Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: placenta previa marginalis iskustva

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno placenta previa marginalis iskustva

drage moje , trenutno sam u 25.nedelji i u 24,nedelji je utvrdjena dijadnoza placenta > previa . na nalazu pise da posteljica donjim polom dopire do unutrasnjeg > usca pa me interesuje da li ima nade da se povuce sa rastom materice , da > li je potrebno stogo mirovanje i da lli ima nade da ocuvam trudnocu makar > do 37nedelje . znam da je moguc carski ali to me ne plasi . > hvala unapred na odgovoru.

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Meni rekli da se do 28tj niti ne postavlja dijagnoza PP jer ima vremena da se povuče prema gore... I ja imam nisko smještenu posteljicu, sad sam 20tj, moram samo laganije, kloniti se kakvih trzaja, ležanje nije potrebno. Imaš dosta ovdje za pročitati:
    http://forum.roda.hr/threads/2730-Pl...ghlight=previa

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

meni je bila totalis u 18. tjednu, pa do ruba u 24. tjednu, sad sam u 35. tjednu i posteljica je nisko ali nije blizu ušća, taman za prirodan porod. još je rano, mislim da tek iza 32 tjedna mogu sa sigurnošću reći jel se radi o PP i kako ćeš se porodit, ali imaš još vremena, sigurno će se podignit s rastom maternice.. sretno

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hvala vam na odgovorima

nadam se da ce se povuci , mada i ako se ne povuce nema veze samo da doguram do 37 nedelje
    ja mirujem a suprug radi sve ostalo

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da podignem...cure s iskustvom, jeste li bile ranije hospitalizirane s ovom dijagnozom? ja sam danas 36 +0 tjedana, iduću srijedu idem na kontrolul. nemam krvarenja i osjećam se ok. doktorica mi je spominjala hospitalizaciju sa 37 tjedana..zašto??

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ako ce se porod zavrsiti carskim, onda zbog toga.
    ja sam prokrvarila u 25. tjednu i od onda hospitalizirana. nije se pomakla ni za milimetar do kraja, ostala je na samom uscu uz rub.
    kad sam pitala u 36. mogu li sad doma s obzirom da sam dogurala do termina receno mi je da ne jer ako sad prokrvarim mogu do bolnice iskrvariti. mozda je i to razlog.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ako ce se porod zavrsiti carskim, onda zbog toga.
    ja sam prokrvarila u 25. tjednu i od onda hospitalizirana. nije se pomakla ni za milimetar do kraja, ostala je na samom uscu uz rub.
    kad sam pitala u 36. mogu li sad doma s obzirom da sam dogurala do termina receno mi je da ne jer ako sad prokrvarim mogu do bolnice iskrvariti. mozda je i to razlog.
    aha, valda zato.... ne znam, ja nisam krvarila..u 17. tjednu sam na gaćicama opazila bukvalno 3 kapljice smeđeg i tad su to utvrdili. nakon toga nisam ništa...
    i rodila si u ternminu carskim?? ili kako?
    Posljednje uređivanje od nataša : 06.02.2013. at 23:50

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nije ta dijagnoza za zezanje,ja sam skoro iskrvarila na carskom

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a bože, ima li ko koju lijepu utješnu riječ? kad kažete nešto, de malo obrazložite, a ne puf: "skoro iskrvarila", i ja nek se sad nosim s tim...Moja doktorica uopće ne pravi paniku, naručujemo me normalno svaka tri tjedna,i prati..... sa 37. je rekla da mi me hospitalizirala, to je idući tjedan...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moja je posteljica 1,5 cm od usca. Kad sam pitala dr Kosa je li to placenta praevia, rekao je da nije. Nitko me nicime ne plasi, ni Kos ni prof Vrcic. Zasto bi netko na carskom skoro iskrvario od placente praevie. Cudo! Zvala sam Vrcica, rekao mi je da ne citam pobjednicke postove

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Nato moja, znaš da imamo isti problem, pa će tebe hospitalizirati u 37., a mene neće. Mislim da je to sve od doktora do doktora. A curke koje su prokrvarile, a imaju isto marginalis posteljicu, možda su osjetljivije, možda su se naprezale. Naravno da nije za zezati se, naravno da se treba paziti.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

twin i finger

Samo sam malo htjela pitat jel običaj hospitalizacija i saznala sam štošta tako da sam cijelu noć sanjala kako jurim u bolnicu jer sam prokrvarila, ono oću li stići ili ne, ma strašno! Noćna mora!!!
    U ponedjeljak idem na kontrolu pa ćemo vidjeti šta kaže dr. Ako me treba dodatno pogledat, nemam ništa protiv, čak i ako treba hospitalizacija, naravno da mi je na prvom mjestu čuvat se i da prođe sve ok...no ne znam je li dobro da sam isprepadana, s obzirom da to da nisam praktički uopće krvarila, a evo me ušla u 37. tjedan.
    Onda ova iskrvarenja na operacijskom stolu, majko mila, tu mora da je neko nešto gadno zeznio..stvarno bih volila dodatno pojašnjenje mona, ak ti nije problem....

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Natasa nista ne brini, neces iskrvariti i vidjet ces bebicu jaaaaako brzo. Ja se ne bi dala hospitalizirati u 37 tj ali to sam ja. Pogotovo ako ti je bolnica blizu. Ja mrzim bolnice!!!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj twin prvotno napisa Vidi poruku
    Natasa nista ne brini, neces iskrvariti i vidjet ces bebicu jaaaaako brzo. Ja se ne bi dala hospitalizirati u 37 tj ali to sam ja. Pogotovo ako ti je bolnica blizu. Ja mrzim bolnice!!!
    treba mi pol sata do bolnice.
    da, zamisli tri tjedna bit u bolnici, a kod kuće prvašić s kojim radim svaki dan....užas....

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nije mi nitko ništa gadno zeznuo,štoviše spasili su me
    ja sam imala pp totalis
    urasla mi je posteljica u grlić maternice i kada su ju probali izvaditi počela sam nekontrolirano krvartit,završilo se je s histerektomijom,izgubila sam skoro 4 litre krvi
    čisto da pohvalim doktore bili su spremni,na operaciji je bilo njih 7,uključujuči i urologa i kirurga
    vaše dijagnoze nisu tako strašne ali čisto da znate da svaka pp može početi krvariti i to jako a to nije za zezanje

Su1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Pozz svima, citam sto pisete i, ne zelim vas uplasiti, to je zadnje sto vam treba, nego vas upozoriti. Placenta previa je jedna od tezih dg vezanih za porode, ali, ako se drzite uputa doktora sve ce proteci uredu. Mirujte, i ako vas upute na hospitalizaciju, a vjerujem hoce, nemojte odbijati!!! Nije bitno koliko mrzite bolnice, vazni ste vi i beba!!!!! Stvar kod placente previje je sto bi kod vaginalnog poroda prvo krenula placenta van( a ne posljednja), pa tek onda beba..to bi ugrozilo bebu a i vas. Ovo totalis, marginalis i ostalo samo oznacava koji dio posteljice bi vodio prvi u porodu. Vecinom zahtjeva carski rez.. Nema sexa ako vas nisu upozorili.
    Nemojte se brinuti, iako ovo stanje nije šala, trudnoca se zavrsava porodom zdrave bebice!!! Sretno svima

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Bok cure,
    ja sam danas 34+3. Između 12 i 15 tjedna rudnoće imala sam u 3,4 navrata prilična krvarenja (o kojima nitko ništa na Sv. Duhu nije znao reći) a koja su me do tolko isprepadala da sam se svaki put na putu do bolnice opraštala od bebe (još posebno strahovi obzirom na prethodna dva spontana) da bi me tek u 16. tjednu doktor na Sv. Duhu, koji mi vodi trudnoću, valjda bolje pogledao i rekao da posteljica djelomičbo prekriva ušće i da je to vjerojatni razlog kravarenja al da nema razloga za brigu. Do 20. tjedna pomakla se na 1cm od ušča i od tada ništa dakle marginalna placeta. Na kontroli prije 2 tjedna je bilo isto stanje. Obzirom da sam na dosta mjesta pročitala da u slučaju vaginalnog poroda postoji rizik krvarenja (što piše i tu na rodi) pitala sam dokora dal je to indikacija za carski na što mi je on rekao da nije. Ja sam još pored svega na heparinu zbog genetske sklonosti trombofiliji koju su mi utvrdili temeljem pretraga nakon prethodna dva spontana. E sad, heparin razrijeđuje krv, pa ako se dogodi krvarenje zbog posteljice pri poroidu po meni može biti zeznuto...
    još imam i poveći miom na maternici od kojeg sam imala užasne bolove u 20. tjednu i provela 10 dana u bolnici (na sreću bolovi prošli), endometrične ciste na oba jajnika i iza sebe dvije laproskopske operacije jajnika, jednu umjetnu, dva spontana...možete si onda misliti koji dragulj mi je ova trudnoća i ova beba da baš sve prepustim slučaju a nisam baš ni u cvijetu mladost više, slj. tjedan napunjavam 35

Su1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Glavu gore, sve ce biti dobro, jos malo i imat ces svoju bebu u rukama!!!
    Citiraj nesi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Bok cure,
    ja sam danas 34+3. Između 12 i 15 tjedna rudnoće imala sam u 3,4 navrata prilična krvarenja (o kojima nitko ništa na Sv. Duhu nije znao reći) a koja su me do tolko isprepadala da sam se svaki put na putu do bolnice opraštala od bebe (još posebno strahovi obzirom na prethodna dva spontana) da bi me tek u 16. tjednu doktor na Sv. Duhu, koji mi vodi trudnoću, valjda bolje pogledao i rekao da posteljica djelomičbo prekriva ušće i da je to vjerojatni razlog kravarenja al da nema razloga za brigu. Do 20. tjedna pomakla se na 1cm od ušča i od tada ništa dakle marginalna placeta. Na kontroli prije 2 tjedna je bilo isto stanje. Obzirom da sam na dosta mjesta pročitala da u slučaju vaginalnog poroda postoji rizik krvarenja (što piše i tu na rodi) pitala sam dokora dal je to indikacija za carski na što mi je on rekao da nije. Ja sam još pored svega na heparinu zbog genetske sklonosti trombofiliji koju su mi utvrdili temeljem pretraga nakon prethodna dva spontana. E sad, heparin razrijeđuje krv, pa ako se dogodi krvarenje zbog posteljice pri poroidu po meni može biti zeznuto...
    još imam i poveći miom na maternici od kojeg sam imala užasne bolove u 20. tjednu i provela 10 dana u bolnici (na sreću bolovi prošli), endometrične ciste na oba jajnika i iza sebe dvije laproskopske operacije jajnika, jednu umjetnu, dva spontana...možete si onda misliti koji dragulj mi je ova trudnoća i ova beba da baš sve prepustim slučaju a nisam baš ni u cvijetu mladost više, slj. tjedan napunjavam 35

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pa heparin ti prestaju davati 24 sata prije poroda, do tad se krv oporavi, a miom? to sam čula da imaju mnoge žene na porodu, da s njim nema nekih teškoća.....

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa Vidi poruku
    pa heparin ti prestaju davati 24 sata prije poroda, do tad se krv oporavi, a miom? to sam čula da imaju mnoge žene na porodu, da s njim nema nekih teškoća.....
    prekid davanja heparina 24 sata prije poroda = raniji inducirani porod ili naravno carski

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •