Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: sram od kakanja?!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno sram od kakanja?!

stavila sam temu ovdje jer mi ne ide u zdravstvene probleme, već tu negdje..

naime, moja djevojčica od 5 godina kad treba kakati i kad mi to treba reći kao da joj bude neugodno! i to je najmanji problem...

problem je što kada treba kakati negdje van kuće onda je frka, neugodno joj je, čak ne želi ićio jer postavlja pitanje: !"Šta ako mi se bude kakako tamO?!" u vrtiću neće kakat, jer kako će, neko će ju vidit ko će ju obrisat i tako.
    ne znam kako bih opisala ovo, svako kakanje predstavlja joj problem, tj. govori o tome kao da joj je neugodno!

ja jesam svojevremeno joj sugerirala ponekad:"bolje kakaj kod kuće pa da ne moraš tamo", i mislim da sam ja zeznila.. vjerovatno, djeca su uglavnom TABULA RAZA.

Kako da se postavim?

kad treba ostat kod bake prespavat šapne mi: " reci baki da ću ja morat ujutro kakat pa da zna" i to sva u neugodi i frci...

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nemoj više o tome ni zucnuti
    Uvaži njen sram, ali nemoj pokazati da te bilo što u vezi kakanja ili nekakanja zabrinjeva, smeta ili bilo što
    Kad ona kaže da ne želi ići nekamo zbog toga, reci u redu, ne idemo, bez nagovaranja. Bez priče o kakanju.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Ana i mamino zlato prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj više o tome ni zucnuti
    Uvaži njen sram, ali nemoj pokazati da te bilo što u vezi kakanja ili nekakanja zabrinjeva, smeta ili bilo što
    Kad ona kaže da ne želi ići nekamo zbog toga, reci u redu, ne idemo, bez nagovaranja. Bez priče o kakanju.
    evo npr. danas, nakakiva na 3-4 puta, i već drugi puta neće mi reći šta je, kad ja isforsiram onda kaže s neugodom KAKA MI SE, i ja ju sad pitam , baš sam poludila, JEL TEBE STID REĆI MAMI ŠTA TREBAŠ?! a ona kaže da ću joj reći da je već kakala pa kako onda opet?! ne znam kako to riješiti, pokušavam ne pričat, čak sam toliko bila "nezainteresirana" da sam joj rekla da si sam briše guzu juče i danas pa joj se samo zacrvenila dobro, naravno da ne obriše kak je red!

prije je kakala jednom dnevno, sad tri put, ista količina ali na rate

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja bih ti savjetovala kao i Ana, što manje pričati i pokazivati da ju kontroliraš. Nemoj da ona vidi da ti je bitno. Daj joj privatnost i samostalnost. Ona je već velika curica.

A što se tiče brisanja, kupi joj vlažni toaletni papir ili joj kaži neka se opere nakon brisanja i pokaži gdje je ručničić za to. I ne treba joj gledati guzu, To je njeno tijelo. Jedino ako ona pita ili usput dok ju tuširaš, ali neprimjetno.

Isto tako pokaži gdje je kremica za guzu, ako ju bude pekla, ali i da se treba oprati prije mazanja. I upitaj ju želi li sama ili da joj ti pomogneš.

Da ne bi od obične, svakodnevne stvari nastao veliki problem.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 15.11.2010. at 21:23

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da, u pravu ste.. napravila sam da ne kažem šta!!!!! od silne brige i gledanja, ma bože sačuvaj!

ok, nastojat ću tako.... hval cure, javim!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •