Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Doru boli trbuščić, možda izmišlja?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Doru boli trbuščić, možda izmišlja?

naša Dora (4 God) se žali već 10 dana, svaki dan nam govori da ju boli trbuščić..
    dajemo joj čaj od kamilice..
    no da li ju zaista boli?
    pitamo se može li biti da Dora izmišlja, jer s njom je sve ok..
    ne povraća, ima apetita..
    no, sumnjamo, da li bi moglo to zapravo biti na psihičkoj bazi?
    dakle da to ona izmišlja jer je imala nedavno prvi konflikt u vrtiću (jedna curuca ju je gnjavila i stiskala, pa je Dora nju ugrizla)..
    a i Dora ima doma mlađu sekicu Saru ( 8 Mjeseci) pa je Dora dosta ljubomora i privlači našu pažnju.
    Kakva su vaša mišljenja oko ovoga?
    savjeti?

hvala

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Uf, to i meni moj zna raditi, ali nikad kontinuirano. Jednostavno ujutro kaže da ga boli trbuh, pa par dana mir, pa opet, pa neki duži period mir i tako. U takvim bih trenutcima najrađe iskočila iz kože zbog te nedoumice mulja li ili govori istinu. Tada mu obično pričam priču od dječaku koji je vikao vuk, iako sam svijesna da on ne kuži poantu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moj (6 god) se već godinu i pol gotovo svakodnevno tuži da ga boli trbuh.
    Ponekad vezano uz hranu koju ne voli, ponekad prije vrtića koji mrzi, ponekad u vrtiću pa tete zovu da se dođe po njega, a rijetko vikendom kad je dobre volje i kada prekida aktivnost koju radi da legne (što je značajno!), no nikada noću (što je, također, značajno). Apetit mu je uobičajen, minimalno dobiva na težini, stolica normalna...
    Sve se to intenziviralo od prije par mjeseci kad je dobio seku tako da vjerujem da je to njegov način manipulacije.

On razumije priču o vuku i za sada spretno balansira na granici da ga ne ignoriramo, a da ga ne vodimo po pretragama.
    Ja se zadnjih tjedana dvoumim da ga ipak odvedem.
    Javim rezultat.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa Vidi poruku
    Moj (6 god) se već godinu i pol gotovo svakodnevno tuži da ga boli trbuh.
    Ponekad vezano uz hranu koju ne voli, ponekad prije vrtića koji mrzi, ponekad u vrtiću pa tete zovu da se dođe po njega, a rijetko vikendom kad je dobre volje i kada prekida aktivnost koju radi da legne (što je značajno!), no nikada noću (što je, također, značajno). Apetit mu je uobičajen, minimalno dobiva na težini, stolica normalna...
    Sve se to intenziviralo od prije par mjeseci kad je dobio seku tako da vjerujem da je to njegov način manipulacije.

On razumije priču o vuku i za sada spretno balansira na granici da ga ne ignoriramo, a da ga ne vodimo po pretragama.
    Ja se zadnjih tjedana dvoumim da ga ipak odvedem.
    Javim rezultat.

šta se dalje događalo, volila bih da mi kažeš..ž

imamo slične tegobe, već sam pisala na forumu, danas smo bili kod pedijatrice, svašta nešta moramo izvadit, muka mi je !!!!!!!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa Vidi poruku
    šta se dalje događalo, volila bih da mi kažeš..ž

imamo slične tegobe, već sam pisala na forumu, danas smo bili kod pedijatrice, svašta nešta moramo izvadit, muka mi je !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Krv i urin ok.
    Imamo još nekih pretraga za obaviti.

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Po meni, shvati za ozbiljno.
    Bolje da odeš kod pedijatra da je pregleda, posluša, da uputnice za razna testiranja stolice, vađenje krvi i urin na urinokulturu i slično. Jednostavne stvari.
    Ja sam tako napravila kad je meni moja govorila pred cca 1 god da je boli trbuh.
    Nije bilo ništa, ali onda sam to mogla mirno reći nakon pregleda i testova.
    Iako kod tebe mi se čini da je 95 % privlačenje pažnje, ali svejedno bi me kopkalo ona mala šansa da nešto nije u redu.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

njih trbuh STVARNO boli, ali na psihičkoj bazi.
    pa i mnoge odrasle boli trbuh ili imaju proljev kad su pod stresom, i ne izmišljaju, to su stvarni simptomi koji nisu posljedica bolesti nego psihe.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    pa i mnoge odrasle boli trbuh ili imaju proljev kad su pod stresom, i ne izmišljaju, to su stvarni simptomi koji nisu posljedica bolesti nego psihe.
    misliš?
    a kako se postaviti u toj situaciji?već sam ignorirala, već sam vikala..ma ne znam....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa Vidi poruku
    misliš?
    a kako se postaviti u toj situaciji?već sam ignorirala, već sam vikala..ma ne znam....
    Pokušaj odgonetnuti uzrok stresa kod djeteta.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Pokušaj odgonetnuti uzrok stresa kod djeteta.
    mislim da sam ja uzrok stresa, previše od nje očekujem, tretiram ju ko odraslu, pridajem važnost svemu i svačemu i tako... mislim da sam ja uzrok, a htjela sam najbolje

i ne znma šta da radim sad?!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    Točno tako. I to sam već pisala. Prošlo mu je kad se stres smanjio ili se on pomirio s njim.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

nataša, pa sama si napisala što da radiš. Samo suprotno. Smanji očekivanja, tretiraj ju kao malu, što ona još uvijek je, ne pridaj važnost onom što je nevažno.
    I mome sam ja bila uzrok, glavno je to prihvatiti. Lakše je mijenjati sebe nego druge (ili nije).

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da, istina, ali naprosto mi ne vjeruje kad pokušam biti drugačija... nw znam.. navikla sam ju jednostavno!
    potrudiću se!

marjetarino avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

a da odvedete djecu doktoru prvo??? pa onda nagadate?? govorim ovo zato sta sam ja kao mala mjesec dana govorila roditeljima da me boli glava svaki dan vise puta isto mi nisu vjerovali i mislili da je na psihickoj bazi ili da trazim paznju itd..... a onda kad su me napokon odveli doktoru moji sinusi su bili u katastrofalnom stanju snimali su mi glavu,,, imam traume od toga da sam zvala u pomoc svaki dan a da mi nitko nije htjeo pomoc i da me se nije shvacalo ozbiljno,,mislim da prvo doktoru ic pa ako je sve ok onda nagadajte zbog cega se zali ,, a da se nesto ozbiljno zakomplicira dok vi cekate mislim da bi ste poslje sami sebe pojeli

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •