-
Isijas ili ....?
Drage cure,
ulazim u 7. mj trudnoce i pocelo me muciti neko kocenje u desnom kuku. Tj. nije bas tocno u kuku nego u guzu, ali skroz nekako iznutra, samo u jednoj tocki (ocito je da mi ne ide ovo opisivanje mog stanja
, ali nadam se da ste skuzile
).
Sve je pocelo prije par dana kao neka povremena, izdrzljiva bol prilikom setnje koja bi nakon nekog vremena nestala. Bolilo bi kada bi napravila korak na tu nogu.
A onda jucer navecer, pokusala sam sjesti na kauc i tako me ukocilo na istom mjestu da nisam mogla ni naprijed ni nazad. Sva sreca da je MM bio doma jer ne znam kako bi.
Danas me isto boli dok hodam.
Na proslom pregledu sam to spomenula doktoru (bol jos nije bila ovako jaka), a on je rekao da je to zato jer se kod trudnica mjenja centar ravnoteze, polozaj tjela prilikom hodanja i sl. ali rjesenje mi nije dao.
Ima li koja slicna skustva i kako ste to rijesile? Masaze, kreme....?
Ne znam da li mi je sada bolje da mirujem ili da se ipak lagano krecem? Zar ce to ovako do poroda?
I na kraju, je to taj nesretni isijas
?
Hvala drage moje
-
Moguce da je trudnicki isijas. Probaj naci neki polozaj koji ti odgovara i pomaze da se otkocis. Najcesce bocni lezeci polozaj gdje je bedro pod pravim kutom u odnosu na tijelo, a potkoljenica pod pravim kutom u odnosu na bedro. I probaj spavati s jastukom izmedju koljena.
-
Evo ja u 37. tjednu trudnoće, i imam isti problem već 4 dana. Taj dan kad je to počelo malo sam se preforsirala s usisavanjem, pa sam mislila da je to posljedica toga, ali bol se nastavila i drugi dan, i treći i evo već četvrti ! Potpuno isti simptomi, lijeva noga - bol u križima prema guzi i lijevom boku, kad stanem na tu lijevu nogu, nešto me presječe po dužini s te lijeve strane, pa se vučem po kući ko nekakva starica s 90 godina ! Hodanje mi predstavlja problem, malo je lakše kad odmirujem neko vrijeme, al onda opet počne ! I ja sam to sama dijagnosticirala kao taj nesretni išijas... ne znam, znam samo da sitno brojim dane, pa se nadam da će to sve prestati uskoro !
-
Osoblje foruma
mene u ovoj trudnoći išijas muči još negdje od 16. tjedna
bit će mi zabavno :/
-
meni je danas malo bolje
-
-
curke i ja vam imam problema sa tim još prije trudnoće ali sam si sada našla lijek ona velika lopta sjedenje na noj i onako u psećem položaju da rasteretim križa i djeluje
-
-
Osoblje foruma
ja sam shvatila u onom položaju u kojem pas sjedi, onako nagnuta prema naprijed, drži se rukama za loptu i ravna leđa
tako ja sjedim na lopti na poslu, i već par dana me ne muči išijas, možda je stvarno zato što sam izbacila stolicu
-
Samo se nasloniš rukama na loptu,a trbuh pustiš da ti visi,tako da rasteretiš kralježnicu.Noge u klečečem položaaju.To sam našla negdije na netu i meni stvarno pomaže.
-
išijas, draga!
to je mene snašlo u drugoj trudnoći i znalo je biti fakat gadno. bila bi ukočena i po nekoliko dana. ono, nisam mogla hodati. do wc-a sam puzala (moš' mislit, s trbuhom do zuba, mjesec i pol do poroda). oblije me znoj kad se toga sjetim! mene je mučio donji dio leđa (križa) i bol mi je isto tako išla prema lijevom guzovu. na moru sam završila na injekcijama, međutim gotovo da mi ništa nije popustilo. kads am se (ne znam ni sama kako) vratila doma, otišla sam na kinesku masažu i lik mi je vakuum čašama izvlačio živac. spasilo me!
evo mene u trećoj trudnoći i baš se bojim da me opet ne snađe... počela sam vježbati kao što sam i u prvoj, od samog početka. mislim da je bitno ojačati leđne mišiće. imam i kosmodisk i meni je stvarno super. nosim samo onaj dio što se stavi na donji dio leđa.
-
sta ja da radim kad mene streca od pocetka!? to mi je bio jedan od "simptoma" i prije nego sto sam saznala. cudno, kao nikad u zivotu me ukocilo nisko na lijevu stranu kad sam pokusala pomjeriti nesto nogom i reflektiralo se na citavu lijevu stranu, cak i gornjem dijelu tijela. trajalo je 2-3 dana a sad u 11. sedmici opet se vraca. sinoc kad sam legla mi je ritmicki bol dolazila, ali ne ide dalje, samo na jednom mjestu.
-
I meni je počelo u desnoj nozi i guzu još u 16-17 tt ali sam skužila da je to od forsiranja...(radili tad novu kuhinju pa dok sam sve očistila,saložila...) onda 2 tjed. mirovala pa prošlo.A nisam mogla pomaknut nogu,zakoračiti...dignuti je milimetar od poda.. Pa se opet javilo kanije kad bi cijeli dan bila na nogama,ili puno hodala, usisavala i tako nešto... no čim bi se par dana primirila prošlo bi (ne prođe odmah drugi dan)..tako da tijelo šalje poruku da usporimo..samo laganini, jedna-dve aktivnosti dnevno (reče mi moja gin). a kad boli onda leći i ne mrdati i ono jastuk među noge isto je dobro da rastereti opterećenje na kralješnicu..
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma