Citiraj BoBi prvotno napisa
Bok Sandra,

Zadovoljan sam što Nika ima divnu učiteljicu ali mi nikako nije jasno da ta ista učiteljica već na samom početku drugog polugodišta prvog razreda ocjenjuje s ocjenom nedovoljan (1)
Jurajeva učiteljica ni u drugom razredu ne ocjenjuje negativnom ocjenom.

Nikad nije kasno učenika upoznati što znači šok ocjene negativan
JA SAM TROSTRUKA MAMA S DUPLEX PRVAŠIĆIMA. [color=red][/color Evo, moji prvašići došli su do kraja svih svojih patnji. Dečki su četiri godine proveli u vrtiću, sudjelovali u priredbama i pokazivali izvanredne rezultate. Među djecom aktivni, komunikativni i omiljeni. Polazak u školu (koji sam s ushićenjem čekala) pretvorio se u noćne more. Nisam poslušala savjet prijatelja da ih pod svaku cijenu naučim čitati, poslušala sam pedagoge koji kažu ZA TO POSTOJI ŠKOLA. Kako sam silom prilika ostala sam s troje djece ( 7,7 i 4 g) jer je suprug duže vrijeme službeno odsuta, a uz to i sama radim, umjesto majke postala sam učiteljica. Iako smo se jako trudili i oni i ja učiteljica bi prekrižila svaku i najmanju greškicu, a ispod napisala VJEŽBAJ VIŠE. I vježbali smo, vježbali, ali rezultata nigdje. Nisam bila nezadovoljna sa znanjem mojih blizanaca sve dok nisu počele JEDINICE. Nije samo problem ocjena, problem je samopouzdanje koje djeca gube osobito onda kad ne postignu uspjeh, a drugi u razredu to jesu i još počinje ruganje. Tako je moj sin zapao u KRIZU manifestiranu noćnim mokrenjem, trzanjem iz sna, plačom ili glasnim ponavljanjem gradiva.

Sad sam već očajna. Ocjene su kod obojice katastrofalne 2 - 3. Ali to nije problem, s tim sam se pomirila. Moji dečki koji su stalno pitali mama koliko još do škole, sada već negoduju.

Suprug i ja se dobro slažemo, uskoro ćemo ponovo biti skupa, ali u drugom gradu, odnosno obitelj će se preseliti u Osijek, sada živimo u Mostaru, BiH. Strah me promjene iako je to sredina koju djeca dobro poznaju i prihvaćaju jer tamo imaju baku i dida (od supruga).

Znate li nešto o Osnovnoj Školi Grigor Vitez u Osijeku.

Ima li netko sličnih iskustava, pomozite mi molim Vas.