Citam sta im daje za zadacu uciteljica i ne vjerujem svojim ocima! Nika nikad nema puno zadace, a mala slova UOPCE NISU UCILI PISATI jer im to nikad nece trebati. Pisu velikim tiskanim, uz njega jedanput prepisu malo slovo, samo da ga imaju u biljeznici. Ionako kad nauce pisana slova vise nece pisati tiskanima, pa i velika nisu bas osobito bitna osim kao "grafomotoricka vjezba".
Meni je njihova uciteljica super - na prvom roditeljskom je rekla da cijelo prvo polugodiste ona njih samo uci da zavole skolu. Oni su "boravkasi" i strogo je roditeljima naglasila da djecu poslije skole ne gnjave doma jer su oni svoje posteno odradili, posebno da im ne trgaju stranice ako nisu zadovoljni urednoscu i sl. To je uciteljica kakvu sam si ja zeljela, kojoj su djeca vazna, koja zna da je od znanja na pocetku skolovanja vazniji pozitivan stav o skoli i ucenju.
Nika je citala kad je krenula u skolu pa ju je dodatno motiviralo to sto je njih troje "citaca" izdvojila i davala im vise i teze zadatke. Matematika joj je najzanimljivija i dobro joj ide. Vjeronauk obozava! (to je meni cudno, ali dobro. Ja sam mrzila ici, ali mozda to ima veze s tim sto sam morala u suprotnoj smjeni ici u crkvu, umjesto na igranje)
Eto, sad je krenula sezona ocjenjivanja, zasad sve petice... jako je ponosna na sebe (najbolja joj prijateljica, malo-malo pa dobije 1, onda ju ona "poducava" )