Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Svrab u trudnoći

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Svakako provjeri šećer, čim prije! Imaš još dosta do termina, a šećer nije za igranje, pogotovo što ti je prije bio povišen/na granici (obično prema kraju trudnoće još raste). Misli na svoje dijete, to što tebi nije do šetanja mi je . Ne zezaj se.

sildad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo ti link pa pročitaj: http://www.lab-breyer.hr/pretrage/detalji/id/56/
    To je samo jedan od more linkova koje ćeš naći ako upišeš u google tražilicu OGTT test.
    Samo mi nije jasno kako te tvoj ginekolog nije uputio na to, jer OGTT je dio standardnih pretraga u trudnoći. Mnoge žene koje nikad nisu imale povišen šećer u krvi boluju od trudničkog dijabetesa. To baš nisu stvari za zafrkanciju jer sa sobom nose ozbiljne posljedice i nije baš dovoljno smanjiti unos namirnica za koje ti smatraš da imaju šećer, jer skrivene šećere imaju mnoge namirnice koje ti trenutno ne bi pale ni na pamet. Nemoj se ljutiti na mene i ne kažem da je to posrijedi kod tebe, ali šećer u trudnoći je vrlo ozbiljna stvar i mene nikakav nedostatak prijevoza ne bi spriječio da to provjerim.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sildad prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ti link pa pročitaj: http://www.lab-breyer.hr/pretrage/detalji/id/56/
    To je samo jedan od more linkova koje ćeš naći ako upišeš u google tražilicu OGTT test.
    Samo mi nije jasno kako te tvoj ginekolog nije uputio na to, jer OGTT je dio standardnih pretraga u trudnoći. Mnoge žene koje nikad nisu imale povišen šećer u krvi boluju od trudničkog dijabetesa. To baš nisu stvari za zafrkanciju jer sa sobom nose ozbiljne posljedice i nije baš dovoljno smanjiti unos namirnica za koje ti smatraš da imaju šećer, jer skrivene šećere imaju mnoge namirnice koje ti trenutno ne bi pale ni na pamet. Nemoj se ljutiti na mene i ne kažem da je to posrijedi kod tebe, ali šećer u trudnoći je vrlo ozbiljna stvar i mene nikakav nedostatak prijevoza ne bi spriječio da to provjerim.
    OGTT, nije rutinska pretraga u trudnoći, nego ovisi o praksi ginekologa.Ako postoje simptomi koji bi mogli upućivati na dijabetes tada je poželjno napraviti test. Iako je još poželjnije u trudnoći se ispravno hraniti (izbaciti sve sa visokim GI), za sve trudnice , a ne samo one sa trudničkim dijabetesom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •