Ovo sam bila postavila na topicu Pitanja forumašicama medicinske struke, nisam dobila odgovor:
Od toga je već prošlo neko vrijeme.Prije 10-tak dana me uhvatila prehlada. Zbog začepljenog nosa sam koristila sprej Meralys HA, a zbog početka upale sinusa mi je dr. propisala Maxitrol kapi (kortići + antibiotik), koje sam ukapavala 3 dana. Cijelo vrijeme sam sprejala i Aquamarisom strong. I inače sve to koristim kad mi je nos zaštopan, osim Maxitrol kapi, njih sam prvi put koristila kroz nos.
Prehlada prošla, nos prohodan, ali nemam ni okusa ni mirisa već par dana!!! Ali skoro uopće.
Je li to prolazno ili da se zabrinem?
Opća praksa me poslala na Mekur kod ORL (ajme, koja guuuužva), otorinac me pregledao i dao Nasonex 2x2 kroz 2 tjedna pa 1x2 također kroz 2 tjedna i rekao da bi se osjet mirisa TREBAO vratiti i da dođem na kontrolu za 1 mj.
Rekao je da imam devijaciju septuma. Spominjao je i kronični sinusitis i mogućnos alergije (???), kao da me nije čuo što sam mu prije ispričala.
Osjet mirisa se počeo pojavljivati, jači je kad mi se višak sluzi počne slijevati niz grlo pa to iskašljam.
Imam aplaziju i hipoplaziju frontalnih sinusa.
Nego, je li moguće da mi Nasonex izaziva glavobolju? Koristim ga 10 dana. Od jučer me je jako počela boljeti glava, a ne znam može li ubrzati i puls (oko 90-100)?
Nemam pojma što mi je sa sluznicom, sad osjećam da je presuha.
Istraživala sam net, nisam našla slična iskustva.
Ne znam je li vrijedno spomena, ali prekjučer sam imala proljev i mučninu, navečer sam povraćala.
Ako imate preporuku za DOBROG otorinca, molim, preporučite, na Merkuru je strava od gužve.

Odgovori s citatom