-
-
ja radila djetetu za rođendan. čista improvizacija.
biskvit : 4 jaja, 4 žlice šećera, 4 žlice brašna, pola pzp,pola šalice mlijeka, 1 vanilin.
izmiksati bjelanca posebno (ja stavim u njih pinku soli, da budu čvršći i prije gotovi), a u žumanca dodati šećer pa miksati dok se ne zapjeni, pa dodavati ostale sastojke jedan po jedan.
ako hoćeš kontrast od kreme, dodaš dvije žlice kakaa, a može i badema ili oraha , kako ti drago.
izliti u okrugli kalup i peći na 180-200 C. nekih... poila sata probaj piknuti čačkalicom - kad izađe čista ,. gotovo je.
krema: 5 dl hole vrhnja, 35dkg bijele čokolade
odvojiti 1,5 dl vrhnja i izbiti u šlag, a ostatak zagrijati i u njemu otopiti čokoladu, pa ostaviti da se stisne malo ( recimo , dva sata u frićideru), pa izmiksati kratko i dodati istučeni šlag ( može se dodati i margarin, ali ja ne volim osjetiti margarin u kremi, a ovaj šlag malo razblaži tu slatkoću čokolade, može i bez njega , ko voli jako slatko, onako da zubi otpadaju).
biskvit prerezati na pola pa premazati kremom, poklopiti drugom polovicom i srekriti... čim god želiš. ja sam radila rođendansku u obliku njegovog rukometnog dresa, pa sam gopre stavila ticino, a može šlag ili čokoladna glazura.
po želji se prije kreme na bidkvit može složiti voće ili namazati sloj neke voćne marmelade ...
rekla sam da je improvizacija, ali su svi bili oduševljeni, i do sad sam napravila desetak varijacija ne temu, jednu i sa 80 dkg čokolade
-
-
http://auris.hr/photos/omiljena
Ova je provjeravana više puta..... i redovito žicamo sveki da nam pravi
, a već joj je dosadila...
-
krasno ali meni prekomplicirano
-
Ma, ustvari nije komplicirana, samo treba dobra priprema. Kore mogu biti sve za sat vremena... Drugo je ionako lakše ... u biti jedina je gnjavaža (meni) ribanje čokolade - al' isplati seeeeeeee ....
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma