Garantujem ti da će ti ovo postati omiljeni desert:Imga prvotno napisa
Žito kao i svaku žitaricu prvo pregledaš, da nije oštećena, pokvarena dakle princip kao i sa rižom.
Pretis lonac je zakon za ovo, jer skraćuje vrijeme kuhanja. Ja ostavim oko 20 minuta, da bi se dobro skuhalo, a ako ti je žito starije treba i duže. (uglavnom po principu testa probanjem)
Na mjeru od 500 gr žita, kada se sve skuha, stavim 100 gr suhog voća, originalno idu samo grožđice, ali ja stavim ono suho tropic voće-ananas u kockicama, mango kivi...možeš staviti orahe.
Med je meni bolja varijanta od šećera, ali ako ne voliš med, radije probaj prvi put sa šećerom.
Količina šećera: Probaj koliko je za tvoj ukus slatko (uglavnom ja pola pojedem dok ga pripremam
![]()
Sve fino izmješaš, dodaš slatko vrhnje i voala! Spremno je za jelo.