Lasada puno ti hvala na ovom iscrpnom odgovoru, dobila sam puno ideja.
Neki dan sam u Billi kupila one spužvaste puzzle za po podu i s tim se jako voli igrati i radi kućice, ali kao i kod sillyme voli da se ja igram s njom, a to ne volim u velikoj mjeri jer ju volim gledat kako se sama igra i kako joj mašta radi. Napravila sam kućicu od ormarića i plahte, ali nije baš bila zainteresirana, onda sam joj dala ladicu u bracinom ormariću, e to je već bolje, ruje po njoj. Uredila sam joj na stolici kuhinjicu i uskoro je sve bilo posvuda, makaroni po cijelom stanu još ih pronalazim dok metem...
Uzela sam par dana da ju doslovce pustim da radi šta hoće, ali da ju pratim i da ju imam na oku baš da vidim kakve afinitete ima i što joj je u sferi najvećeg interesa. Svašta je bilo, dopustila sam joj da se javi na telefon jer sam bila sigurna da baka zove i tako je pričala na telefon nekoliko minuta sa sestrom iz rodilišta (jaojao-ona viče baka, baka ja mislim pa valjda je baka!!!), pustila sam ju da tipka po kompjuteru, uključila sam joj Word i povećala slova (najbolja stvar za nju) tako je lijepo pisala i urlikala od veselja, ali nakon par minuta uspjela je spremiti u smeće par dokumenata s desktopa, dala sam joj da slaže kuhinjske krpe iz ladice i čim sam se makla u drugu sobu počela je s njima brisati podove i kad sam ju vidjela rekla je: pomažem mami!!!
Ja vidim na njoj da ona jako dobro zna što je zabranjeno i predobro i samo čeka da ja skrenem pogled i onda uradi baš to. Skriva se iz stupića u boravku i telefonira na mobitel, klika po njemu, a zna da ne smije. Upravo ju pratim i vidim da gleda, škilji i smišlja...čeka da izgubim fokus s nje...
Jako je živa (isto na mene) i ne želim ju sputavati ne želim da zatomljuje svoje osjećaje pa joj pustim dosta slobode.
Evo je sada trpa stvari u šoping kolica i tako se lijepo igra i priča sama sa sobom. To je najbolja igračka ne uključuje nikakvu interakciju samnom, sama ih vozi, utovaruje, istovaruje... ZAKON
Zahvaljujem svima na savijetima na puno ideja dolazim every day!!!!!!