-
Eh, suosjećam... I ja sam iz slične vreće. Ali bilo mi je teže dok sam živjela u Koprivnici. Promjena klime (i život uz centralno grijanje) već su puno učinili za moje sinuse.
Godinama izbjegavam antibiotike jer mi dulje treba za oporavak od njih nego od osnovne bolesti, koju obično samo pogoršaju. Sinuse rješavam kako stignem - uglavnom lokalno, iako mi se pokazalo da i promjena prehrane (anticandida) povoljno utječe na to.
Od lokalnih stvari najbolje mi se pokazao Rhynohorn i slana voda (stavim par kapi eteričnog ulja ružmarina i lavande u običnu sol, ne kupujem gotove mješavine).
U slučaju akutne upale, od prirodnih lijekova najbolji mi je nativni propolis, iako nije badava. O ovome je riječ: http://hedera.hr/katalog/nativni-propolis
Bitno je osigurati i drenažu, tj. inhalirati. Ne kompliciram puno - rajngla vruće vode na stol, unutra mala žličica tigrove masti, pa ručnik na glavu i udri disati dok mogu izdržati. Cure mi suze, sline, peče me, ali obično mi to otvori sve kanale da ih mogu ispuhati. Ne smijem puhati naglo, jer mi znaju popucati kapilare i eto veselja.
Od klasičnih lijekova povremeno posegnem za Nasonexom (to je lijek koji koristi po potrebi i moj sin - alergičar; kortikosteroid u spreju, treba ga koristiti svakodnevno, ali samo jedan potisak). To mi je manje zlo nego bilo kakav antibiotik.
Istina je da se upala sinusa može proširiti i na Eustahijeve tube, a meni često zna zahvatiti i zglob čeljusti (jednostrano, kao kod tebe) i čak i zubno meso na toj strani. U tom slučaju ispirem nečim za zube, recimo tinkturom adstringens Zagrebačkih ljekarni. Dobar je i propolis u kapima. Ispirem i usta slanom vodom kad god stignem. Ali ključno je (kod mene) izbaciti slatko i škrob iz prehrane. U to ime, danas za gablec je sirovi krastavac.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma