ann-zgb prvotno napisa
Koliko vidim ipak je krenulo,ako su bebaci tako vitalni i dobro prihvacaju prsa,samo tako nastavite.Ne bih se mijesala u savjete pedijatra,ionako ovdje pricamo o dojenju. Blizanci mogu papati zajedno otprilike ovako:sjednite,uz svaki bok stavite jastuk,naslonite ruke na jastuke(opustiti lakat!) i bebe drzite tako da su im glavice na dlanu,okrenute prema dojci,-suprug ili majka neka pomognu kod namjestanja.Tada svakoga "prikopcajte" na jednu dojku i neka vuku.Mozete nagnuti tijelo prema njima ili dlanom podizati glavice prema dojci-kako je ugodnije isprobajte..Ako vam uspije,dobit cete malo odmora izmedu hranjenja.Ako ne ide,radite kao do sada-divim se svim mamama blizanaca,vec do sada ste puno napravili.Svaki dan dojenja je uspjeh i puno znaci.Po ovom sto citam dobro vam ide,ako vole sisati iskoristite to-kad god imate snage.I mislim da nema razloga za griznju savjesti.Lijepo dan po dan dojite-i obzirom na guzvu, prije svakog dojenja popijte casu tekucine,bilo kakve.Nekako mi se cini da ce vam krenuti-najvaznije je da su zdravi i da prihvacaju dojku,zato si dajte jos malo vremena da se uhodate i pocnete vjerovati sebi da ih mozete dojiti.Mislim da majke osjete svoje bebe,curka je mozda malo drukcije naravi i to uzmite u obzir.Ipak se jos navikavaju da nisu u trbuhu,treba im vremena kao i vama.sretno od srca!!!