ne savjetuje se nosenje nikakvih steznika na svoju ruku, tj ako ti fizijatrica nije preporucila. ako su prednji trbusni misici razmaknuti vise od 2 - 2.5 prsta preporuca se steznik. ako je razmak manji treba dozvoliti trbusnim misicima da naprave svoje sami. to mjerenje razmaka isto teba znati napraviti (lezecki, u polutrbusnjaku - no to isto najbolje napravi fiz.) steznik na cicak isto tako treba znati pravilno postaviti. dakle, ne samo se 'zategnuti' - jer je poanta da on malo pridrzi trbuh i samo blago pomogne misicima da naprave svoje. na kutiji sa steznikom koji sam kupila nema tih uuta i treba ih dati strucnjak/inja. isto, postoje razlicite velicine steznika pa treba uzeti svoj broj (mjera je, mislim, centimentraza bokova) a ne koristiti bilo koji/ciji.
i nosi se samo dok se lagano krece, u setnji, malo po kuci. ne dok se doji ili odmara. i ne vise od oko 2 sata dnevno.
eto. toliko sam naucila na tecaju i poslije na pregledu kod fizioterapeutkinje na SD. a nisam ga bas puno nosila jer mi jebilo pakleno vruce u njemu po ljeti, bilo mi je tlaka stalno ga stavljati a i stalno sam dojila ilise odmarala pa...
no ostala mi je 'rupa' oko pupka nakon poroda, manja, ali ipak...