Da, razmišljali smo i o disleksiji i o diskalkuliji, medjutim, psiholog tvrdi da se radi o vrlo senzibilnom djetetu koje je malo sporije u matematčkom razmišljanju. Medjutim, naša učiteljica očito ne želi shvatiti da postoje i takva djeca. Za nju mišljenje dječjeg psihologa ništa ne znači. I dalje provodi svoje PEDAGOŠKE MJERE. Ovaj put, na žalost, moram odustati od borbe ili ću nepovratno izgubiti dijete, nadam se da će promjena sredine za njega značiti puno. Prije par dana vratio se iz škole jecajući i moleći me da mu pomognem. Njegovu priču o tome kako ga je učiteljica natjerala da tri sata radi zadatke iz matematike - koje naravno nije znao riješiti, potvrdila je učiteljica koja mi je u biljžnici napisala poruku " Ovo je radio tri školska sata - za vrijeme glazbenog i prirode, i opet nije uspio završiti", kao kaznu neću mu dati pregledane testove iz prirode" Bila sam užasnuta, i sad se pitam šta da učinim, dali da idem ministru, ravnatelju, školskom pedagogu ili da jednostavno ne učinim ništa jer još tri tjedna i djeca konačno završavaju godinu, a s tim i napuštaju ovu školu. Na žalost ovo je jedno gorko iskustvo i mene i moje djece na početku školovanja, na pragu života. Pokušat ću im vratiti samopouzdanje i vjeru u bolje.