Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 122 od 122

Tema: shopping is my religion?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    @n@ ti mora da živiš u nekoj paralelnoj realnosti u kojoj Hrvatska napreduje i cvjeta, jer u mojoj realnosti, a ćini mi se i realnosti večine nas ovdje, država nam se sustavno raspada, a "dobro plačen posao u struci koji se relativno lako nađe" je znanstvena fantastika.
    Što znači da u mojoj realnosti Hrvatska napreduje i cvjeta?? Nisi baš dobro pročitala što sam napisala ili što?
    Što je za tebe 'dobro plaćen posao' - to moramo prvo razjasniti?! Nisam nigdje napisala da mislim da je lako naći posao U STRUCI koji je dobro plaćen, pa te molim da mi ne stavljaš riječi u usta.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa Vidi poruku
    Plaća od 15 ili 20 kn po satu nije u redu, naravno da nije, ali je očito realna dokle god ima ljudi koji su spremni raditi takav posao za toliku plaću. Čisti zakon ponude i potražnje na djelu.
    Kad bi tvoj suprug otišao s tog radnog mjesta, vjerujem da bi se našlo barem 5 ljudi koji bi bili spremni prihvatiti iste uvjete rada s takvom plaćom.

Što se tiče 'obožavanja kompjutera i jako dobrog znanja' te tvoje tvrdnje da ne može dobiti posao vezan uz to jer nema papir, nažalost, nisi naišla na plodno tlo jer slučajno imam tvrtku sa 13 sistemaša i 4 programera, od kojih većina nema papire već 'čisto' iskustvo. Nismo jedini kod kojih rade ljudi bez 'papira' s područja računala, tako da se nikako ne mogu složiti s tvojom konstatacijom.
    Upravo zato moj suprug ne ide s tog radnog mjesta jer bolje nažalost ne može naći jer je dosad radio samo kao zaštitar.. to ne znači da je ta plaća realna, jer ljudi su prisiljeni raditi za crkavicu da bi se njihovi šefovi bogatili..
    Javljao se na hrpu oglasa za vozače (ima B i C kat, vozi već 11 godina) ili vezane za kompjutere, naravno dobije tu i tamo priliku za razgovor i poslije toga odbijenicu.Dosad niti jednom nije dobio priliku da pokaže svoje znanje.. A veze nažalost isto nemamo.. kako da stekne iskustvo a ne može dobiti posao, priliku da se dokaže?

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

neobičan podatak mi je da u gratzu ima manje centara nego u zagrebu. kad sam crtala instalacije za rk dubrava arhitekt austrijanac (koji je projektirao nekoliko sličnih po austriji, jedan u sloveniji i još ponegdje) objašnjavao mi je da postoji jednostavna formula centar/broj stanovnika i da hrvatska još nije ni blizu prosječna čak ni "zagreb district". i mnogo je drugih teorija kako bi i što trebali shopping centri da budu privlačni-cijela nauka, nije sve baš tako plitko - ali ima veze s ispiranjem mozga.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    neobičan podatak mi je da u gratzu ima manje centara nego u zagrebu. kad sam crtala instalacije za rk dubrava arhitekt austrijanac (koji je projektirao nekoliko sličnih po austriji, jedan u sloveniji i još ponegdje) objašnjavao mi je da postoji jednostavna formula centar/broj stanovnika i da hrvatska još nije ni blizu prosječna čak ni "zagreb district". i mnogo je drugih teorija kako bi i što trebali shopping centri da budu privlačni-cijela nauka, nije sve baš tako plitko - ali ima veze s ispiranjem mozga.
    Jesam li dobro shvatila, Gratz ima manje centara nego Zg. A Hr još nije prosječna...znači li da je i Gratz ispodprosječan po br. centara?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da, u Grazu ima manje shopping centara po veličini nego u ZG-u. Sto posto. Najveći je Seiersberg, onda imaš center west, city center, nord i ost i Murpark. I to je to. Ajd sad prebroj centre u ZG-u i njihovu veličinu.
    Posljednje uređivanje od annie84 : 16.11.2010. at 21:24

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ali Graz ima i tri puta manje stanovnika nego Zagreb. kaj ne?

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mislim da nisam dobro napisala: broj kvadrata shopping centra (mislim da tu spada i površina garaža, te parkirališta) po broju stanovnika grada. znači možda su u gratzu i centri veće površine?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Upravo sam upalila laptop da napišem da Graz ima 250 tisuća stanovnika. Ali su centri manji po veličini nego u ZG-u, jedino je Seiersberg možda veći, no mislim da je i on manji nego Westgate.
    Posljednje uređivanje od annie84 : 16.11.2010. at 21:48

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa baš gledam da si nabrojala 6 centara u Grazu, ja doduše pojma nemam koliko ih ima u Zgb - ima li ih 18?
    CC1, Avenue Mall, West Gate - ima li još koji? Ima, Arena, a ima i nekih u Dubravi.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Shoping centar Dubrava (valjda se tako zove), Garden Mall, i mislim da je to to.. Baš bi mogli otvorit još koji, ovi su već dosadni

A Importanne centar i Galerija? Kaptol centar?
    Posljednje uređivanje od klaudija : 16.11.2010. at 22:04

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma daj, ti su tako mali da nisu vrijedni spomena

Osim toga u Kaptol centri rade tri dućana

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

A ja ti te shoping centre ionako vidim samo na TV-u. a šta'š, seljanka

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    .. Baš bi mogli otvorit još koji, ovi su već dosadni

?
    pa evo, alijedeći europske trendove i graz, zagrebu se sprema otvaranje još koliko? najmanje 18

annie, ne valja ti računica

rijeka ima samo 1.
    sad se otvara drugi.
    i 150 000 stanovnika

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Meni je u cijeloj priči nenormalno jedino čekati satima ispred nekog centra da se otvori, to mi je fakat jadno. A opet ako nekog veseli- neka mu je.
    Nisu shopping centri krivi što je proizvodnja u HR sustavno upropaštavana još u devedesetima pa nadalje. I sto drugih stvari. Pa prodaju se u tim centrima i hrvatski proizvodi.
    I mislim da se ne radi o nikakvim novim trendovima. Nekad smo se budili u 6 ujutro i hodočastili u Graz ili Leibnitz da bi prošli povoljnije i kupili ono čega tu nije bilo na izbor. Sada to imamo u svom susjedstvu. Nitko vas ne tjera da živite u tim shopping centrima niti vjerujem da ima puno onih koji tamo provode dane i neko silno vrijeme koje bi s djecom mogli bit u parku. Pa ljeti su ti centri uglavnom prazni, a zimi i oko Božića je najveća gužva.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Da šoping centri ovise o meni ne bi niti jednog bilo. ČIni se da Hrvati ipak imaju više novaca, ili su spremniji potrošiti više nego što je pametno. Meni se čini da su mediji vrlo uspješno napravili marketing jednog pojma koji ranije nije bio poznat u nas - šopingoholičari, užitak šopinga, štotigajaznam. Šarene revije naprosto preobiluju takvih tekstovima koji instaliraju ljudima to ludilo kupnje. O čemu ti ljudi-novinari pričaju?! Kao da je to neka izvjesna ljudska realnost. Kao da to postoji za stvarno. Šatro.
    Valjda je nedostatak jasne vizije života i nekih vrednota našao ispunjenje u toj ispraznosti. Ne znam inače kako i zašto bi ti šoping-centri imali toliku publiku u našoj siromašnoj zemlji.
    Tko to sve kupuje? Ne znam.
    I još kad pomisliš, onako teorijski, koliko je ova zemlja zadužena, i koliko bi sav taj novac bačen na suviške stvari mogao biti uložen u nešto, da donosi profit ovoj zemlji i ljudima padne ti mrak na oči.
    Prošli smo tolika školovanja, a da nismo u stanju zbrojiti dva i dva i povezati to da naša bojna oprema od marki, stotine stvari i slično oduzima našim novčanicima i životima slobodu, financijsku i ljudsku, a našoj zemlji prosperitet. Ne znamo ulagati, ne znamo stvarati. Nego skokošariti neku paricu, pa poletjeti da se stiliziramo u neke bogate ljude s naslovnica.
    Volim svoje brdo, časna riječ. Uhvati me trbuhobolja kad se spustim u grad pa vidim kako se ovdje opako brije.
    To mi svi inozemni ljudi kažu. Nema ljepših, odjevenijih ljudi u boljim autima od Hrvata. Strašno! En ti i školovanje naše i fakultete i sve nas skupa kad smo tako s oproštenjem glupi. Hebo sutra. Da ja danas odgovorim na izazov GlorieIN o must have džemperu, pa sutra kako bude. Zadužena svaka hrvatska beba milijardu eura, pa neka je. Nek bude milijardu i petnaest.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Meni je nevjerojatno to što su ljudi u minusu, no i dalje kupuju jer eto, svejedno su u minusu...
    Ili kupovanje špeceraja na čekove. Nemojte se uvrijediti ako ima takvih, ali nikada neću zaboraviti sliku prije nekog vremena. Mladi bračni par s djetetom na blagajni s punim kolicima (nisam zabadala nos, bili su tik ispred mene). Sve najskuplje stvari (skupo strano pivo, skupi slatkiši..., ali ništa konkretno, tek klopa koja će se jesti u idućih tjedan dana, ali skupa klopa), a kada je trebalo platiti, platili s odgodom za tri mjeseca (kako li se već kaže, nemam pojma, nikada to nismo koristili). I onda si ja mislim, pa majku mu, ne bih popila to pivo pa makar mi bilo zadnje ako ću ga popit' večeras, a platiti' za tri mjeseca.
    A trend u odjeći, obući. Eh, kupi trendi čizme (bile su samo 150 kuna) pa onda nakon toga i hlače jer one koje ima (čitaj barem 20 komada raznoraznih traperica) ne idu s tim čizmama. I one su bile samo 150 kuna. Onda i torbicu koja će se slagati. Pa i nakit (uz postojeći bi mogla otvoriti trgovinu nakitom), maramu, neku majčicu. I tako svaki mjesec. A to što obuče, obuče do radnog mjesta gdje na svu tu trendi odjeću navuče radnu kutu pa se pati u tri smjene.
    Svakoj budali njezino veselje.
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 17.11.2010. at 05:16

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Je, slažem se, al to bi već bila neka druga tema, možda o plaćanju karticama i kako ljudi gube kompas kad im se nudi plaćanje na rate, kao da će netko drugi to platiti za dva tri mjeseca.
    Mislim da je cijela ta priča o Hrvatima koji puno troše prenapuhana. Živimo općenito u potrošačkom svijetu i mnogi se tu pogube, to je tužna činjenica. Ali nismo mi Hrvati tu nikakvi pioniri niti vođe tog pokreta. Ljudi kod nas uglavnom kupuju hranu i odjeću za sebe i klince. A činjenica je da neki i tu, kako kaže SikaPika ne znaju gospodariti vlastitim novcem kad kupuju tone slatkiša i skupog piva s odgodom plaćanja. Ali opet, njihova stvar. Kako nitko ne spomene da Hrvati imaju i puno novca na štednim računima u bankama? Očito nas ipak ima svakakvih, kao što je uvijek i bilo.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Najviše na svijetu volim biti u prirodi i stalno idemo na izlete. Djecu u pravilo ne vodamo po šoping centrima jer mislim da tamo nema ništa posebno zanimljivog za njih. Puno smo s njima vani, na svježem zraku i odemo u kino i kazalište kad god nam se pruži prilika.

Ali isto tako volim i pogledati neki novi šoping centar. Daleko od toga da bih satima čekala da budem na otvorenju. Pričekam koji mjesec da gužva splasne pa odem vidjeti.
    I ok su mi zbog praktičnosti, sve je pod jednim krovom.
    I čim ih je više, veći su i češći popusti jer konkuriraju jedni drugima pa je opet dobro za kupce.

A što se šopinga tiče, prije sam se znala "zaigrati", međutim sad kupujem puno racionalnije, samo ono što stvarno trebamo (ne samo zbog recesije).

Mogu reći da šoping nije moja religija, kao niti velikoj većini mojih prijatelja i poznanika.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Potpis na SikuPiku. A ja bi znala nabrojat puno više shopping centara u ZG-u. I još nešto-svi centri u Grazu (osim Seiersberga) su manji od cc1. To su onako mali centri, ala center west. No, ne bih htjela više biti off. On topic: ne, shopping definitivno nije my religion, kupujem samo kad trebam i što trebam.
    Posljednje uređivanje od annie84 : 17.11.2010. at 10:15

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Potpisujem SikuPiku, a rado bih da me udomi Laumi.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

osobno, fakat ne vidim neku razliku, gurati se u suludoj noćnoj gužvi za ulazak u MMSU ili u west gate
    možda ću izabrati prvo jer mi je "fornije" al neke suštinske razlike - nema.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •