Koliko su vam djeca bila stara kad ste ih prvi put odveli u kino (na crtić)? Ne brine me toliko trajanje crtića, jer ih doma može gledati i predugo, nego razmišljam kako reagiraju kad se ugase svjetla, bučno je...
Koliko su vam djeca bila stara kad ste ih prvi put odveli u kino (na crtić)? Ne brine me toliko trajanje crtića, jer ih doma može gledati i predugo, nego razmišljam kako reagiraju kad se ugase svjetla, bučno je...
Moji i sad ne vole kino zbog buke, a imaju 9+ i 10+ godina... Odu povremeno (obično kad ih netko od pajdaša pozove na rođendan) ali sami ne traže nikada i poslije se žale na glavobolju od buke.
Prvi put možeš dijete odvesti u kino tek kad je sposobno odgledati cijeli film. Prije četvrte godine ja ne bih ni pokušavala, a za moju dvojicu je to još uvijek bilo prerano. Možeš pokušati i ranije, samo budi spremna da ćeš eventualno morati izaći ranije (ne možeš predvidjeti djetetove reakcije, a ni "potrebe" vrsta raznih) pa u skladu s tim odabereš mjesto s kojeg nije daleko do izlaza.
Sretno!
Dan danas ne volim kino. Previse buke za moj ukus.
Mi bili s 3! Gledali smo Marmaduke. Odvela sam ga u gradsko kino, vrlo slabo posjeceno, u kojem nije pretjerano bucno, karta je jeftinija nego npr. u cinestaru a odmah kraj kina je park. Dakle isla sam planski, ako mu se film ne svidi, mozemo lako izac i otic u park. Film traje sat i pol, prvh sat vremena je sjedio i gedao ko ukopan, zadnjih pola sata se vec sve nesto namjestao i premjestao ali ni jednom nije trazio da izademo. Da je u pitanju bio crtic, sigurna sam da se sat i pol nebi maknuo s mjesta. On obozava pse i macke, zato sam ga i vodila da gleda bas taj film.
moja V sa 3 godine
Ledeno doba 2
pomakla se nije sve vrijeme
od tada je svaki crtić u kinu naš
obožavamo ići u kino
Koraline se uplašila, jer je to fakat hororac za djecu, ali toliko ga je htjela pogledati da smo drugu polovicu filma proveli na izlazu
ona je stajala iza mene i gledala, ali nije htjela izaći
hoću reći da je to strogo individualno
svako je dijete različito
oboje tek nakon 4 godine
S. je sa 4g i 3 mj. bez problema odgledao Nemu, (jedan izlazak do wc-a ukljucen)
sa N. smo probali kad je bila 3.god, ali smo nakon 15-ak min morali izaci van, to jednostavno jos nije bilo za nju
obozavamo kino, i sve filmove odgledamo redovito
Dva pokušaja s 5 i pol i 6 i pol godina. Cinestar. Umrla od straha od buke i nismo dočekali kraj...a i mene boli glava u kinu. Nikako ne razumijem zbog čega mora biti tako glasno.
Sa 3 godine Jagodicu Bobicu. Cijeli film je zadivljeno sjedila i gledala. Još se na kraju filma moglo i slikati s njom. Dan iz snova![]()
Ja sam primijetila da su u Cinestaru u Zagrebu foršpani i reklame puuuuuno glasniji nego sami film.
Pa me zanima da li je tako i na matinejama na kojoj se puštaju crtići?
sa 4 obadvoje ,al je fakat pre glasno,uopče ne kužim zakaj bar te dječije za crticu-dve ne smanje ton !!
Mi ćemo do daljnjega ići samo u ljetna kina.
Navodno će pravobraniteljica poduzeti nešto zbog buke:
http://www.vecernji.hr/zivot/pravobr...-clanak-214127
![]()
BC obozava gledati crtice i gleda ih vec par godina. mislim da je krenuo sa cca. tri godine. balerina jednom usla i izasla na forspanima. ona ce jos neko vrijeme gledati crtice doma.
moj strašno voli crtiće i prvi put je bio u kino nedavno na zadnjem dijelu Shreka..... ima dvije i pol godine, crtić je odgledao u jednom dahu,bez odlazaka na wc ma super je bio!!!!! i sad stalno pita kad ćemo opet ići u "tino" .
ljetos je navrsio 4 godine, a u kinu smo bili 2 puta ove jeseni, i to na dokumentarcima. meni je jos premali za tu vrstu zabave, buka stres, guzva su samo jedni od elemenata, drugi su podrzavanje potrosackog mentaliteta, pasivne zabave, ovisnost o adrenalinu...
starije s 3 godine, mlađe čak s 2
za njih to nije bilo prerano, jako im se svidjelo
Mi isto sa 2 godine i bio je oduševljen, vodila sam ga baš u ovo doba na Niko božićna potraga,i oduševljen je, jedino kaj ne može proći bez kokica i coca cole, doma ju ne pijemo ali zato je obavezna u kinu.
S 2,5 godine. MM i ja smo živi filmofili, obožavamo kino pa smo tako i nju dosta rano poveli.
Kući sam joj objašnjavala što je to kino, da se ne prepadne mraka ili buke...
Oduševila se, iako nije izdržala do kraja, zadnjih 10 minuta smo izašli vani jer joj je dosadilo biti na jednom mjestu,
no ja sam prezadovoljna, nije me ni bilo briga koliko ostanemo, samo da to doživi.
I mi uzimamo ful opremu za kino, kokice, čokoladice i neki sok koji pretočimo u onu coca-cola čašu.
Da podignem malo temu. Ja obozavam kino i vodila bih J. i nebi joj problem bio duzina crtica jer samo te dugometraznegleda ali me brine ta razina buke. Vidim da vas ima dosta koji ste vodili tako male. Kako su reagirali na buku? Jeli se sta promijenilo sto se tice buke u cinestaru?
Moguće da su projekcije malo tiše, ali predigre .. strava.
Mi smo neki dan bili u IMAX-u na nekom dokumentarcu o Antarktiku, pa smo se svi skupa isprepadali za vrijeme predigri.
Ništa se nije promijenilo što se tiče buke. Nakon reklama, ugase svjetlo potpuno, totalni mrak i onda odjednom cijeli ogromni ekran osvijetljen i buka kao da prolazi vlak na metar od nas. Plač , ma što plač, vrisak se pridružio buci, i to je bilo to što se tiče kina.![]()
nismo nikad išli, meni je to preglasno.
ovaj veliki sad ode sa svojim društvom, srednja ne pokazuje nikakvu želju ni kad ponudim.
I moja starija je s 3 odgledala Jagodicu (onu neku s pekarom) i isto se fotkali kasnije, nije disala tokom projekcijeI danas se sjeti kak joj je lijepo bilo prvi put u kinu...a još smo i te karte dobili na nagradnoj igri, pa je ona mene "vodila".
S mlađom sam prvi put bila prošli mjesec, za dva tjedna će imati 4 godine.
Gledali smo Crodse- taknekak, neke pračovce, isto je bila oduševljena, bez disanja, bez pišanja i pili kad ćemo ići opet.
Mi idemo redovno od 2 godine, vole i oni i mi!
Gledali Crodse i zakon su!!!
bili jednom i nikad više i to mi odrasli, bez curke
meni je ovo boldano bilo horor samo eto što nisam zaplakala, a li bome skoro mi je i došlo(mužu nije, njemu je moglo biti i žešće, kaže)
curu ni ne mislim voditi još duže vremena, baš zbog toga...
mene više vuče kazalište lutaka, još nismo bili, a mislim da bi je moglo zanimati,bar kratko, ne znam
I mi smo karte dobili na nagradnoj igri.
Ostala je zaljubljena u kino. Svako malo žica da idemo u Cinestar.
S mlađim smo probali prošlo ljeto kad je imao 3 godine odgledati Meridu, i to u 11 ujutro. Bilo smo potpuno sami u dvorani i ja sam cijeli film trčala po stepenicama gore-dolje jer nije htio sjediti na miru. Tako da ću s njim još malo pričekati.![]()
Vi koji ste dakle nedavno gledali s malima u cinestaru, jel vam se cinilo da je preglasno i jel im smetalo?
Prvi put - u sklopu Animafesta kad je imao 3,5 godine, na projekciji kratkih crtića. Očekivano, uplašio se, iako ne toliko da bismo morali izaći iz kina, a cijela projekcija je kratko trajala.
Sljedeći put - s 4,5 godine, na nekom 3D dokumentarcu o podmorju.
Redovito je počeo ići u kino tek s nekih 6 godina, a atrakcija mu je postala tek zadnjih godinu dana (uglavnom ga baka nagovara na kino).
Što se tiče foršpana, meni su oni strava, preglasni, prenagli, uopće mi nije jasno koja im je svrha. Svaki put se jedva suzdržim da ja ne zbrišem van iz kinaDjetetu ne smetaju.
Potpis na boldano! JA neJdem u kino - djeca idu sa svojim društvom ili s tatom koji nije tako osjetljiv na preveliku galamu. Mlađi sin isto to baš ne voli pa već zna u kojim kinima je prevelika halabuka, a u kojima je podnošljivo (i dvoranama - nisu sve iste, ali ja ne znam, morala bih ga pitati). Dolby mi je katastrofa još od prije 15 godina. Užas... dobijem glavobolju.
Djecu nismo vodili prije četvrte godine, dok nisu bili u stanju izdržati cijeli film do kraja (prvo doma pred televizorom).
Trenutno im je atrakcija 3D, a mi smo se napokon riješili dadiljanja - dovezemo ih i dođemo po njih (osim ako mm želi isto gledati film tipa Skyfall ili After Earth). Kaže da su crtići glasniji od filmova za starije, ali to može biti subjektivan dojam zbog drečljive sinkronizacije od kojih se meni dižu dlake uz kičmu... ufff.... Sva sreća da djeca rastu pa se čovjek ne mora žrtvovati i sjediti s njima u halabuci po dva sata.
mi svi odemo pogledati crtic u kinu, ali redovito kasnimo, kupim karte od doma, odaberem mjesta di nikome ne smeta nase kasnjenje i lijepo udjemo pred kraj forspana. sto se tice glasnoce, ne znam ja ne volim glasno ali mi u kinu ne smeta. a MM tvrdi da sam jako osjetljiva. valjda se uzivim u filim pa ne razmisljam o buci.
Mi smo, valjda, glasna obitelj. Nama u kinu nije preglasno. Volimo ići.
U četvrtak smo gledali Avanture neustrašivog Teda.
Moj je išao prvi put sa 3. Kad sam mu predložila da idemo u kino, rekao je: 'Danas? Pa Kina je daleko.'Kad je shvatio kaj je kino, oduševio se. Ali pošto je i meni inače preglasno u kinu i zaista ne razumijem zakaj je to standard kad ne znam nikog kome paše, kupila sam u DM-u one čepiće za uši i kroz njih se čuje taman kak treba. Preporučam, pogotovo za prvi posjet kinu.
Ja nagađam da je u kinima tako glasno zato da se prekrije sav žamor, razgovor, šuškanje kokicama, vrećicama čipsa itd. i da sva pažnja bude
usmjerena isključivo na veliki ekran.
A i da doda još malo uzbuđenja, valjda.
Nije za mene uglavnom..a i neću se žrtvovati čak ni za djecu.![]()