Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Steznik

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Steznik

Patronažna ispljuvala ideju o stezniku
    Meni isto nekako nije logično da bi ta stvar pomogla
    Ali, dajte vi s iskustvom neki tip ?
    Thnx

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni je patronažna rekla da nosim steznik nakon dva tjedna od poroda, ne prije. No kako ga nisam mogla prije kupiti, otišla sam u Rozistep nakon 20 dana od poroda i prodavačica mi kaže kako sam trebala doći prije i dala mi steznik s gaćicama (nešto kao ogromne gaće ) jer, kao, za mene više nije onaj na čičak.
    Sad ga nosim pa ćemo vidjeti. Primjetila sam jedino kako mi pupak više nije onako širok kao poslije poroda nego se vraća na svoj oblik. Inače, frendice su mi savjetovale par dana nakon poroda-steznik na čičak i zakon!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kejt, meni su savjetovali steznik i muž ga je uredno kupio u rozi stepu (bijeli, na čičak). S obzirom da sam imala problema s rezom (carski), nisam ga ni stavljala, a sada više nema potrebe. Tako, ako ti treba, dam ti ga jeftinije, full je novi

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam ga nosila sve do prije nekoliko dana. Prvih 30 dana sam nosila onaj sa čičkom, a nakon toga "duboke gaće".
    Trbuh mi je manji, e sada da li je to zbog steznika ili se samo od sebe povuklo nemam pojma. Nisam ni ja bila sigurna nositi ga ili ne, ali sam ga ipak počela nositi jer nisam imala šta izgubiti, a osim toga nisam bez njega mogla ući u nikakve hlače koje sam nosila prije trudnoće (zato sam ga i nosila tako dugo)

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja sam steznik počela nosit tjedan iza poroda (patronažna rekla da mogu) međutim počelo me nešto bolit sa live strane tako da sam ga prestala nosit oko 10 dana i opet počela. Kao i Shiny i ja sam primjetila jedino da mi se pupak pomalo vraća u normalu a što se tiče trbuha ja neznam šta mi se tu ima vratit pošto mi je trbuh doslovno spojen sa leđima, MM kaže da ja to ne triban nosit al moje je mišljenje da bi on mogao pomoć općenito za kožu da ne bude opuštena nego da će se pomoću njega malo učvrstit, il se varam?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako fizijatar nije rekao da trebate nositi, ne treba ga nositi jer moze biti kontraproduktivan
    tj ako ga nosite, a ne trebate, onda ne dozvoljavate trbusnim misicima da oni preuzmu svoju ulogu i zbog toga kasnije se vrate u normalu....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

zrinka (i sve ostale), hvala - onda ništa od steznika

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

meni fizijatrica rekla da su mi se trbušnjaci previše razmaknuli i da treba, a ginekolog da su to gluposti i da će sve to doći na svoje mjesto kad počnem vježbat! ipak sam ga nosila prve dane, ali samo zato jer me rana od carskog tako manje bolila...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

fizijatrica ? ja fizijatra nisam vidjela, ali u životu ... :shock:
    zašto ste uopće išle ... prosvijetlite me

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Kejt prvotno napisa
    fizijatrica ? ja fizijatra nisam vidjela, ali u životu ... :shock:
    zašto ste uopće išle ... prosvijetlite me
    nisam išla nego je praksa na SD-u da fizijatrica prije otpusta iz bolnice pregleda cure koje su bile na carskom i propiše vježbe...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

cure, nisam nosila steznik a već nakon 1,5 mj sam bila na početnoj kilaži a od poroda mi je ostalo samo malo kože (koja cak ni ne visi), i ja sam o tome razmišljala ali su mi rekli ne dok ne prođe babinje

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam samo htjela provjeriti s vama, što vam je bilo bolje: gaće sa steznikom ili steznik??
    Ja nemam ni jedno ni drugo, pa bih htjela kupiti jedno od toga, pa me zanimaju vaša iskustva da ne bacam lovu bezveze...
    Inače rodila sam prije 8 dana, i nije mi trbuh jako veliki ali bih htjela da mi malo "pridržava" .
    Hvala unaprijed na podijeljenim iskustvima 8)

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne savjetuje se nosenje nikakvih steznika na svoju ruku, tj ako ti fizijatrica nije preporucila. ako su prednji trbusni misici razmaknuti vise od 2 - 2.5 prsta preporuca se steznik. ako je razmak manji treba dozvoliti trbusnim misicima da naprave svoje sami. to mjerenje razmaka isto teba znati napraviti (lezecki, u polutrbusnjaku - no to isto najbolje napravi fiz.) steznik na cicak isto tako treba znati pravilno postaviti. dakle, ne samo se 'zategnuti' - jer je poanta da on malo pridrzi trbuh i samo blago pomogne misicima da naprave svoje. na kutiji sa steznikom koji sam kupila nema tih uuta i treba ih dati strucnjak/inja. isto, postoje razlicite velicine steznika pa treba uzeti svoj broj (mjera je, mislim, centimentraza bokova) a ne koristiti bilo koji/ciji.
    i nosi se samo dok se lagano krece, u setnji, malo po kuci. ne dok se doji ili odmara. i ne vise od oko 2 sata dnevno.
    eto. toliko sam naucila na tecaju i poslije na pregledu kod fizioterapeutkinje na SD. a nisam ga bas puno nosila jer mi jebilo pakleno vruce u njemu po ljeti, bilo mi je tlaka stalno ga stavljati a i stalno sam dojila ilise odmarala pa...
    no ostala mi je 'rupa' oko pupka nakon poroda, manja, ali ipak...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lucky day, hvala na savjetu! Ja mislim da meni to zapravo ne treba jer sam si sama istestirala trbušnjake (onak ležečki...) jedino mi je isto ostala rupčaga oko pupka :/ Mislila sam da se to povuče, ali koliko vidim ne. No, zato nisam dobila ni jednu striju :D pa mi je ovo sa pupkom ipak bolja varijanta ako već mogu birati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •