Drage moje,
nova sam na forumu u dahu sam pročitala sve postove vezane uz posvojenje, a nadam se da će moja priča imati sretan kraj kao i sve one prije nje.
Ukratko da se predstavim.
MM(živimo u izvanbračnoj zajednici) 37, ja 32, odlučili smo posvojiti.
1.5. započeli obradu u CZSS(u maloj sredini), socki se istina bog nije sviđalo to što nismo vjenčani, ali nakon što smo detaljno prošli obteljski zakon složila se da imamo jednaka prava kao i parovi koji su ozakonili svoju vezu, mišljenje dobili 16.7., sva sreća da je u timu odličan psiholog koji nam je pomogao svojim savjetima i bio velika podrška.
Nakon toga započeli smo slati molbe, zvati centre, sad sam recimo završila sa prvim krugom zvanja, kroz tjedan-dva počinjem ponovo.
Ja sam se više aktivirala od MM, on misli da je dovoljno poslati molbu i kad bude, bude.
U molbi smo naveli da nam nije bitna boja kože, nacionalnost i vjeroispovjest, a kad zovem dodatno naglasim da bi željeli posvojiti djete romske nacionalnosti.
Molim za nekoliko savjeta:
1. Koliko često ste zvale centre, jer mi gospođe u većini njih naglašavaju -zvati svakih 2mj
2. Kad u jednom centru saznate za dijete u susjednom koje je ili će biti u postupku, koliko često ih zvati
3. Da li ste išle osobno u posjete u centre
Znam da je proces dugotrajan, da treba biti jako strpljin i nadasve uporan, ali vjerujem da će nam se ostvariti vrlo brzo san
![]()