Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: Maltodekstrin 6

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Maltodekstrin 6

Pedijatrica nam je preporučila (čitaj rekla da uzmemo) Maltodekstrin i dajemo joj u sve živo (hrana i voda) i to samo zato što je sitna.
    Znači zdrava je i vesela ali malo dobiva na težini.

rođena je sa 3100/50 a sa 7 mjeseci je imala 6200/66

jel ima tko iskustva s tim?
    koje su prednosti a koje mane?

ja sam u startu odmah rekla ne. pogotovo kad sam našla da to uzimaju bodybilderi i svi ostali ovisnici o teretani, no prije par dana sam pronašla nešto tipa rehidromix od H***** (znači kod dehidracije zbog proljeva i povračanja) koja u svom sastavu ima i maltodekstrin pa sam se sad ipak zapitala da li griješim

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bila o je malo o tome na temi hranjenja djece sa posebnim potrebama. Budem potražila.
    Ali na toj temi su dodatke uzimala djeca nakon operativnih zahvata na srcu ili crijevima, uglavnom bolesna djeca koja zbog svog stanja nisu mogla unositi dovoljan broj kalorija normalnom prehranom.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja nisam nikad čula da se to savjetuje djetetu koje nema posebne potrebe, ovako kako sirius spominje. Potražila bih drugo mišljenje na tvom mjestu.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo našla sam malo o tome u arhivi , ugooglaj "maltodekstrin roda", pa se otvara tema.

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tx sirius
    idem odmah

ma da.ni meni nije jasno da je ona zdrava i sve ok, a da joj to baš treba.
    s druge strane u 2 mj i nešto više dobila samo 500 gr

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

To sam L. dodavala u svaki obrok. I kao što reče sirius, to je uglavnom za bolesnu djecu. Inače maltodekstrina ima i u namirnicama koje i mi konzumiramo. Pročitaj pomnije deklaracije kad si u šopingu. Iznenadt ćeš se gdje ga sve ima.
    Prenosim:

Maltodekstrini Ugljikohidrati Autor Marinela Šajina, dipl.ing.
    Maltodekstrini su hidrolizati škroba koji se gotovo pedesetak godina koriste u prehrambenoj industriji u vrlo različite svrhe. Prve komercijalne maltodekstrine proizvela je 1959. godine američka firma "American Maize Products Company", vjerojatno niti ne sluteći koji će biti domet njihove uporabe: maltodekstrini se koriste kao nosači aroma, tvari za postizanje volumena i teksture, pomoćne tvari pri sušenju raspršivanjem, za tvorbu filmova, kontrolu zamrzavanja, sprečavanje kristalizacije, a u posljednje vrijeme i kao zamjene za masti ili tvari za postizanje određene nutritivne vrijednosti.

Maltodekstrini se mogu definirati kao ne-slatki, hranjivi ugljikohidratni polimeri sastavljeni od jedinica glukoze koje su primarno povezane alfa (1->4) vezom, dekstroznog ekvivalenta manjeg od 20.

Proizvodnja maltodekstrina

Maltodekstrini se primarno proizvode iz kukuruznog i krumpirovog škroba, ali mogu se proizvesti od rižinog škroba i škroba tapioke. Ovisno o početnoj sirovini, u finalnom produktu može biti i drugih sastojaka, tako rižin maltodekstrin može sadržavati od 5-7% proteina, te su mu karakteristike nešto drugačije od kukuruznog maltodekstrina. Maltodekstrini iz krumpirova škroba osim što sadrže više amilopektina, sadrže i više fosfata. Različite vrste maltodekstrina također imaju različiti okus.

Uglavnom se suše raspršivanjem i prodaju u obliku praškova, iako postoje i tekući oblici. Tekući oblici su već djelomično formulirani za upotrebu, tako se u njih dodaju konzervansi i kiseline da bi se poboljšala stabilnost i trajnost. Praškasti maltodekstrini se dodatno obrađuju aglomeracijom (povećanje veličine čestica).

Kemijski sastav

Na ugljikohidratni sastav maltodekstrina utječu razni faktori: hidrolitički enzimi koji se koriste u razgradnji škroba, vrsta i koncentracija škroba, temperatura na kojoj se vrši hidroliza, dodatak organskih otapala, tlak, ekstrakcija produkata, kao i kombinacija svih navedenih faktora.

Industrijski proizvedeni maltodekstrini sastoje se od linearnih i razgranatih molekula. Tako je moguće da maltodekstrini jednakog dekstroznog ekvivalenta imaju različite karakteristike, što je uvjetovano njihovom molekularnom strukturom.

Po kemijskoj strukturi maltodekstrini su mješavina različitih šećernih polimera veće ili manje dužine lanca, zato maltodekstrini jednakog dekstroznog ekvivalenta mogu imati različitu distribuciju molekula. Maltodekstrini niskog dekstroznog ekvivalenta nisu slatki.

Proizvedeni maltodekstrini suše se raspršivanjem i prodaju kao suhi proizvodi. Postoje i otopljeni maltodekstrini koji su djelomično pripremljeni za upotrebu (npr. otopine za prehranu bolesnika, ili sportski napitci).

Neki primjeri upotrebe:

- mesni proizvodi, dresinzi, umaci, pekarski i mliječni proizvodi - u ovim namirnicama služe kao zamjena za masnoće, maltodekstrini tvore mekane, mazive gelove koji kod konzumacije imaju osjetilne karakteristike masnoća,

- napitci - povisuju viskoznost,

- pekarski proizvodi i smrznuti deserti - pomažu u zadržavanju zraka i djeluju na teksturu proizvoda

- pekarski proizvodi - smanjuju prekomjerno posmeđivanje i karamelizaciju

- smrznuti deserti - inhibiraju stvaranje kristala leda i laktoze, te na taj način smanjuju zrnatost i gubitak kvalitete

- bomboni

- smrznuta pizza - stvaraju barijeru između tijesta i umaka te na taj način sprečavaju prodiranje vlage u tijesto

- sportski i dječji napitci, te medicinski pripravci, npr. U sportskim napitcima za rehidrataciju i tekućim medicinskim pripravcima, maltodekstrini su energetski izvor (kompleksni ugljikohidrati), a ujedno posjeduju osmolalnost tjelesnih tekućina (280-300 mOsm/kg). Na taj način sprečavaju grčeve i druge negativne učinke prekomjernog uzimanja vode. Tako se može napitkom unijeti više kalorija, a održati osmotsku ravnotežu u tijelu. Budući da maltodekstrini ne doprinose slatkoći, oni se kombiniraju sa drugim šećerima (fruktoza, glukoza i saharoza).

Probava maltodekstrina

Probava maltodekstrina započinje već u ustima gdje ih parcijalno hidrolizira alfa-amilaza iz sline. Brzina daljnje apsorpcije ovisti će o brzini pražnjenja želuca (koja je ovisna o koncentraciji, volumenu i osmolalnosti sadržaja) te o brzini apsorpcije iz crijeva. Dio ugljikohidrata koji nije apsorbiran fermentiraju bakterije u debelom crijevu, a poznato je da višak fermentabilnih ugljikohidrata može dovesti do flatulencije i bolova u abdomenu. Topivi maltodekstrini dobro se apsorbiraju u čovjekovom probavnom traktu.

Izvor:
    Marchal LM i sur (1999) Towards a rational design of commercial maltodextrins. Trends in Food Science & Technology, 10, str:345-355
    Kuntz LA (1997) Making the most of Maltodextrins. Weeks Publishing Company. www.foodproductdesign.com

http://www.nutricionizam.com/index.p...rati&Itemid=33

Mi smo koristili ovaj http://www.g-m-pharma.hr/view_doc.aspx?DocID=27
    Posljednje uređivanje od kljucic : 10.11.2010. at 22:18

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ključic puno puno hvala
    možda se onda predomislim pa joj kupim

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ne bi mi to bio prvi izbor kod riješavanja premalog prirasta na težini. Probala bih povećati broj podoja, raditi kompresije i nuditi istu cicu više sati da se napije masnog mlijeka. U dohrani bih povećala žitarice, one su najkaloričnije.
    Da li doji i koliko često?
    Kakva vam je dohrana?

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

doji i dalje.svaku cicu joj dajem po cca 3 sata. osim po noći. onda je baš jedna pa druga.
    već odavno je jedan podoj oko 5 min.

dohranu je manje više prihvatila
    znači, otvara usta i pojede po meni dosta.
    naravno više voli voće i povrće (kruška i tikvica prvenstveno)
    od žitarica gris, zobene, žgance neće, rižu brlja
    amarath i quinou nisam davala jer mi ne jedemo
    čak sam popustila pa joj dajem lino kekse tu i tamo

ma to meni sve skupa malo bez veze.
    cijelo vrijeme dobiva na težini malo, taman da donjoj granici ili mrvu ispod
    ali je zato vesela,ima je taman i kad nekome kažem da je sitna svi vele da nije dok ne kažem kilažu.
    škembice opće nema a na nogicama jedan do dva šlaufeka oko bedara.

i po meni je ok malo 500 gr u 2 mjeseca i nešto, ali u tom periodu ipak krenuli s dohranom pa se možda i sama malo gubi a imamo i u rastu (nešto već vani a nešto na dobrom izlazu) oko 6-8 zuba
    treba i to uzeti u obzir.

krajem mjeseca bi trebali na kontrolno vaganje a kako sam u međuvremenu vidla da možda taj maltodextrin i nije nešto pre pre strašno počela sam se jednostavno dvoumiti

probat ću je negdje vagnuti, ne kod dr., pa makar okvirno vidjeti koliko je dobila i po tome odlučiti
    ne znam

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Tu su ti upute http://www.g-m-pharma.hr/user_folders/mtd_6.pdf , pročitaj malo. Nije maltodextrin ništa pre prestašno, ali je ipak za bolesnu djecu. A čini mi se da vaš "nedovoljni prirast" nije znak/posljedica bolesti.
    100 g ima 388 kcal, dok npr. 100g grisa, žganaca, riže, prosa ima cca 300-400 kcal. Dakle, približno isto. Dakle, ja bih radije pojačala obroke sa žitaricama ili uvela još jedan obrok žitarica. Ipak je prirodnije.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i casper jel kaj bolje'??

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa da znaš da i nije
    zapravo, ja ne vidim nikakog doprinosa od tog maltodekstrina

vagali smo se negdje početkom 2.mj -tad je imala nekih 10,5 mjeseci i imala je 7070 gr i 70 cm (po meni 1-2 cm više)
    dr. definitivno odustala od prigovaranja

31.03. idemo na liječnički zbog vrtića
    tad će imati točno godinu dana (+ 5 dana) i baš me interesira koliko kg (ako se to tako može reči ) bude imala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma mi bili u bolnici, i što ćeš u save ostalo na kaj je alergičan, alergičan i na vaganje( ko i najstariji), tak da je vaga šibala sim tam , a on urlao. pa nam je doktorica rekla nek to potrpamo u klopu, a on živac 150/h. i rekla da povećamo maslinovo ulje, as i stavljam rižu u svako jelo, on pojede kolko hoće pa zeza.

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi sad imali trodnevnu virozu
    nije jela niš pod milim bogom
    osim cice naravno
    100 g ima 388 kcal, dok npr. 100g grisa, žganaca, riže, prosa ima cca 300-400 kcal. Dakle, približno isto. Dakle, ja bih radije pojačala obroke sa žitaricama ili uvela još jedan obrok žitarica. Ipak je prirodnije. - ovo od ključić stoji ali kad ja njoj ne mogu utrpati u usta 100 gr npr. grisa, a 100 gr malta niti ne skuži, a i doziranje je puno manje

ovo je ok jer se stvarno ne razlikuje po okusu, mirisu i sl.
    može i klopa i piće
    a nekako mislim da ipak dobije nešto ugljikohidrata
    ne dajem joj redovito i piksu od mislim 500 gr imamo već jako dugo

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

< hajde da pitam gdi ste to nabavili, napokon se okuražila i pitala u apoteci, i veli teta da su joj rekli da to nikad nisu prodali, i da su česte zlouporabe
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 30.03.2011. at 17:10

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj casper prvotno napisa Vidi poruku
    Pedijatrica nam je preporučila (čitaj rekla da uzmemo) Maltodekstrin i dajemo joj u sve živo (hrana i voda) i to samo zato što je sitna.
    Znači zdrava je i vesela ali malo dobiva na težini.

rođena je sa 3100/50 a sa 7 mjeseci je imala 6200/66
    kao da čitam o nama
    moj je rođen s cca 3, a onda dosta slabo dobivao na težini oko 7 mj. isto tako oko 6 kg.
    uz to atopijski dermatitis i dosta dugi zatvori
    ispostavilo se da je alergičar te da (vjerojatno-po mojoj prosudbi) iz tog razloga nije dobivao na težini
    prešli na Pregomin i kašice i "krenulo"...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i casper ste prošli na vaganju?

kak ona otvara usta, moj mi se čini ko najstariji, jel samo mlijeko i malo klope sa strane. S godinu dana na moru jeo tjedan dana samo paradajze, lubenice i mlijeko.

Što će reć kod moje sister svako neparno debelo, parno mršavo, kod mene suprotno

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a jelena.O što da ti kažem

7250/72
    jad i bjeda

a uopće ne izgleda tako

ona jede manje-više sve što joj se ponudi ali u mikrokoličinama
    danas veli muž gris - 4-5 velikih žlica
    i do ručka neće ništa ili eventualno par smokića (kukuruzni-bez konzervansa i aditiva, ne oni od kikirikija)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kak je u vrtaću, jel poćela kaj jesti?

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kaj da velim
    niš - ni u vrtiću niti doma
    mislim u principu da izražava nezadovoljstvo
    od pon smo redovno od do u jaslicama i sve te dane niti doma neće ništa osim cice (hvala bogu barem na tome)
    mislim, pojede ona ali to je veličine jušne žlice.apsolutno nedovoljno
    ostaje mi da se nadam da će za 2-3 tjedna se smiriti i krenuti

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi ćemo ipak poćeti s Malto pa bumo vidli kak bu težina, mada onih par žličica kaj hoće pojesti misksano ( u to bi stavila), a sa strane zna pojesti s rukama vidljivi krumpir, meso, jabuke, mrkvu ( u to ne znam ni sama kak bi složila maltu)

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možeš u vodu,sok i ostalo tekuće

baš me zanima kako bude kod vas
    ajde javi pliz

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kolko je tvoja bila na tom? meni su rekli jednu dozu na 2 dcl.sam kaj je moj većinom tekući na cici.

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam ti to od oka
    žličica je 12,5 gr i onda tu žličicu ili malo manje u hranu.
    s tekućim mi je bio veliki problem
    nikad nije imala flašicu, teško se naučila na čašu s kljunom a onda kad je onda je ispalo da hoće samo sok
    tako da sam ti ja to uglavnom u kašice stavljala

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jelena.O kako vam ide?
    jel vidiš kakav pomak?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma tek nekaj možda više, hajde možda je sad i počel koju žlicu više jest, ali sve u svemu jad i bijeda.
    inače mu to dajem damo u vode, na žlicu baš i neće, a u cicu nemogu ugacit. on je velki alergičar, tak da puno stvari ne smije, a opet neke neće pa sam u komi.
    inače prek vikenda bili u jednoj posjeti i veli mi ženska kak su klinci visoki, i uhranjeni, samo sam konstatirala da se bez čokolade i mlijeka da živjet i izrast, tolko od mene.

kak je vami?????

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nami po starom
    nisam je vagala pa ne znam koliko grama je dobila
    s 12 mj. je imala 7250 i 72

u visinu je zrasla (više ne stane pod stol hahaha)
    a ovak je dobila trbušćić ali meni (bože mi oprosti) to više izgleda ko trbušćić izgladnjelih u Africi
    nadam se da ipak nije

navodno klopa u vrtiću ok
    doma kako koji dan
    cica još uvijek pod obavezno navečer i noć

malta se skoro više i ne sjetimo

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad ak izgleda ko da je poglegla iz Afrike (mada se nadam nda nije to) možda je celijakija, kod njih isto teže se dobiva na težini.

Mi smo inače bezgluteinski, pa sam bila na par predavanja u svezi tog.

moj jede tek tolko da nekaj pojede, već mi je zlo od njega, jučer donesla novu namirnicu, murvu, trpal u sebe ko lud ( 10 kom), a danas ni da pogleda ništ osim malo svojih mlinci.

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Možda vam pomogne naše iskustvo .. iako se kod nas radi o djetetu sa pp (100%invalid)

Pošto smo s kilažom bili na vi dobili smo od gastriča taj maltodextrin no bez obzira na pojedenu hrpu kutija on nije napredovao skoro ništa ... tj.dobio bi par sto grama ali ih i izgubio sa prvim infektom
    Tek nakon uvođenja Liquigena, a kasnije Calogena dobio je na kilaži i super napreduje.
    Dovoljno je reći da je prije godinu dana imao jedva 8 kg, a danas ima 16.5 kg

Inače to nam je preporučila dječja nutricionistica, a komentar za maltodextrin joj je bio da je to najgori mogući izbor i da nije čudo da nije dobio niš na kilaži ...

Eto toliko od mene ako imate kakvih pitanja tu sam ...

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Just Me, hvala na informaciji.

Uskočila sam i ja na ovu temu, jer također imam jednog mršavka. Sad ima 3god i i 7mj, ima 12,9kg. Imam još dvoje djece, od kojih je jedan brat blizanac mom mršavku (teži je od njega oko 1,5kg), svi su mi sitniji, vjerojatno i genetski, ali s G. smo imali strašnih problema s hranom i težinom. Glavni problem nam je bilo povraćanje, od rođenja, bez nekih dokazanih dijagnoza, užas i prestrašno što je prolazio.
    Da ne duljim, nakon puno svega saznali smo da je imao Helycobacter pylori bakteriju, što je sad izliječeno i puno je bolje. Ne dobiva puno na kilaži, ali bar jede normalnije, nema konstanten mučnine. Još uvijek ne znamo je li to bio jedini problem. Sve što smo saznali saznali smo na biorezonanci, jer nam ostali liječnici nisu pomogli. Tamo su mu i dijagnosticirali i izliječili Helycobacter.
    Probali smo jednom i maltodextrin i odustali. Nekoliko puta ga je povratio, sa groznim smradom po kvascu i nije to baš išlo.

Ovo pišem samo zato da upozorim mame da testirate (ako već niste) klince na ovu bakteriju, jer ona izaziva mučnine i bolove u želucu, nekad i povraćanje, dizanje kiseline.... i dijete nema teka i sporo napreduje. Kad su mali, ne znaju reči da osjećaju mučninu, a normalno da im se ne jede.

Pisala sam već na nekoj temi o ovome pa sorry ako se nekome ponavljam.

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Naravno slažem se sa sss da je prije svega potrebna kompletna gastro obrada da se proba vidjeti otkuda ti problemi ... npr moja ljubav uz sve ima i jaki GERB tako da je bio i na fundoplikaciji (operacija)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sss gdi ste vi to bili na biorezonanci, rijeka, zagreb ili ?

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

U Rogaškoj Slatini. Detalje imaš na pp.

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne bih rekla da je celijakija jer ona jede sve (ako joj se tog trena jede) ali pojede količinski malo
    obično to ide tako da ju hranim u krilu i pojede 10-20 žličica,odnosno koliko hoće
    onda mi zmigolji dole i radi nešto po svome s tim da kad je zovem dođe pojesti
    žličicu po žličicu i tako još 1/3 klope
    nakon toga dođe, uzme žličicu i onda pljune i maše glavom a nekad i viče ne ne

i tu je kraj tog obroka

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jelena.O kako vam ide?
    mi se vagali neki dan
    17 mj - 8,300 kg
    u 5 mjeseci dobila je 1 kg

i pazi sad. veli sestra pa super!
    sad i oni konačno vide da je P jednostavno takvo dijete

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi odustali od malta,s 14 jeseci je imal pol kile više nek tvoj znači 8850 i 77.5, u 3
    mjeseca dobil e kilu,
    ali je problem kaj je moj alergičar, 90% stvari ne smije, a od ostatka ne jede ni trećinu.

Cicamo i dalje 3 puta na dan i 2-6 put na noć, jede trčeći,ne stigne sjest.

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znači šišate nas za 0,5 kg i 4 mjeseci
    a još se i alergičari
    super!

mi isto cicamo
    uglavnom popodne i noć a sad kad je bolesna bome cijeli dan

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moj mrvica ima 7mjeseci i 6kg, rođen je u 34TT sa 2300g i 44cm. Danas na redovnom cijepljenju kaže doktor, sve je ok, lijepo dobiva na težini (samo dojimo) ALI mogli bi mu dati maltodekstrin malo da ga "ojača" "To je mama kao da mu damo malo špeka"

Nemam pojma što je to, čitam malo googlam...ma ja to njemu ne bih dala...

On nije niti preveliki mršavko, mislim da je taman, istina je dosta je sitniji od ostalih beba te dobi, naravno ranije je rođen pa se puno ne zamaram...

Veseli je, doji na zahtjev, živahan. Nedavno počeli s dohranom ne sviđa mu se baš, pljuje sve van osim banane.

Taj maltodekstrin je za mene kao da mi je preporučio AD!! Sama kemija... I još sam dobila papirić sa preporukom koji točno kupiti....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam mu jedno vrijem davala ali nisam vidla neke rezultate, a davati samo to u hranu mi je bilo bezveze. tak da moj nije potrošio ni jednu piksu, dosta često se mrgodio kad bi mu to umješala u klopu.

Možda da se koncentriraš na dohranu pa probaš tu nešto pojačati.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

mašnica, pa dijete je sasvim ok. Rođen sa 34 tt i 2300g, pa ne može sad imati kilažu kao terminsko dijete sa 3500g.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače da znaš ne možeš samo ušetati u ljekarnu i to kupiti, moraš imati ili taj papirek ili povijest bolesti s točnim imenom.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I ja sam zadovoljna kako napreduje iako 600g u 2mj je malo zar ne? Sa svih strana mi komentiraju pa imam malu grižnju savjesti...mislim da mu neću davati...za sada...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ako je 5 i 6mj 600 g pa nije to onda premalo, mislim da je normalno pa ne traži se sad dobivanje kao prva tri mjeseca

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da, 5 i 6mj. hvala na utjehi cure, obeshrabruju me komentari, znam znam ne smijem ih slušati

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

I još je bio nedavno u bolnici, jel da? Tu je sigurno izgubio na težini koju je morao ponovno povratit, jel ste to uzračunali?
    Ja ne bih davala tek tako. Dijete je zdravo i lijepo napreduje, šta sad treba nešto prčkat!

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da, 5 dana smo bili u bolnici gdje su nas konstantno vagali (prije i poslije podoja....grozota)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •