Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: crveno i bolno?

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno crveno i bolno?

Noćas sam se probudila i jedna cica mi je bila jako bolna. Je bila prepuna, ali nakon što je mali njupao ostala je bolna na dodir i to samo jedna strana jedne cice. Sad mi je još uvijek kao par crvenih fleka i bolno je ko da sam se negdje zveknula, općenito sam kilava kao da kreće prehlada, ali ne znam koliko to ima veze jedno s drugim. Inače dojenje ide normalno, nema kvržica, zastoja, ne peče niš se ne ruli..? Pomoć..kaj mi je sad

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ninochka, simptomi koje si opisala jesu simptomi zastoja mlijeka. ne mora znaciti da ces imati kvrge na dojci, ali crvenilo koze, opcenita malaksalost i vruca dojka jesu znakovi pocetka zastoja. mozes se osjecati kao da imas gripu - da te sve zivo boli (kosti, misici...), da imas visoku temperaturu...

preporuka je - pij puno tekucine. na crvena mjesta stavljaj obloge od listova svjezeg kupusa (mijenjati svakih 2-4 sata). obrati paznju da dobro praznis dojku da ne bi doslo do kvrgi i zacepljenja kanala. pazi na temperaturu, ako ti jako skoci, uzmi paracetamol. odmaraj sto vise.

i svakako javi kako si

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala ti na brzini! trenutno nemam kupusa jel pomaže neš drugo do sutra? paracetamol sam već popila jutros, mislim da ću sad još jedan :wink:

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Daj malom da vise sisa na toj dojci, samo pazi da ne dodje do zastoje i u drugoj.
    Kad kupis kupus, a kupi ga odmah sutra, malo nagnjeci list prije nego ga stavis u grudnjak.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

umjesto kupusa mozes lokalno, ali stvarno lokalno , stavljati hladan oblog, cisto da ti malo olaksa. jer ako budes cijelu dojku ohladila, onda ce se i kanalici stisnuti i mozes si napraviti jos vise problema znaci, to mozes raditi primjerice kockicom leda...

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok...javim sutra kak je bilo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme, ja sam to prošla i bilo mi je grozno.
    Ni ja nisam imala kvržice nego samo crvenilo na donjoj strani dojke, bolilo je na dodir i temperatura 39,8.

Cure su ti već sve rekle neka ti što više cica tu dojku da se razbije taj zastoj. Masiraj si što više ta crvena mjesta.

Evo nešto utješno, trajalo je samo jedan dan.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uf...dobro. ja imam sad 37,3 tak da nije baš prestrašno, al mi je nekak mučno i kilavo

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

onda? kako je jutros? nadam se, bolje...

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobro jutro i hvala na brizi :D puno je bolje. malo je još roskasto i mrvicu boli, a li preživjet ću

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super

naravoucenije: u kuci moze falit svega - kupusa svjezeg - nikad

ja kad doma samo spomenem cice ili ih cudno pogledam mm odmah pita: a kupus, imamo? :D:D:D

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Živio kupus!
    I mi smo imali istu "stvar" !
    Drago mi je da je kod vas sada ide na bolje :D
    Guštajte!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam imala prilike probati blaženi kupus... :D sad već nema razlike u boji ali još malo boli na pritisak

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto danas imam prigodu probat kupus. opet ista stvar samo kaj sam jučer uz zimicu kurila preko 39, uz dva lupoceta, a crvenilo se pojavilo jutros uz temp. 37,7. sad imam kupus. on brzo djeluje? vani je lijeop vrijeme

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa idi s kupusom vani :D :D :D

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drzi se! :D

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pazi, nemoj kupus drzati vise od 8 sati ukupno, jer malo smanjuje kolicinu mlijeka. mijenjaj listove svaka 2 sata.

ako temperatura danas popodne, navecer bude opet 39, moras doktoru, mozda ce trebati antibiotik (ali samo ako: temperatura ne padne 36 sati nakon sto je pocela ILI pocnes osjecati bol u obje dojke ILI vidis crvene pruge od mjesta gdje boli)

stavljaj bebu na prsa tako da je brada okrenuta prema mjestu gdje boli, tako najbolje izvuce mlijeko iz tih kanalica.

inace, posto ti se ovo vec ponovilo: pazi da ne nosis takav grudnjak da ti pririsce prsa, ili neku nosiljku (za bebu?), ili spavas na prsima... uglavnom da je dojka sto komotnija.
    uz to, nemoj dopustiti da ti se prsa jako prepune, kad su tvrda, daj bebi, ili se malo izdoji (tek toliko da omeksa), a pogotovo CIM osjetis da te malo bolucka od pritiska na nekom mjestu, od previse mlijeka

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala cure maaaalo je bolje, i da, bila sam s kupusom vani
    renata, hvala, ali stvarno ne znam di je problem. spavam na boku ne na trbuhu, grudnjak je običan pamučni, ne nosinm ga u marami svaki dan i rijetko su pretvrda..stvarno ne kužim..

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozda je Ian pojacao dohranu u odnosu na dojenje? Ili je poceo spavati vise po noci, a manje puta dojiti?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jooooj sori, sad tek vidim da Ian ima tek 5 mjeseci (kasno je ). Da li jos uvijek samo dojite?
    Znaci, ostaje samo pitanje kako stojite sa nocnim podojima, da li su se oni prorijedili, ili je mozda ovih dana produzio razmak izmedju dnevnih podoja?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Meni se iz cista mira pojavi ili kvrga u desnoj ili crvenilo i bol u lijevoj dojci - kad sam premorena. Da nije to razlog mozda?

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, to moze biti razlog.
    umor i stres mogu biti okidaci za mastitis, ako zena naginje ponavljanju mastitisa.

ako imate neko mjesto na dojci gdje se bas uvijek ponavlja, probajte bebu bar povremeno dojiti tako da je brada okrenuta prema tom mjestu.

i odmarajte se!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    jooooj sori, sad tek vidim da Ian ima tek 5 mjeseci (kasno je ). Da li jos uvijek samo dojite?
    Ian ima 6 mjeseci i 10 dana i još uvijek isključivo doji. sve je po starom, bez nekih promjena u tempu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •