Stranica 8 od 9 PrviPrvi ... 6789 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 409

Tema: Latinica, 15.11. u 20.15

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ivarice uvijek je bilo i uvijek ce biti najvise generala poslije bitke.Mogu razumjeti kako se osjecas ali nadam se da ces se predomisliti radi nas koji znamo sto si cinila i sto cinis ti i sve cure koje su spremne boriti se za nas neplodne.Nadam se da ce se sve zlatte (sorry draga nije nista osobno samo je tvoj nick tu zadnji) javiti slijedeci put i pokazati nam svima kako se to radi.

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj RuzicaSB prvotno napisa Vidi poruku
    Ivarice uvijek je bilo i uvijek ce biti najvise generala poslije bitke.Mogu razumjeti kako se osjecas ali nadam se da ces se predomisliti radi nas koji znamo sto si cinila i sto cinis ti i sve cure koje su spremne boriti se za nas neplodne.Nadam se da ce se sve zlatte (sorry draga nije nista osobno samo je tvoj nick tu zadnji) javiti slijedeci put i pokazati nam svima kako se to radi.
    X

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

zlatta, ivarica je predstavnica rode
    ona je zaposlena u Rodi i nije joj dužnost javno istupanje
    ona je otišla na latinicu kao uslugu nama jer u Rodi ima ravno 3 osobe koje se trenutno aktivno bave pitanjem MPO, a sve su mame ili će to ubrzo postati i nisu u mogućnosti istupati (npr. ja zato jer živim na drugom kontinentu)

tako da ako ti hoćeš nešto bolje, evo učlani se u Rodu ili Betu i budi ti ta koja istupaš i koju će forumska populacija kritizirat

Malo, zaista malo fali da se Roda skroz prestane bavit MPO-om
    zašto da druge aktivnosti Rode pate zbog MPO-a - a nažalost MPO je postao političko pitanje

tako da ako se ljudi ne učlane u Rodu, možete se pozdravit s Rodom i zastupanjem u medijima
    Posljednje uređivanje od BHany : 18.11.2010. at 12:50 Razlog: zahtjev korisnice

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nisam nikad bila u MPO vodama, ne znam dosta stručnih termina, statistike mi ne govore baš pretjerano puno, ali sam duboko dirnuta vašom borbom u ostvarivanju roditeljstva.
    Prazno politiziranje i nabrajanje podataka(za koje ja kao laik ne mogu prosuditi koliko su vjerodostojni), gube svaki smisao pored onih dirljivih i iskrenih priča ljudi kojima je nažalost
    put do djeteta otežan u svakom smislu i to poglavito od osoba koji nemaju ni najmanje sluha za problem neplodnosti.
    Često svratim na ovaj podforum i uvijek se iskreno obradujem svakoj novoj bebi, jer kao mama dvoje djece želim svima da osjete i iskuse tu odgovornu, ali nadasve lijepu ulogu.
    Podrška svima Vama koji se borite za svoje pravo da postanete roditelji, a forumašicama(i ostalima) koji su skupili hrabrost za istup u javnost sa svojim intimnim i životnim problemom kapa dolje!

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Stvarno ne razumijem zašto, kada mediji traže istup u borbi protiv zakona ili općenito o neplodnosti, nikada se ne stavi javni poziv da se ljudi jave i naprave to dobro, bolje, najbolje. Zašto su ti ljudi osuđeni na vibranje, skakutanje i borbu samo pozitivnom mišlju? Ja mislim da to nije u redu. I mislim da bi Slaven Bilić u prvu postavu trebao pozvati Tiger Woodsa, Lady Gagu i Sai Babu.
    Disclaimer: ovo je Sarkazam. Sa velikim S.
    Još ću pitati, riskirajući opomenu - odakle obraz nekome tko se nije dao tisućinku koliko su se dali oni koje kritizirate, a zakon ih čak osobno ne dotiče, uopće izgovoriti tako nešto? Onda se ja pitam nije li Golema sram..ma šta njega ima biti sram..kakav narod, takva vlast..

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Malo sam se zapjenila pa nisam uspjela komentirati - BODULICE i ostali koji se osobno ne borite sa neplodnosti, hvala vam svima na podršci..ta me nekako najviše dira..

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj aenea prvotno napisa Vidi poruku
    Malo sam se zapjenila pa nisam uspjela komentirati - BODULICE i ostali koji se osobno ne borite sa neplodnosti, hvala vam svima na podršci..ta me nekako najviše dira..
    i mene...

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ja bi samo zamolila sve ZLATTE i slične da, ako nemaju što pametno i konstruktivno za reć, onda ni ne kakaju ovuda bezveze. Evo, iskreno molim. Čisto zato da zbog manjine većina ne izgubi svoje predstavnike koji se bore za nas/vas.

Ivarice znam da ti sigurno nije lako čitat ovakve zbljuvotine izrečene iz neke skrivene mišje rupe, ali molim te da ne odustaneš od nas

(i sad sam vjerojatno opet zaradila opomenu)

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

I mene, pogotovo zato što u svojoj bližoj okolini imam osobe koje na žalost nisu senzibilizirane za taj problem iako znaju našu priču od početka

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj RuzicaSB prvotno napisa Vidi poruku
    Potpisujem Ruzicu.
    Oko čega god da se ljudi trude i daju sve oko sebe, naći će se netko tko misli da je trebalo bolje. Ivarice ja mislim da ti radiš sve ovo zato što vjeruješ da je ispravno i da ti komentar kao zlattin ne može srušiti tu vjeru i volju za nastavak.

Ja vam se divim, svima u studiju, ja to ne bih mogla jer ne funkcioniram kada treba nešto reći pred puno ljudi.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam jučer možda prekritično reagirala, jer sam vidla kako je to ivaricu pogodilo i da nakon takvog komentara ćemo izgubit i nju

sad, s malim razmakom, mislim da ipak mogu razumjeti i zlattu (iako, sorry, ne i opravdati)

općenito imam dojam da ljudi ne znaju kako udruge funkcioniraju i imaju očekivanja da su udruge tu da se bore za njih (kao što su i doktori tu da se bore za njih), i samo zato što su se udruge već pojavljivale u toj ulozi, da je to njihova zadaća i dužnost da to i nastave

a istina je da:
    - udruge se najvećim dijelom sastoje od volontera (ovo općenito, a za MPO to su isključivo volonteri)
    - udrege ovise o tim volonterima za svaku svoju djelatnost i za svoje djelatnosti ne dobijaju nikakvu financijsku podršku (ovdje govorim o MPO)
    - iza svakog pojavljivanja u medijima stoji puno zakulisnog rada i truda i nadasve vremena, za koji ljudi nisu plaćeni (osim osjećajem da su nešto dobro napravili i pozitivnim komentarima drugih)

Tih volontera ima JAKO MALO, i zbog toga nisu u stanju napraviti niti pola onoga što bi željeli. Čini mi se da postoji dojam među pacijentima kako su to neke moćne organizacije, ali je istina da možemo napraviti samo onoliko koliko nas ima angažiranih, i zato trebamo pomoć svih vas. A začudili biste se kako malo truda mnogo znači, i kako jednostavno i VI možete dati svoj doprinos.
    To može biti recimo
    preuzimanje pp-iranja kad se nešto organizira (to oduzima poprilično vremena);
    pisanje vlastite priče i vlastitog iskustva s neplodnosti za portal;
    lektoriranje;
    vođenje evidencije o stanju u bolnicama i klinikama;
    vođenje evidencije koliko koji lijek gdje košta;
    prijavljivanje slučajeva posebno ugroženih pacijenata;
    vlastito informiranje o zakonu, i informiranje onih koje poznajete;
    davanje novih ideja što i kako bismo mogli;
    vođenje evidencije tko je voljan što napraviti i kada, i kontaktiranje tih ljudi kad se ukaže potreba za nečim;
    još mnogo drugih stvari koje mi ovaj tren ne padaju na pamet

Eto kad bi postojalo makar samo 20 voljnih ljudi koji bi mogli povremeno uskočit, i kad bismo bili organizirani - tko što može i kada - onda bismo bili jači.
    Zato vas molim, ako ste imalo zainteresirani da udruge nastave s radom, pridružite se, učlanite se, JAVITE SE. Pitajte, "što JA mogu doprinijeti?". Jer nema tko to napraviti umjesto vas. I nemojte se pouzdati u liječnike - oni imaju drugačije interese od pacijenata, i VRLO MALO interesa da se nešto promijeni.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

X

ivarice, mogu si misliti kako se osijećaš nakon negativnih komentara onih koji su se morali uključiti, a nisu, u neku od naših akcija i sad mi je žao što nisam ranije napisala da je meni posebno upečatljivo bilo baš tvoje pitanje Golemu koliko se on misli čuditi da se ne zamrzavaju js itd. Mislila sam si kako si se samo super sjetila na taj način reagirati. Genijalno! Druga je stvar što on ne odgovara na postavljeno pitanje, nego ima isprogramirane odgovore, neovisno o tome što ga se pita.

Nekako mi se nije izvlačilo jednu po jednu sudionicu u emisiji. Većinu sam upoznala u ovoj našoj borbi i posebno su mi drage. Ne poznam jedino par iz Splita i bebice, ni tikicu, ali nju imam osjećaj kao da poznam (malo me zavarala s frizurom ).
    Svi smo mi medijski amateri. Neki se tu bolje snalaze, neki ne. Kad se sjetim svog prvog snimanja, koje nije bilo prikazano, jer je taman izbila velika politička afera koja je progutala prostor u emisiji, osjetila sam veliko olakšanje da nije emitirano. Poslije je nastupanje bilo jednostavnije. A vidjelo se i ovdje da su npr. Gabi i Ljufi mirniji, jer su već par puta bili pred kamerama ( ).

U svakom slučaju iz vlastitog iskustva tvrdim da je nastup svih parova, kao i naših lavica u studiju bio u prvom redu HRABAR. A onda i IZVRSTAN. Golema bi i dobar odvjetnik teško nadbrbljao. Ne može se normalan čovjek boriti protiv laži koje se generiraju u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, a čiji je tajnik očito vrlo reprezentativan. Pogotovo ne jer on nema nikakvu emociju upletenu, a mi to svi skupa teško proživljavamo.

ivarice, nisam sigurna čitaš li više temu, ili su te obeshrabrili neki drski komentari, ali evo i od mene za sve što si učinila za nas, ponekad na uštrb drugih rodinih programa koji su isto vrlo vrijedni.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pino, opet u sridu!
    pogotovo s ovim:
    "imaju očekivanja da su udruge tu da se bore za njih"
    kome zvone zvona...
    pacijenti, bivši ili sadašnji, koji su angažirani u borbi su samo tu iz entuzijazma i nema tamo netko drugi, neki "ONI", koji to plaćaju ili koji šalju na edukaciju i sl.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja mislim da Ivarici treba podići spomenik, a ne je kritizirati! žena nije obučena na političkoj akademiji pa da baca demagoške fraze golemu u lice, već je tamo jer joj je stalo do nas, bori se za nas kad mi nećemo!

kad sve mi okrenemo leđa, jer se ne želimo eksponirati, jedina spremna osoba je Ivarica!!! A NIJE NI U MPO-U!

i uopće ne mislim da je išta loše rezultiralo ovom emisijom. dobro je da se o nama priča, da se priča o maloumnosti MPo zakona !

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    ja mislim da Ivarici treba podići spomenik, a ne je kritizirati! žena nije obučena na političkoj akademiji pa da baca demagoške fraze golemu u lice, već je tamo jer joj je stalo do nas, bori se za nas kad mi nećemo!

kad sve mi okrenemo leđa, jer se ne želimo eksponirati, jedina spremna osoba je Ivarica!!! A NIJE NI U MPO-U!

i uopće ne mislim da je išta loše rezultiralo ovom emisijom. dobro je da se o nama priča, da se priča o maloumnosti MPo zakona !
    X

Nisam u MPO priči, ali vas podržavam.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kad čujem komentare zašto niste ovo ili ono rekli dođe mi zlo, svi koji su željeli mogli su se javiti ali nisu zbog ne znam čega i ja sam među njima i zato mi ne pada na pamet da kritiziram one koji su bili hrabriji od nas i stali pred kamere, ja mislim da sam ja bila tamo da ne bih ništa rekla od treme.
    Zato svaka čast i hvala još jedanput svima koji su nas zastupali!
    I nije mi toliko važno što je Golem rekao, važno je da se o tome priča i ja vjerujem da su ljudi do sutra zaboravili sve što je on rekao, ali ne vjerujem da su zaboravili one tople ljudske priče

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Od jutros rano sam tu kako vidite po moderaturi… i od jutros se dvoumim kako da sročim nešto suvislo zbog čega neću sama sebi morati udijeliti opomenu.

Uglavnom…
    Razumijem frustraciju, razumijem ljutnju, razumijem i dobronamjernu kritiku…mogu razumjeti i da postoji nezadovoljstvo svim onim što se nije uspjelo reći ili što se nije uspjelo demantirati neistine.

Ali ono što ne razumijem je kako se može govoriti i suditi, osuđivati, da ne kažem vrijeđati… nešto što se ne razumije.

Cure prije mene su već puno toga rekla. Dodat ću slijedeće…

Zašto bi Udruga koja ima puno drugih uspješnih projekta (na kojima – svakom od njih – radi mnogo volontera) forsirala projekt na kojem volontera nema. Da vas pitam...u koliko potpisa na ovom pdf-u vidite 'članica/član udruge Roda' . Znate li što to znači? A imajte na umu da i ti potpis koje ovdje vidite ne sudjeluju samo u ovom Rodinu projektu…Razmislite, tko bi onda trebao zastupati, raditi (da napomenem mukotrpno) i istupati u medijima? Tko će izaći i govoriti i s kojim znanjem? Otkud ideja da su članice i članovi udruge Roda (isto kao ni članice udruge Beta - naše preostale dvije hrabre žene u studiju ) educirani za istupe u javnosti ili da moraju zastupati vaše interese…mi smo volonteri, mama i tate, sa različitim profesionalnim poslovima koje radimo – potpuno isto kao i vi ostali - kuhamo, peglamo, brišemo guze, idemo na posao, radimo prekovremeno, moramo se stručno usavršavati, vodimo u vrtiće/škole, na slobodne aktivnosti, bolesni smo, idemo u postupke, a neki i jedno i drugo…a rano ujutro, kasno navečer, ili u neko drugo doba, umjesto odmora, druženja s prijateljima, obitelji, šetnje, angažiramo se u ovome. Imamo potpuno jednake kvalifikacije kao i ti zlatta. Znate li uopće razliku između nevladine udruge i profesionalne politike? I ja se osjećam osobno pogađeno kad se nas svrstava u isti koš s njima.

Pino vam je već napisala koliko posla sadrži i koliko vremena oduzme svaki dopis, svaki medijski istup, svako događanje, svaki plakat, svako javno okupljanje, svaki materijal, brošura, priopćenje, kontakt s novinarima, upit bolnicama, obrađivanje statistike…pokušajte samo jedno od toga napraviti ili se prisjetite koliko vam vremena i ljudi treba da napravite u okviru svog svakodnevnog posla. Koliko telefonski pozivi, mailovi, konzultacije, sati rada, prepravljanja, pripreme stoje iza onoga što vi vidite kao konačan rezultat?
    Što mislite koliko je trebalo vremena da se nađu, usklade, organiziraju svi ovi ljudi koji su sudjelovali u Latinici?
    I još jedno, kolika je hrabrost bila potrebna da se istupi…snimi prilog. I koliko je organizacije, prilagođavanja, pa i putovanja treba svima njima da snime te priloge.
    A kolika je tek hrabrost trebala za ući u studio i suprotstaviti se Golemu…tim ženama koje nisu 'na ti' s medijima…i to u kontekstu emisije koja im baš i nije davala puno kvalitetnog prostora da reagiraju.
    Osim hrabrosti, svi oni su odvojili i svoje vrijeme i dio svoji živaca koje su potrošili grickajući nokte, preznojavajući se, dio svog mirnog sna. Zbog čega? Svaka od njih može voditi i svoju privatnu borbu - to je daleko lakše - nalaziti načine kako prebroditi ovo razdoblje, ili čak ništa jer, kao Ivarica, s MPO-om osobno nemaju ništa.

I zbog svega toga, doista ne mogu mirno preći preko ovakvih komentara. Iako oni, tako nedobronamjerni, nisu zaslužili ništa doli ignoriranje.

Ali ne mogu zbog ivarice, koja je bez ikakve obveze, vlastite potreba ili vlastitih problema, toliko učinila za sve vas u svakoj prigodi kad je po pitanju mpo-a trebalo, pa i ovim istupom…pa i s nekoliko replika koje je imala prilike izgovoriti…vrlo lijepo oponirala Golemu (npr. teza o čuđenju, o tome da ne pita liječnike…a meni posebno završna riječ koja je mislim ipak odjeknula, jer je unijela još jedan novi moment o ustavnom sudu i njegovoj namjernoj inertnosti – ne mislim da druge cure nisu imale isto super rečenica …već smo gore izanalizirale što je bilo odlično – nažalost, svi u okviru prostora koji im je dan)…učinila je više od većine. I onda dobije ovakav komentar. I ja ju doista razumijem, a i sama imam problem ostajanja u svemu ovome uz ovoliku količinu frustracije.

Da i sve su naše 3 cure bile fantastične, a svi koji misle da nisu…ja svakodnevno dobivam zahtjeva za medije…i uredno ih dižem na ovaj forum. Doista ne primjećujem da se ne možete dogovoriti od jagme koja bi prva dala izjavu ili sudjelovala u nekoj emisiji.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Potpisujem Ksenu u potpunosti!

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Latinica je prošla kako je prošla, treba i iz ovoga nešto naučiti. A sad smo vidjeli da su ljudi uglavnom nezainteresirani i neinformirani dok ih se ne tiće. Naša priča treba potresti kao i Golemova izjava da 70% parova neće postati roditelji (što je glupost jer je kumulativna stopa zanošenja 70%. I treba destigmatizirati neplodnost kao takvu jer nismo neplodni zato što smo bili promuskuitetni i loši Hrvati i katolici. Dakle slijedeći put predlažem:

1. dovesti par koji se bori sa neplodnošću jer se liječili malignu bolest (niko nije kriv što je dobio rak, morao se zračiti i primati kemoterapiju a onda još kad izvuče živu glavu boriti se sa neplodnošću)
    2. pokazati ili opisati ženu sa višeplodnom trudnoćom i svim rizicima koje ona nosi (EPH gestoza, spontani pobačaj, prijetećim prijevremeni porod) i pokazati brojkom da ovaj zakon upravo i dovodi do višeplodnih trudnoća i svega nabrojenog
    3. dovesti par koji je rodio trojke (sa lošim ishodom, rana smrt u perinatalnoj dobi, cerebralna paraliza) ili barem pokazati slike nek se ljudima usijeku ko što se meni usjekla Milinovićeva dirljiva priča kako djecu uči da nikog ne mrze
    4. pokazati ženu sa hiperstimulacijskim sidromom (ja ću osobno ako mi se to opet dogodi snimiti kamerom i sebe i svoj UZV nalaz pa nek ljudi vide)
    5. imati više podataka iz stručnih članaka sakupljenjih i pripremljenih na način da to laik razumije koje ukazuje na loše ishode zamrzavanja js (pino ima dosta toga čini mi se ali ljudi ne razumiju riječ kumulativna stopa, osjetljivost, specifičnost i NPP, PPP) - bilo bi dobro izvući samo naslove i koji razumljivi graf
    6. snimiti šprice, igle, tablete, sprejeve i sav onaj odvratan pribor u ginekološkoj ambulanti (punkcijska igla u prilogu je bila dojmljiva) te svakako imati jednu kraću snimku koja vjerno dočarava cijeli postupak
    7. imati konkretne brojeve cijene postupka 6 stimuliranih postupaka kao i troškove liječenja mogućih komplikacija od hiperstimulacije pa da liječenja prematurusa u jedinici intenzivne njege - sigurno to društvo više košta nego dosadašnjih 3 postupka i moguće jednoplodne trudnoće iz FET-a
    8. pozvati sve vlasnike 11000 smrznutih zametaka da dođu po svoje zametke kako bi pomogli i nama i sebi

Sigurno će mi još nešto pasti na pamet. Idem se sada učlaniti u udruge.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Gledala sam emisiju 2 x na internetu.
    Ivarica je super dala kajlu Golemu
    kad ga je pitala što je učinio da se js. ne bacaju. I to nakon uplakanog lica
    plave Spličanke iz reportaže koja je naglasila da su bacili njenih 20-jajnih stanica.
    Golem na to kaže: ispitat ću to sutra !?!
    Ovo je bila najbolja ilustracija apsurda koji se tu događa!
    Sad se ne smiju zamrzavati zameci, ali smiju jajne stanice, a one se u praksi bacaju?
    Svečenik ("Every sperm is sacred, Every sperm is great...") na to ništa nije imao za reći!?!
    Išla sam sve drugi put pogledat pošto nisam iz MPO pa da probam skužit...
    I što Golemu & co. znaći sutra ili par mjeseci, u životu jednog MPO para?
    Kako se donose zakoni, tako se i provode i tako se kontrolira njihova provedba.

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

U vinogradskoj su prije 2 tjedna masovno bacali stanice jer nisu mogli zamrzavati. Bez da su žene prije bilo upozorene na takav ishod. 21. stoljeće.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

gala1979 dodala bih još da je ovo premala minutaža za toliki broj
    gostiju u emisiju, samo predstavljanje je trajalo duže nego što su ljudi imali
    vremena za nešto reći. Dakle, možda 2 gosta sa svake strane,a puno ovih tvojih argumenata
    i ilustracija...
    Posljednje uređivanje od krojachica : 18.11.2010. at 09:47

molu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

iako ponovno riskiram da me svrstaju u "nadobudne babaroge" koje eto tu po forumu prosipaju žuč, dijele lekcije i nemaju razumijevanja za hopsajućevibranjesveje supertrupercoll moram...

poziv za sudjelovanje u latinici (neću sad o hrpi drugih poziva koji su otvoreni tu na forumu) stoji od 29.10. Pregleda je bilo 2162 odgovora (NE javljanja već ODGOVORA) 43... brojke govore sve...

I ako što RuzicaSB kaže – lako je biti general poslije bitke. Ne znam za druge, ali ja polazim od sebe. Nisam se javila za sudjelovanje, nisam bila spremna javno istupiti, to su učinili drugi hrabri, pametni i dragi ljudi – ljudi koji čine razliku i zato – naklon do poda.

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

gala1979
    hvala na prijedlozima, nadam se da se uskoro upoznajemo unutar udruge pa možemo detaljnije prodiskutirati
    ali nažalost, ne funkcionira to tako...

1. niti jedan par s malignom bolešću se nije javio/pristao na snimanje...vrlo dobro znamo da se uvijek javljaju samo isti ljudi koji su spremni u medije...
    2. za dva isto kao i pod jedan,
    3. isto kao i u prethodna dva, a i za prikazivanje slika moraš imati dozvolu od osobe čije slike pokazuješ
    4. eto,ovo nemamo i moglo bi se realizirati ako netko, kao ti, bude imao volje snimati se kad upadne u takvu nevolju...ja osobno s 20 boca infuzije koliko sam primila i kateterom u sebi, nisam sigurna da bi bila tada sposobna to odraditi
    5. imamo sve podatke, za svaki istup na tv-u ili priopćenje novinarima ili stručni skup ili sl. se prave sažeci prema potrebi...i za latinicu je bilo tako...
    6. imamo jako puno takvih i sličnih snimki, ppt prezentacija i you tube filmića, ali nemamo ih kome pokazati
    7. ne bi bilo loše napraviti da se ima za svaki slučaj..iako analizu troškova i poskupljenja imamo na ppt-u (pino, zar ne?) ali nemao dalje..troškovi liječenja komplikacija...
    8. ovo ne bi bilo ok na takav način jer bi bili isti kao i golem, istovremeno dok sami znamo kakav je istina o tih 11000 zamataka - zamrzavanje bez kriterija... i loših, po 8 u slamku, sakupljeni za sve godine rada VV-a...a činjenica je da će se dobar dio njih još i vratiti.

no nažalost, medije to sve skupa ne zanima (osim što bi ih zasigurno zanimale priče o paru s malignim bolestima, bolesti rođene djece ili trojkama prematurusima s poteškoćama) - statistike, naše prezentacije, grafikoni - to im nije zanimljivo. Kada medijima pošalješ materijal ili priopćenje oni od toga objave samo ono što žele (urednička palica, prostor, ostale vijesti vrlo često su itekako okrutne prema ovoj tematici) - isto kao što su naši dragi parovi rekli da su itekako izrezali mnoge njihove riječi u prilozima latinice. Također, urednička politika svake emisije nije nešto na što mi možemo utjecati. Možemo sugerirati...ali to je sve, daleko smo od toga da nam se sugestije tako uvažavaju. Svaka objava u medijima je velika borba, a tada se kaže jedna mrvica od onog što je pripremljeno, poslano ili čak rečeno. Nažalost.
    Sve su to dobre ideje, neke već i realizirane, u realizaciju nekih se i vi možete uključiti ...kako sam napisala, ali ograničenja koja imamo su najčešće ono čega ljudi nisu svjesni.
    Posljednje uređivanje od BHany : 18.11.2010. at 09:59

Marchie37 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ogroman potpis na ovo!!!

Ivarica

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Necu uopce komentirati temu jer sam sve rekla prije same Latinice. Samo bi Ivarici nesto napisala a zelim da to svi vide.

"Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao." - Dostojevski

Zato draga Ivarice, budi ponosna na sebe jer si darovala neplodnim parovima maksimum sebe, pa cak i ono sto sami sebi nisu spremni darovati i nikada, bas nikada nisi trazila taj - HVALA! Treba znati i moci biti takav jer lako biti bezobrazan, malo teze biti fin. Ostani fina!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Drage cure,

malo bih se vratila na temu kakav je dojam ostavila Latinica.
    Mozda sam mrvicu objektivnija jer trenutno nisam izravno ukljucena, MPO je iza mene.
    Na mene je Golem ostavio dojam lajavog politicara koji mase papirima, brani svoje ministarstvo i to je to. Ništa više. Puno je govorio, ali ništa nije bio genijalan, kao što neki tvrde.
    A sve ostale priče u prilozima i sudionice u emisiji su ostavile mnogo jači dojam koji se svodi na to da su pacijenti strasno nezadovoljni zakonom, da odlaze u inozemstvo zbog toga i da im se roditeljstvo strasno otežava.

Prilozi s parovima koji vec imaju dijete i s onima koje postupci tek čekaju su zapravo misliim na sve ostavili najjači dojam. Bili su emotivni, iskreni, topli i ne znam tko se s njima ne bi poistovjetio.

Svecenik je rekao što je trebao reći i sva sreća nije govorio mnogo.

A Latin je djelovao malo nepripremljeno jer mislim da se on više tako jako i ne priprema, oslanja se na novinare koji odrade najveci posao i koji su stvarno napravili odlicne priloge.

Tako da bih rekla da je Latinica bila zaista dobra i poslala je poruku koju je trebala poslati.

Pozdrav svima i puno sreće u postupcima

innu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj cranky prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi samo zamolila sve ZLATTE i slične da, ako nemaju što pametno i konstruktivno za reć, onda ni ne kakaju ovuda bezveze. Evo, iskreno molim. Čisto zato da zbog manjine većina ne izgubi svoje predstavnike koji se bore za nas/vas.

Ivarice znam da ti sigurno nije lako čitat ovakve zbljuvotine izrečene iz neke skrivene mišje rupe, ali molim te da ne odustaneš od nas

(i sad sam vjerojatno opet zaradila opomenu)
    tako je, pa neka i ja zaradim opomenu, stvarno su poslije bitke svi junaci, i lako je lajat po forumu, treba stat pred kameru i napraviti ovo što ste vi napravile za nas!

zeljana avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Cestitke svim curama i parovima koji su ucestvovali u emisiji.
    Ovakvih emisija bi trebalo biti vise, jer po odgovorima vidi se da ni ministar ne zna dosta toga, biolog je malo drijemao a teolog nista ne zna.Onda se postavlja pitanje, koliko zna prosjecni gledalac koji se prije nije susretao sa ovim problemom? U emisiji je zaista nedostajao MPO doktor. Mogli su razgovarati sa Vlaisavljevicem ako ni jedan dr.iz Hrvatske nije htio ucestvovati.
    Jos jednom cestitke svima

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Što se tiče analize troškova, ja to ne bih uopće tu dizala, jer je veliki dio ljudi na granici siromaštva i boli ih briga za to hoćemo li mi dobiti dijete ili ne (ionako smo si sami krivi...), spominjanje tisuća eura na račun države, bez obzira što bi se radilo o uštedi, ne mislim da bi dobro odjeknulo. To bi eventualno bilo za emisiju Novac ili business.hr . Tko zarađuje 3000 kn mjesečno, ima 2 djece i plaća kredit za stan, taj nema razumijevanja za takve stvari u popularnim emisijama.

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj tikica_69 prvotno napisa Vidi poruku
    Zato draga Ivarice, budi ponosna na sebe jer si darovala neplodnim parovima maksimum sebe, pa cak i ono sto sami sebi nisu spremni darovati i nikada, bas nikada nisi trazila taj - HVALA! Treba znati i moci biti takav jer lako biti bezobrazan, malo teze biti fin. Ostani fina!
    X!!

I uopće mi nije jasno da neke od vas nisu svjesne da je to bila Latinica - jedna od najgledanijih emisija na sva 4 programa!! I glavna tema latinice je bio MPO - znači ne nešto sporedno, usput spomenuto!! Naravno da bi mi htjeli da se sve vezano za našu MPO borbu u detalje prikaže i objasni, ali nema takve minutaže, to bi trebala biti emisija od par sati ili dokumentarac u nastavcima.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pratim već par dana temu i priznajem da o MPO znam jako malo, tek onoliko koliko s vremena na vrijeme pročitam na ovom pdf-u.Iako škicnem kad treba biti neka beta i iskreno se radujem s vama jer znam što znači biti trudnica i dobiti toliko željenu bebu.
    Kao netko iz Golemove struke želim vam reći da ste sve bile odlične,da toliko hrabrosti,smirenosti i koncentriranosti nisam vidjela kod mnogo osoba koje su školovane za javne nastupe. Bravo cure!

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj VedranaV prvotno napisa Vidi poruku
    Svaka čast i ekipi iz priloga i ekipi u studiju, bile ste mi sve sjajne, i muške polovice isto tako. Pitanja i komentari Ivarice i Tihane su mi bili super, totalno su rasturili Golemovu završnu riječ - uvalili su dva nova centra u usporedne statistike, ništa se ne mijenja makar su stručnjaci tražili izmjenu zakona za najteže pacijente, poanta s Golemovim čuđenjem sad, prije 6 mjeseci i prije godinu dana, onda onaj uvodni komentar s Ženevskom zakletvom i Milinovićevim govorenjem neistina, pa sociologinjin komentar o Golemovoj demagogiji, nakon toga svega je Golem potpuno izgubio kredibilitet. Koji lik...

Pa ono sa zamrzavanjem, odmrzavanjem i ponovnim zamrzavanjem embrija , Kniewald s mahanjem glavom, sa svojim komentarom o neorganiziranosti i objašnjenjem da se stanice oštećuju zamrzavanjem, a kamoli ponovnim zamrzavanjem.

Fora mi je bio i odgovor na Milinovićev ispravak za prethodnu emisiju, koji je isto pokazao od kakvih sve muljanja ne preza. Dodatan veliki minus g. ministru.

Prekrasni prilozi...

Super, super! Bravo! I nadam se da će vas sve više izlaziti, da se vidi kakvu vam strašnu nepravdu rade.
    Citiraj VedranaV prvotno napisa Vidi poruku
    Zaboravila sam i Ivaričinu završnu o presudi Ustavnog suda Italije da takve zakonske odredbe nisu razborite i komentar na javnu raspravu koja "sprečava" Omejec da odluči o ustavnosti zakona i kako se treba održati sve dok se zakon ne promijeni. Super je bila završna riječ!
    Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    X

Nisam u MPO priči, ali vas podržavam.

X

i kao ohrabrenje za istupe u medije:
    mnogima od nas je drhtao ili još uvijek drhti glas kada treba govoriti pred kamerama ili mikrofonima.
    ali neće nitko voditi našu bitku osim nas samih, to je ono što na kraju prevagne.

trgnite se i same zauzmite za sebe,
    jer najlakše je iz udobnosti doma svoga govoriti što bi netko drugi trebao učiniti za vas.

želim vam svima puno sreće u ostvarenju roditeljstva
    i šaljem babydust *+*+*+*+

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Potpis na ovo. Curama u studiju Bile ste sjajne, a o prilozima da ne govorim. Od prvog do zadnjeg jedva sam odgledala od suza...

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ma samo ću reći i ponoviti ivarice ti si moj idol......a bit će još emisija pa nek se pametne jave onda......
    Uostalom, ova Latinica nije bila uvodnik u MPO priče, već se o tome govori neko vrijeme i onaj koga je interesiralo upoznat je s osnovama....pa nećemo sada u Latinici učiti što je punkcija, što jajna stanica i sl.....

I ima još puno cura koje su odradile lavovski posao a za koje se i ne zna....pa i Latinu i novinarima je sve manje- više servirano na pladnju...
    DOBAR POSEL ŽENSKE

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

drage ženice,ispričavam se svima ako sam koga povrijedila! naročito se to odnosi na Ivaricu i ostale koje su bile u emisiji i koje sam možda povrijedila, nisam mislila ništa loše, svatko misli da je trebalo nešto još reći ali to ne znači da je to doista i trebalo, naprotiv slažem se da za takav istup treba hrabrosti, da, doista treba hrabrosti i na tome vam čestitam,
    vaš jedan istup (u Latinici ili drugdje)više je doprinio u borbi da se ovaj Zakon promjeni, nego naša komentiranja ovdje koja su često izraz naših viškova hormona

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Draga zlatta isprika ok, no jesi razmislila o tome da i ti ucinis nesto?Najmanje sto mozes je da se uclanis u jednu od ili mozda obje Udruge i svojim komentarima, misljenjem, prijedlozima i sugestijama pomognes da svoj posao odradjuju jos bolje.Naime nije Udrugama samo do clanarine, nama trebate vi.

Gost

Početno

Tako je .Udrugama trebaju ljudi , jer šačica ljudi nije dovoljno !!

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Cestitam svim curama i bilo je odlicno..da mm zeli sigurno bih se pridruzila i mozda pokrenula jos jedan problem, a to je diskriminacija nas 39+ u mnogim postupcima. Nazalost, mm ne zeli nigdje javno istupati, pa se divim onima koji to zele. Svaka cast i svim volonterima i volonterkama jer da nije ovakvih foruma i emisija bili bismo sigurno zbunjeni, izgubljeni i bilo bi manje uspjeha. A i sugestije, ako su dobronamjerne, su dobrodosle..

Gost

Početno

Onda dajte prijedloge i sugestije , ali neka to bude prije snimanja a ne uvijek poslije .Mi u udruzi BETA smo razrađivale PRIJE snimanja što je najvažnije reći i tamo smo sklapale smjernice i dogovarale se i pripremale nas .Ne bi htjela biti sarkastična , ali ja sam od MPO-a odustala a opet idem u studia i dajem izjave jer nitko neće , pa evo pozivam vas sve otvoreno , dođite i dajte svoje prijedloge borimo se za sebe nemojte čekati da to netko radi za vas .
    Pitanje je samo do kada će to raditi netko koga se to osobno ne tiče !!

sildad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj amel prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo potpisujem od riječi do riječi. Cure u studiju i cure i dečki u prilozima bili ste divni, emotivni, svaka vam čast ALI jedan dobar govornik kao što je Golem je neupućenima u problematiku sa onim svojim papirima, grafikonima i sl. djelovao jaaaako uvjerljivo. Nama svima poznata MPO terminologija onima koji ne plivaju u tim vodama ne znači ništa a osnove nisu objašnjene. Biolog me strašno razočarao, bio je mlak, nedorečen, nezainteresiran i nisam od njega čula ono što sam očekivala a to je rečenica ovaj zakon je loš i opasan po zdravlje žena, smanjuje šanse velikom dijelu neplodne populacije i sl. Jedina koja je zaista smela G. je Opačićka koja ga je direktno javno napala pozvavši ljude u inozemstvo-svaka joj čast.
    Golemu može parirati jedino isto tako dobar govornik, političar tako da ga zasjeni na način da ne ostanu njegove izjave najupečatljivije u ušima prosječnih Hrvata, a nisam na žalost sigurna da je netko takvog kalibra govorništva na našoj strani.
    Ukupni dojam Latinice: jadno i bijedno. Nije to ni slika onog Latina koj rešeta jednu i drugu stranu. Ja sam imala dojam da on pol toga izrečenoga ne kuži.
    Onaj teolog je bio mila majka kakvi su uglavnom gostovali u emisijama te tematike na HTV-u,ali što on ima tražiti tamo uopće? Ne donosi crkva u Hrvata zakone (točnije, bar ne bi trebala)
    I, na kraju, ni ja više ne idem u crkvu premda imam sve sakramente i bila sam vjernik -ovaj jučer je lijepo rekao stav crkve: cilj NE opravdava sredstvo-dakle ak ne možete začet dijete u krevetu nemojte ga ni imat-ZBLJUV!!!
    Vjerujem da je to stav crkve a ne Boga al to je već druga priča...
    U potpunosti potpisujem gore napisano. Pričala sam s nekim ljudima koji su gledali emisiju, a nisu upućeni u tu problematiku. Niti jedan od njih nije razumio bit svega i pohvatali su samo nebuloze koje su pričali svečenik i onaj tip Golem. Samo me sve to skupa rastužilo i užasno naljutilo.

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj sildad prvotno napisa Vidi poruku
    Pričala sam s nekim ljudima koji su gledali emisiju, a nisu upućeni u tu problematiku. Niti jedan od njih nije razumio bit svega i pohvatali su samo nebuloze koje su pričali svečenik i onaj tip Golem. Samo me sve to skupa rastužilo i užasno naljutilo.
    Upravo se zato trebamo svi zajedno pokrenuti i ljudima govoriti jasno i glasno o problemu neplodnosti, pa nije to sramota. To je prvo što može svatko od nas napraviti. Problem neće nestati ako šutimo o tome. Mislim da smo mi u našem okruženju onda odradili dobar posao jer su svi komentari pozitivni, velikoj većini njih je bilo jasno koji su glavni problemi (a i naglašeni su nekoliko puta tijekom emisije) vezani uz novi Zakon. Nije im bilo baš jasno Kniewaldovo izlaganje, ali nije ni važno da netko tko nije u ovome zna baš svaki detalj. Bitno je da shvate bit, da nas ne smatraju tamo nekim graktavim babama i rodama.

sildad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slažem se s tobom Gabi. Nikad nisam krila da idem na IVF i uvijek sam govorila kako ću biti ponosna ako moje dijete bude IVF beba. Svima koga je to god interesiralo ispričala bi sve do u detalje kako izgleda jedan IVF postupak. U svakom slučaju hvala svima onima koji su sudjelovali, za to je potrebna hrabrost, samo mi je žao šta nije bilo više struke, liječnika i biologa, ovako nekako smo mi žene prepuštene same sebi. Ljudi nekako uvijek više vjeruju struci, barem je takvo moje iskustvo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moram se nadovezat na "apel" parovima da se vraćaju po svoje zamrznute zametke.
    Odluka hoće li se ili neće vratiti po zametke ovisi o samom paru, i nema ih tko pozivati i apelirati, tu odluku donose sami. Politika zamrzavanja i kriterija embrija za zamrzavanje je bila kakve je bila, sad se obija o glavu, jer nitko ne pita o onima koji nisu zamrzavali, nego o ovima koji jesu.
    "Vlasnik odluke" hoće li dalje u reprodukciju je sam par, nije niti svećenik, a nisu niti drugi kolege u MPO borbi, niti liječnici, niti neki ministri ili ministrovi predstavnici i nema se nitko što petljat u njihove intimne odluke, nepozvan.
    Odluka o nevraćanju nije nedogovorna ili ovakva ili onakva. Ne vidim kako bi time ikome mogli pomoći - valjda mislite da se oslobode kapacitet za jajne stanice?
    Zamrzavanje-odrmzavanje jajnih stanica je "pilula za lilule", za ogromnu većinu potrebitih pacijenata ne da je pokušaj, nego im uzima najdragocjeniji resurs - vrijeme, koje im ne može niko vratiti, za koje ne mogu dignuti kredit. Čim se prije shvati da je zamrzavanje jajnih stanica - ništa, to bolje.
    Uspješnog IVF-a nikad neće biti bez određenog viška reproduktivnog materijala. I kad "puca iz najjačih oružja" IVF je težak i nezivjestan put.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo potaknuta svim ovim ja sam danas konačno ispunila i poslala prijavnicu za Rodu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, kapaciteti se mogu isprazniti na način da se zameci garantirano čuvaju 2-5 godina, nakon toga par se mora izjasniti želi li ili ne daljnje čuvanje.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    I da, kapaciteti se mogu isprazniti na način da se zameci garantirano čuvaju 2-5 godina, nakon toga par se mora izjasniti želi li ili ne daljnje čuvanje.
    veliki potpis

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj sildad prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se s tobom Gabi. Nikad nisam krila da idem na IVF i uvijek sam govorila kako ću biti ponosna ako moje dijete bude IVF beba. Svima koga je to god interesiralo ispričala bi sve do u detalje kako izgleda jedan IVF postupak. U svakom slučaju hvala svima onima koji su sudjelovali, za to je potrebna hrabrost, samo mi je žao šta nije bilo više struke, liječnika i biologa, ovako nekako smo mi žene prepuštene same sebi. Ljudi nekako uvijek više vjeruju struci, barem je takvo moje iskustvo.

Potpisujem sve gore navedeno.

Nažalost, nedolazak bilo kog iz struke u ovako ozbiljnu emisiju (iskreno vjerujem da se većini MPO liječnika gadi ova situacija, osim jednom kojeg ne želim spominjati) samo pokazuje koliko je ovo politička igra i nema veze sa zdravim razumom. I zbog toga koliko god se mi svi skupa ovdje trudili, uvjeravali i govorili ništa se neće dogoditi dok trenutna garnitura ne ode sa vlasti (i daj Bože nikad se više ne vrati). Nadam se samo da nas opozicija neće zaboraviti i da će u što kraćem vremenu izmjeniti zakon. Nažalost, parovima koji su u ovim vodama svaki dan je bitan, ali bojim se da je to realnost.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Evo potaknuta svim ovim ja sam danas konačno ispunila i poslala prijavnicu za Rodu.
    Bravo Klara, svaka cast.Nadam se da ce te mnoge slijediti.

jakovd

Početno

Citiraj 2805 prvotno napisa Vidi poruku
    Potpisujem sve gore navedeno.

Nažalost, nedolazak bilo kog iz struke u ovako ozbiljnu emisiju (iskreno vjerujem da se većini MPO liječnika gadi ova situacija, osim jednom kojeg ne želim spominjati) samo pokazuje koliko je ovo politička igra i nema veze sa zdravim razumom. I zbog toga koliko god se mi svi skupa ovdje trudili, uvjeravali i govorili ništa se neće dogoditi dok trenutna garnitura ne ode sa vlasti (i daj Bože nikad se više ne vrati). Nadam se samo da nas opozicija neće zaboraviti i da će u što kraćem vremenu izmjeniti zakon. Nažalost, parovima koji su u ovim vodama svaki dan je bitan, ali bojim se da je to realnost.
    zapravo je meni malo nejasna ta situacija sa strukom. jer dio struke uključen u MPO malo ima sukob ekonomskog interesa s etičkim načelima. lošija uspješnost znači više pokušaja, više pokušaja znači više zahvata, veći novac na tržištu. ako bi se i pojavio netko iz te branše, čiji bi interes branio? etike ili MPO tržišne niše?

Stranica 8 od 9 PrviPrvi ... 6789 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •