Znate li nešto o njima?
u mojoj firmi centar izvrsnosti predstavlja centar za edukaciju i interno usavršavanje, kao i testiranja djelatnika, ne znam da li se isti termin upotrebljava i za slične radnje u školama ili u spec. ustanovama
koliko me pamćenje služi to su bile one škole koje su na testiranju prije par godina, imale dobre rezultate ????
Otvorio se natječaj za ustrojavanje centara izvrsnosti. OŠ bi trebala osmisliti i osnovati taj centar koji bi pohađala nadarena djeca čitave županije. Ima centar za matematiku u VŽ. Za druge centre ove namjene ne znam.
U VŽ županiji ima centar izvrsnosti matematike i fizike, za glazbu nisam sigurna (proljetos je rečeno da planiraju organizirati što više toga).
Busevi subotom kupe djecu po cijeloj županiji, profesori rade s njima u školi (ne znam detalje oko satnice i programa), djeca imaju osiguran neki sendvič i sok. Mislim da to sve financira županija.
Savršeno !
Ja sam baš htjela pitati da li se radi o centrima izvrsnosti za učenike ili za nastavno osoblje. Daklem, za učenike... Zvuči dobro....
Ovo zvuči super!!
Bilo bi odlično kad bi to funkcioniralo na razini države.
Znam za Centar izvrsnosti (matematika) u Vž. Koliko znam - postižu sjajne rezultate i nadaleko je hvaljeno!
Je, super je. VŽ županija i inače puuuuno ulaže u školstvo. Sve škole im rade u jednoj smjeni (osnovne i srednje) i dobro su opremljene, imaju i IB program... I da, postižu izvrsne rezultate na natjecanjima.
Planira se otvaranje centara za jezike i prirodne predmete, matematika bi bila u kombinaciji s informatikom. Koliko sam shvatila, varaždinski centar uglavnom priprema za natjecanja. Mislite li da je to dovoljno? Razmišljam o centru za jezike. Nekako mi je glupo da to bude samo pripremanje za natjecanja kako bi se kasnije hvalili rezultatima. Mislim da bi te nadarene mlade ljude trebalo graditi, širiti im obzore. Dati im sadržaje u kojima bi uživali, a i nešto novo naučili.