-
s rodiljnog na godisnji?
pozdrav, nova sam ovdje, a molila bih pravnicu medju vama za pomoc.
unatoc tome sto se naslov cini smijesan i kao da sam lijencina svjetska, stvarnost je upravo suprotna. naime, saznala sam da ostajem bez prava na porodiljnu naknadu u visini svoje place (jer nemam neprekidno 12 mj staza prije rodiljnog) pa sam, nakon sto sam se o svemu raspitala i odustala od nadanja i trazena rupe u zakonu, dosla na ideju:
vratit cu se na posao nakon 2 mj rodiljnog dopusta. moja placa nam je jedini siguran izvor prihoda.
ali ovakva je shema (radim u skoli; uzela sam okvirno datume da bude jednostavno pratit):
3.6. odem na rodiljni dopust
3.7. je termin poroda
3.8. vratim se na "posao" (a tad smo svi na kolektivnom godisnjem; tu ponovno primam svoju staru placu???)
3.9. pocinje nastava, ja radim, a bebu cuva baka.
znam da je plan uzasan i vjerujte nikom nije gore nego meni, al vec sad mi je muka kad se sjetim koliko cemo biti gladni.
-
Dok ti se ne javi neka pravnica (ja nisam) i s obzirom na tvoj termin poroda i željeni povratak na posao provjeri slijedeće: mislim da je obavezno trajanje rodiljnog dopusta poslije poroda 42 dana (ne znam da li se to može i pod kojim uvjetima prekidati)?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma