ali njeznije.
    A stuca vrlo cesto i to mi bude bas simpaticno, mislim si samo kako joj jadnoj to ne smeta, jer meni kada ja stucam to stvarno smeta. :/
    Isto ovako, ne smatram da treba dizati paniku kada se beba umiri, pa i ona se umori. A za štucanje, i meni ju je žao kada krene :/

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Jucer sam bila "strasno pametna" i savjetovala ne-paniku... a danas kad mi se beba ne mice, sva sam zabrinuta. :/ Nesto tu i tamo me pukne malo, ali ti udarci nisu strasno jaki, kao do jucer navecer.... a i rijetki su. :/

Znam da je sve ok. Znam da ne treba panicariti, ali jedva cekam da me pukne onak da mi se sav trbuh izoblici.

enola

Početno

Sad se ne sjećam gdje sam pročitala da je dobro, kad se beba umiri, popiti čašu vode i da bi se nakon toga trebala javiti. Pa to znaju raditi i na CTG-u kad beba spava - daju ti vode i pošalju te da malo šećeš po stepenicama. Kod mene je fora s vodom palila.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

thanks, probat cu odmah!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •