Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Vozilima će naplaćivati ulazak u središte Zagreba

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Vozilima će naplaćivati ulazak u središte Zagreba

http://danas.net.hr/hrvatska/page/20...06.html?pos=n0

Uskoro bi život u Zagrebu mogao postati još skuplji. Naime, raspravlja se o mogućnosti naplate ulaska u središte grada. Projekt bi riješio velike probleme parkirališnih mjesta i uvrstio Zagreb na kartu europskih gradova koji primjenjuju sličan sustav naplate.

Među njima su Rim, Bologna, Firenca, Milano, London, Oslo, Stockholm i drugi gradovi diljem Europe. Uvođenje tzv. naplate zagušenja u Zagrebu je neminovno, tvrde stručnjaci. Automobili bi plaćali naknadu za ulazak u različite gradske zone.

U sklopu programa Civitas Elan za godinu dana bit će završena studija s rješenjima i modelima naplate. Poručio je to Marko Slavulj s Fakulteta prometnih znanosti u srijedu, na prezentaciji ciljeva buduće studije, piše Poslovni dnevnik.

Podsjetimo, ovu ideju je tim stručnjaka s Prometnog fakulteta u Zagrebu iznio već u ožujku. Spominjala se naplata ulaska u središte grada, koje bi bilo omeđeno "granicama" od Kvaternikova trga, preko Britanca i Glavnog kolodvora do HNK, a ulaz bi se trebao naplaćivati 20 kuna.
    Mislite li da je ova odluka u redu, dok se sve važnije bolnice upravo nalaze u centru grada. Jednom davno sam na ovome forumu komentirala kako bi bilo dobro da je većina bolnica smještena malo "van " središta grada, kao bolnica u Dubravi, ajde i Rebro može proć, upravo zbog nemogućnosti parkiranja, tj. da bolnice većinom nemaju svoj parking, a gradski se naplaćuje i imaš određeno vrijeme koliko možeš biti parkiran....a dobro znamo koliko se čeka npr. u Petrovoj ili Klaićevoj....no mnoge forumašice su me napale....shvaćam ja i one koje žive u Centru, ali većina ih ne živi, i ovo je još jedan udar na one bolesne, koji moraju u bolnice u ZG, plaćanje parkinga + ulaz u središte grada....

neću ni napominjat da su mnoge druge institucije u centru, MUP-a, kazališta, muzeja, fakulteta.... ali OK, neka se ide tramvajem....ali bolesna djeca, starci, trudnice...

Znači platiš, parking i tramvaj, ili parking i ulaz u središte...., a ljudi koji rade u Centru...

naravno i meni se u jednu ruku sviđa grad i centar bez auta, ali koliko je to izvedivo u Zagrebu, mislim da nije briga one, koje brine samo zarada...nadam se da će od te zarade grad ZG imati koristi....i da zanima me još nešto, kaj ćemo imati rampe...kao su oni to zamislili...što ako moraš samo nekoga pokupiti na kolodvoru, to je 1min...ne kužim kako su si oni to zamislili....

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

kao u londonu valjda.

http://www.tfl.gov.uk/roadusers/congestioncharging/

btw to je samo prijedlog.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Joj, zlo mi je više od svih tih naših silnih 'stručnjaka', posebno onih s Prometnog... svi bi u Europu i sve bi po europskom modelu, a nemaju pojma o ničemu, totalno su nezainteresirani pozabaviti se problemom malo dublje od onog: super, zaradit ćemo!
    Nisam znala da se u Rimu naplaćuje ulaz autom u centar grada. Meni nitko nije nikada ništa naplatio.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne brini se ti kad se radi o lovi brzo će oni to iz teorije u dijelo, a za detalje i ljude ko mari...to će oni rješavati onako usput-kao i parking

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na ovaj prijedlog ću samo zarolati očima

nek prvo smisle način na koji se npr može doći na Goljak iz Novog Zagreba, a da se ne ide kroz centar grada

ili npr. idemo na Sljeme, ali moramo proći Vlaškom :roll još jednom

trebali bi mi još samo naplatiti što svaki dan dišem zagrebački zrak

nakon cijele afere prometnog faksa, nije ni čudo kakve ideje dolaze iz njihovih krugova

prvo treba riješiti prometnu povezanost pojedinih dijelova grada, poboljšati javni prijevoz i tek onda razmišljati o ovakvim projektima

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

slažem se s tobom u potpunosti

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mirjana prvotno napisa Vidi poruku
    prvo treba riješiti prometnu povezanost pojedinih dijelova grada, poboljšati javni prijevoz i tek onda razmišljati o ovakvim projektima
    baš tako.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Još jedna od studija koja će se maaasno platiti iz džepova građana.
    A u kakvom su stanju gradski proračun i firme u vlasništvu grada... sve čekam kad će nam dignuti prirez.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vidim da forumaše ne zanima tema...tako je to kod nas ...svi nešto komentiraju u vlastitom domu...a kad treba "izaći na ulice"...mi pljunemo novce na sunce (komentar nije išao na stanje u Državi već u gradu ZG)

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mani se ta ideja ne sviđa...

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj diči prvotno napisa Vidi poruku
    mani se ta ideja ne sviđa...
    OT.Diči ajme sjećam te se s proljetnica rodila si mjesec dana prije mene, a sad vidim da imaš još jedno djete...ajme, kako to vrijeme leti...samo ja stojim na mjestu...pusa tebi i bebicama...

a što se tiče teme, več će se ona aktualizirati, kad bude prekasno i sve već potpisano, a mi ćemo onda moć samo plakat, a ne reagirati
    Posljednje uređivanje od ivana zg : 12.11.2010. at 11:24

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma dajte cure, ja se ne sjećam da je ikoja ideja tog profesora saživjela.

Pa tko bi onda parkirao u svim izgrađenim garažama u centru?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

oni koji tamo žive i mi koji ćemo platiti garažu i "upad" u Centar 20 kn

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

mozda ce onda stanari centra grada zagreba koji svoja parkirna mjesta masno placaju konacno gdje imati parkirati.
    slazem se da bi prvo trebalo rjesiti javni prijevoz prije nego sto se pocne naplacivati ulazak u centar ...

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

možeš mislit što neće morati plačati parking zato što žive u centru, još će im početi naplačivati dodatan porez zato što imaju "čast" živjeti u Centru...kod nas kad krenu derat, nema stajanja....kao da oni žele uvesti naplačivanje ulaska u centar zato što su dobri pa žele osigurati besplatne parkinge stanarima...ha,ha....nisu ludi da uvode jedno na uštrub drugoga....zašto bi se odrekli love od parkinga? kao drugo ne plaćaju samo stanari u centru parking ispred svojih zgrada..i ne kupuju oni samo parkirna mjesta jer nemaju gdje parkirati...

lelica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Jednom sam gledala u emisiji Gorana Milića kako su to lijepo riješili u Berlinu , napravili su podzemne garaže potpuno automatizirane http://www.youtube.com/watch?v=_umAu...eature=related ali teško da bi to kod nas bilo ostvarivo jer je sigurno jako skupo, ali definitivno bi rasteretilo centar od automobila.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kad ne bi iza svega stajalo ono sto znamo da stoji, ne bi mi bila mrska ideja da se to provodi. znam da u stokholmu imaju to, postavljene su kamere na ulazu u grad pa ti valjda posalju racun doma, nisam sigurna.

centar je stvarno premali za toliko auta, ne pomazu tu ni garaze, jer treba do njh doc

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vani (u It) stanari ne plaćaju ulazak vozilom u centar...niti ga plaćaju svi automobili, samo oni starije proizvodnje koji ne zadovoljavaju neke ekološke standrade.

Ali kako je kod nas prvo punjenje proračuna a ekologija na zadnjem mjestu, tko zna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •