Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: sto radite s likovnim uratcima svoje djece?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno sto radite s likovnim uratcima svoje djece?

daklem, sin mi je otkrio radosti literarnog izrazavanja.
    i svaki dan crta, slika, pise, sto vec. imam pun ormar isaranih papira.
    zao mi je pobacati, bezveze mi je bas sve cuvati. a iskreno ne kuzim koji su vrijedni cuvanja a koji ne
    kako odredjujete sto bacati, a sto ne? koliko toga uopce ostavite za uspomenu, a koliko toga bacate? sto vasa djeca misle o tome, jel im zao bacanja?

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

meni je to jednostavno
    crteži koji su maštoviti, ljepši idu u čuvanje (sa datumom odozada, i opisom slike), a oni posebni, posebni stignu i u album, tako da pratim razvoj crteža od prve godine

ostalo bacam, jer nama je hiperproduktivni atelje, i nemam nikakvu grižnju savjesti
    svaki rad ima svoje izložbeno vrijeme, a kasnije neprimjetno ode u smeće...bilo bi joj inače sigurno žao

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ajoj, ja sam po naslovu pomislila da ti sin piše pjesme ili prozu, pa sam ostala u šoku

Dakle, otkako imamo hiperprodukciju papirnatih radova (što crteža, što slika, a što popisa raznoraznih), vodim se principom da čuvam originalne (nove) ideje. Najčešće, kad prijeđe na novu temu, crta više puta istu stvar, pa onda čuvam originalni rad, a kopije (reprize) uglavnom bacam.
    Neki put dam i njemu, da sam napravi selekciju i da odredi što je za čuvanje, a što ne. I to dosta dobro funkcionira.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sve ubacujem u jednu kutiju u namjeri da ću to jednog dana "srediti"

Tj. ubacujem ono što Lea ne izlijepi po zidovima/vratima/prozorima

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Baš dobra tema i ja muku mučim s tim...Papira posvuda i nigdje reda! Ali u zamisli mi je svakom djetetu otvoriti po jedan fascikl. Onaj u koji se umeću prozirne košuljice. I fino unutra pospremiti sve uratke. Čuvamo ono što je stvarno posebno i sve radove koje su iz vrtića donjeli doma.
    Posljednje uređivanje od ana.m : 12.11.2010. at 15:39

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Takav ja fascikl ja imam za decke. I unutra su neki malo bolji radovi i njima vazniji radovi. Ostale bacim, pa ko bi to sve skupljao...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

kakve veze literarni uratci imaju s dječjim crtežima?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aaaaa sto sam stvarno napisala literarni uratci tek sad sam skuzila!
    stvarno sam dekoncentrirana... naravno da sam mislila likovni uratci... ili sto sam vec mislila

stvarno mi je mozak na rezervi. danas sam opekla ruku na vruci lonac. zato sto sam stavila lonac na vatru, bez da sam stavila vodu. i zaboravila da je plin upaljen. pa nakon nekog vremena skuzila da nema vode i uzela lonac, spalila prste, lonac odletio na pod, itd itd.

a da se vratim na temu, hmmm, meni je problem u tome sto su to sve manje vise crckarije ne znam kako izdvojiti nesto 'posebno' i 'originalno'.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi svake godine spremamo i likovne i literarne uratke (one koje djeca smatraju bitnim), a onda ih za vrijeme godišnjega pregledam i bacim 95%. Odabrana 2-3 rada idu u mapu na trajno čuvanje. Pa tko bi izašao na kraj s tim.... Btw. puno mi je lakše otkako se većina literarnih uradaka piše direktno u ppt, a i skener je doprinio čuvanju likovnih (i ranih literarnih) uradaka u e-formatu.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moja H. crta u bilježnice od godine dana (prije je počela crtati nego hodati)
    i to ispuni 2-3 bilježnice tjedno
    ako mi je nešto ono baš super slikam i spremim na komp, a bilježnice bacam jer ih stvarno nemam gdje držati

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dio je na zidu, uokviren, to su oni radovi koji su meni najdrazi
    dio je poskeniran
    dio je u fasciklu i ona si to svako malo pregledava i bas mi je drago sto nisam bacala kolko sam misla da trebam
    dio je ipak zavrsio u smecu

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam nadobudno cuvala SVE biljeznice iz skole, kao da imaju za uspomenu. I onda sam se nasla sa puunom kutijom biljeznica sa kojima nisam znala sto bi. I na kraju sam sve bacila, osim 2-3 iz prvog razreda, ono skroz prve pocetke pisanja.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neke zaista fora crteže SLIKAM fotićem i onda mu to ubacim u album zajedno s drugim fotkama. Ili i ako ne printam kao fotku, imam u digitalnom obliku. Ne čuvam ništa. Zatrpalo bi me

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Do nedavno su mu likovni uratci bili vizija kaosa ili švrljo-mrljo, pa to nisam nalazila za shodno da čuvam
    Sad dijete iznenada procrtalo, pa sam uzela registrator i one ljepše spremam. Jedino se ne možemo usaglasiti koji su "ljepši".
    Njemu je svaki njegov rad umjetničko djelo.

Usput da se pohvalim da ćemo krenuti sa spremanjem i literarnih uradaka. Jučer je odlučio da ćemo napraviti "knjigu". Lupilo ga literarno nadahnuće

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam nadobudno cuvala SVE biljeznice iz skole, kao da imaju za uspomenu. I onda sam se nasla sa puunom kutijom biljeznica sa kojima nisam znala sto bi. I na kraju sam sve bacila, osim 2-3 iz prvog razreda, ono skroz prve pocetke pisanja.
    Ja još imam sve moje knjige i bilježnice kod mame na tavanu, od 1. osnovne pa na dalje.

Ja sve "malo bolje" crteže spremam u jedan veliki fascikl, od obojice. Sa datumom i opisom teme iza. Sad mi je super kad mogu uspoređivati njih 2 u istoj dobi kako je tko crtao.

U vrtiću što tete okače na pano, obavezno slikam mobom. Nekako mi je lijepo da kad odrastu imaju to za uspomenu(uz pramen kose od prvog šišanja, prvog ispadnutog zubića, narukvice iz rodilišta, otiska stopala i ručica....)

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sve čuvam pošto nam je produkcija hipo
    Bacim samo neuspjehe, koje ona zgužva.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ono sto se njoj i nama jako svidja (mastovito, lijepo, tehnicki dobro napravljeno) ide u album kojeg sam napravila od fascikla s prozirnim kosuljicama - na pozadini datum i koliko je godina/mjeseci imala.
    Ostalo bacamo zajedno nakon nekog vremena - s obzirom na to da ona sama odluci da joj se nesto ne svidja dovoljno za cuvanje, nemam griznju savjesti :D
    Superturbomega savrsene stvari :D stavljam na zid, pa kad na red dodje nesto drugo superturbo...itd. - prva stvar sa zida ide u album, a druga na zid.

Price koje pise isto imaju svoj album.

Ono sto pak ona ne zeli cuvati, a meni se jako svidja, skeniram i stavljam u svoju arhivu.
    Nesto bude namijenjeno bakama, pa onda one arhiviraju :D
    Kalendar u kojem je objavljen njen pobjednicki uradak ce visiti na zidu valjda do 2037.god.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •