Citiraj Imga prvotno napisa
ja se po ovom topicu motam i slinim svaki put kad ga netko podigne
a žito u životu nikad probala nisam
niti imam ideju kako bi to trebalo izgledati
samo sam si utuvila u glavu da je jako jako fino


dajte sad, prosim, detaljno
koje žito, gdje kupiti
u koliko vode namakati, kuhati
koliko čega dodati
koje su mi šanse bez flajšmašine i s čim da to meljem

i kakav je okus?
Garantujem ti da će ti ovo postati omiljeni desert:
Žito kao i svaku žitaricu prvo pregledaš, da nije oštećena, pokvarena dakle princip kao i sa rižom.
Pretis lonac je zakon za ovo, jer skraćuje vrijeme kuhanja. Ja ostavim oko 20 minuta, da bi se dobro skuhalo, a ako ti je žito starije treba i duže. (uglavnom po principu testa probanjem )
Na mjeru od 500 gr žita, kada se sve skuha, stavim 100 gr suhog voća, originalno idu samo grožđice, ali ja stavim ono suho tropic voće-ananas u kockicama, mango kivi...možeš staviti orahe.
Med je meni bolja varijanta od šećera, ali ako ne voliš med, radije probaj prvi put sa šećerom.
Količina šećera: Probaj koliko je za tvoj ukus slatko (uglavnom ja pola pojedem dok ga pripremam

Sve fino izmješaš, dodaš slatko vrhnje i voala! Spremno je za jelo.