Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Kakvu kapu za plivanje za dugokosu curku?

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kakvu kapu za plivanje za dugokosu curku?

Kći mi dva puta tjedno ide na plivanje. Ima kosu duljine preko pola leđa, i unatoč tome što nosi kapu za plivanje kosa joj bude skroz mokra. Dok joj to posušimo (a kojiput pred bazenom nema parkinga pa parkiramo dosta daleko, i dolaze sve hladniji dani, pa ne želim da mi izađe iz zgrade s vlažnjikavom kosom) izgubimo litre znoja i kile živaca.
    E, sad, ona ima nekakvu kapu od silikona, takvih je jedino bilo za djecu kad sam tražila, problem ju je navući i utrpati svu tu kosu ispod. Uz to, ona kaže da ako ju stavi preko uha ne čuje trenera, a ako ju zadigne onda joj probije voda u kapu.
    Meni se čini da bi one tanke gumene kape možda bolje dihtale, ali zadnji put kad sam gledala bilo ih je samo za odrasle.

Je li bi stvarno gumena kapa bila bolja? Ima li štogod bolje? Gdje?
    I molim upute za logistiku i servisiranje od strane mama dugokosih kćeri plivačica (šišanje ne dolazi u obzir ).

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam kupila u Intersportu Speedo i dobra joj je. Na plivanje ide s vrtićem ali za sad se tete nisu žalile da joj moraju sušiti kosu. pa nije da baš roni tamo.
    Inače joj taj dan napravim pletenicu pa joj one to uguraju pod kapu i ok,je.Kosa joj je inače do pola leđa. Uvijek stavi i kapicu (vunenu) dok ide natrag do autobusa za svaki slučaj da se ne prehladi.
    A da joj kapa nije prevelika pa zato ulazi voda?

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Audrey, moja ide na plivanje 6 dana u tjednu. Po dva i pol sata.
    Ima kosu užasno dugu i užasno gustu (ne znam jesi li ju ikada vidjela).
    Nosi silikonske kape (te su kvalitetnije), kupim joj najveće što postoje da bi mogla ugurati svu tu kosu ispod kape. I još bude na knap!
    Kosa joj je UVIJEK mokra, skoro kao da je plivala bez nje.
    Sušimo još ca dvadeset minuta. Nabavili smo jaki fen, pa smo malo skratili vrijeme, inače je to trajalo i dulje.
    (Nek' ti ne bude teško posušiti kosu skroz DO KRAJA! To je jako važno, pogotovo, ako je sklonija prehladama.)
    Kad izlazi vani obavezno stavljamo kapu, inače dobije upalu uha dok veliš keks...
    Šišanje spomenem s vremena na vrijeme, ali dobijem odgovor: "niti slučajno" ili se eventualno smiluje pa samo podšišamo koji centimetar...

Mislim da nema pomoći. Take it or leave it...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam pokusavala pronaci odgovarajucu kapu (duga, gusta, kovrcava kosa), medjutim uvijek bi joj kosa bila mokra. Na kraju sam skuzila da, ako joj napravim pletenicu, kosa bude manje mokra, odnosno - samo vlazna.
    Srecom, na bazenu imaju dovoljno snazne fenove, busom ide natrag, pa osusenu kosu pod kapu...

Inace nam se kao najbolja pokazala silikonska kapa.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s kapom i bez kape kosa je mokra
    ta kapa je više zaštita za bazen da bude što manje dlaka

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sad sam gledala, i naša Speedo je silikonska (košta nekih 40kn) i Lara kaže da joj kosa bude samo malo mokra. Ali ona je na onom početničkom tečaju pa baš i ne skaču na glavu u bazen. A i s pletenicom je super jer se sve lako ugura ispod.
    Na našim bazenima u fen moraš ubaciti kune, pa koliko stigneš osušiti .

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Adrijana prvotno napisa Vidi poruku
    Na našim bazenima u fen moraš ubaciti kune, pa koliko stigneš osušiti .
    Pa ja bih onda bankrotirala!

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ja bih onda bankrotirala!
    To su aparati za sušenje kose i plaćali su se barem zadnji put kad sam bila.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja cura nosi kapu koju sam kupila - sebi... dakle, za odrasle, ali ona je i velika, ima 11 godina i ta joj je kapa na knap. kosu veze u rep pa onako na pol provuce (duga joj je do guzice) i onda pokupi svu tu kosu pod jedan dlan (kao pundju), ja drzim rasirenu kapu, ona drugom rukom pridrzi rub kape uz svoje celo i drzi tako dok ja nategnem kapu i prebacim je preko njene glave i ruke, onda pazljivo izvuce ruku... cijela procedura...

al kosa joj uglavnom bude suha...

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Litala, a kakva je kapa, gumena ili silikonska?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    s kapom i bez kape kosa je mokra
    ta kapa je više zaštita za bazen da bude što manje dlaka
    kod nas se kapa pokazala kao apsolutna zaštita od vode
    speedo, kupljena u TL za nekih 19 kuna
    kosa je bila do guze i sva je stala unutra
    imam čak i fotke kojima mogu potkrijepiti da je i kupanje u slapovima uspjelo sačuvati suhu kosu

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eh sad, kako da znam koja je? jel ima neka razlika? rastezljiva je, blijedo lila

ajd, probat cu kasnije pogledat po netu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •