Trebam ideje za rodendanske zalogaje, sto pravite.. kako i s cime s vasi gosti bilio oduševljeni![]()
Trebam ideje za rodendanske zalogaje, sto pravite.. kako i s cime s vasi gosti bilio oduševljeni![]()
Posljednje uređivanje od Ledolin@ : 12.11.2010. at 10:56
Evo dobar topic na tu temu: kad imamo društvo.
Nije losa tema, ali nije ni ono sto trazim.. trebam neke jednostavnije stvari..
Npr. ja napravim tijesto za pizzu, razvaljam ga i stavim sve sto bi stavila na pizzu, zarolam i narezem na kolutove te ispecem.. jednostavno je i ukusno kad dodu gosti, a nije klasicna pizza. Isto tako moze ici lisnato tijesto, a mogu se i zamrznuti pa imati u rezervi kad zatreba.
Ja radim tople sendvice ( smjesa sunka, sir, zacini, na tostu, zapeceno) ili kiflice sa sirom i sunkom. Ponekad i hladnu salatu od tjestenine i piletine. Ili hrenovke u lisnatom tjestu.
Ja radim tortu od čokolade i naranče, bez file. Evo, pisala sam i recept ovdje svojevremeno: http://forum.roda.hr/threads/38733-J...light=jozefina
Od ostalih stvari, radim klipiće od dizanog tijesta (zamijesim si dan ranije i frk u frižider prek noći) koji mogu biti slani, slatki i svakakvi.
Moji obožavaju dvije varijante: slane s parmezanom i slatke s ribanom čokoladom (to posipam unutra). Odličan recept za klipiće s videom svojevremeno je dala Amalthea. Možda netko uspije naći link...
Super su oni mini bureki sa foruma nemem pojma za link , onda svakakve kiflice, pa lisnato u svim kombinacijama, salate, meksička, grah, francuska, piletina i surimi,...
Pa razne slane rolade sa nadjevom od sira, štrukle, i štrudle sa svim i svačim,..
A od slatkoga, fritule, čokoladne kockice , čupavci, šubarice, cheescake...
Sta sve stavis u salatu od tjestenine i piletine?
Ja sam cesto radila sa tunom i tijestom, a unutra po zelji idu kiseli krastvaci, majoneza, kukuruz..
Piletinu narezem na sitno, posolim i preprzim na tavici. Dodam tjestenini, stavim jedno kiselo vrhnje, majonezu, kisele ili svijeze krastavce, celer na sitno narezan i zacine. Ja najcesce napravim juhu od pilecih prsa, pa onda kuhano meso preprzim. Mozes staviti bilo koje povrce u salatu, ali moji najvise vole sa kiselim krasavcima. Bitno je da piletinu posolis dok se przi, inace je bljutava.
Super.. nisu lose ni hrenovke u lisnatom tijestu. Lisnato se nareze na trakice i omota oko hrenovke i ispece.. brzo i jednostavno.
Mini bureki s foruma...baš me zanima to, da li netko zan o čemu se radi?
Da da burekići su zakon, ja sam si toga narolala jako puno i tutnula u škrinju kada sam bila trudna i kad su se najavili gosti samo sam vadila i pekla, samo mala napomena, puno su bolji sa domaćim sirom, a i abc nije loš samo je to skup sport.
Ja radim često punjeni francuz (izdubi se francuz i puni smjesom sir, šunka, kratavci, vrhnje...), stavi se u frižider na hlađenje i fino se nareže kada dođu gosti.
Pohane palačinke, dan ranije znam ispeći palačinke, a kada je fešta onda ih punim smjesom i poham.
Različite hladne salate (tjestenina, piletina, kukuruz, vrhnje, ili meksička salata)
Punjena jaja
Voćna salata sa šlagom.
up up :D temu...
sve mi je ovo super ( i sa teme "kad imamo društvo")
ali....
ja bi molila prijedloge za rođendansku zakusku na kojoj će biti klinčadija od 2-4 god + roditelji
daklem, nešto što bi svima odgovaralo jer ako napravim nešto spešl za roditelje i nešto spešl za klinčadiju,
naravno da bi klinci klopali ono šta mamek i tatek klopaju a ne ono za njihovim stolom
osim burekića.... trebam još ideja....
( bez pizze i sl. nadjeva jer jedan je alergičan na paradajz a drugi na gljive)
anyone? -:trep-trep:
:D