http://danas.net.hr/hrvatska/page/20...06.html?pos=n0
Mislite li da je ova odluka u redu, dok se sve važnije bolnice upravo nalaze u centru grada. Jednom davno sam na ovome forumu komentirala kako bi bilo dobro da je većina bolnica smještena malo "van " središta grada, kao bolnica u Dubravi, ajde i Rebro može proć, upravo zbog nemogućnosti parkiranja, tj. da bolnice većinom nemaju svoj parking, a gradski se naplaćuje i imaš određeno vrijeme koliko možeš biti parkiran....a dobro znamo koliko se čeka npr. u Petrovoj ili Klaićevoj....no mnoge forumašice su me napale....shvaćam ja i one koje žive u Centru, ali većina ih ne živi, i ovo je još jedan udar na one bolesne, koji moraju u bolnice u ZG, plaćanje parkinga + ulaz u središte grada....Uskoro bi život u Zagrebu mogao postati još skuplji. Naime, raspravlja se o mogućnosti naplate ulaska u središte grada. Projekt bi riješio velike probleme parkirališnih mjesta i uvrstio Zagreb na kartu europskih gradova koji primjenjuju sličan sustav naplate.
Među njima su Rim, Bologna, Firenca, Milano, London, Oslo, Stockholm i drugi gradovi diljem Europe. Uvođenje tzv. naplate zagušenja u Zagrebu je neminovno, tvrde stručnjaci. Automobili bi plaćali naknadu za ulazak u različite gradske zone.
U sklopu programa Civitas Elan za godinu dana bit će završena studija s rješenjima i modelima naplate. Poručio je to Marko Slavulj s Fakulteta prometnih znanosti u srijedu, na prezentaciji ciljeva buduće studije, piše Poslovni dnevnik.
Podsjetimo, ovu ideju je tim stručnjaka s Prometnog fakulteta u Zagrebu iznio već u ožujku. Spominjala se naplata ulaska u središte grada, koje bi bilo omeđeno "granicama" od Kvaternikova trga, preko Britanca i Glavnog kolodvora do HNK, a ulaz bi se trebao naplaćivati 20 kuna.
neću ni napominjat da su mnoge druge institucije u centru, MUP-a, kazališta, muzeja, fakulteta.... ali OK, neka se ide tramvajem....ali bolesna djeca, starci, trudnice...
Znači platiš, parking i tramvaj, ili parking i ulaz u središte...., a ljudi koji rade u Centru...
naravno i meni se u jednu ruku sviđa grad i centar bez auta, ali koliko je to izvedivo u Zagrebu, mislim da nije briga one, koje brine samo zarada...nadam se da će od te zarade grad ZG imati koristi....i da zanima me još nešto, kaj ćemo imati rampe...kao su oni to zamislili...što ako moraš samo nekoga pokupiti na kolodvoru, to je 1min...ne kužim kako su si oni to zamislili....