Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 63

Tema: Fenomen - "SAMO tri kvalitetne jajne stanice"

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Fenomen - "SAMO tri kvalitetne jajne stanice"

odlučila sam se posvetiti našem nevjerojatnom, u svjetskim razmjerima nezabilježenom, fenomenu oplodnje SAMO tri jajne stanice!

doista mislim da smo mi građanke Hrvatske i suborke u MPO-u SVJETSKI FENOMEN i da smo zbog toga spremne za jedno extra super duper medicinsko istraživanje mnoge imaju "samo tri dobre jajne stanice".

pričam sa ženama, veli jedna punkcijom izvadili 12 folikula i nađeno jednako toliko js, međutim samo su 3 (tri) bile dobre kvalitete... liječnik naravno nije prorok pa da na uzv vidi koje su to dobre, a koje loše, pa je izvadio sve, tri su bile ok, ostale su bile mućak! i to nije rijetkost!
    mnogima su, primjerice, prije zakona sve stanice bile dobre kvalitete, a dobrom dijelu onih koje su bile na IVF u inozemstvu se uglavnom oplode sve jajne stanice, pa me stoga doista brine što bi li moglo utjecati na taj doista rijedak fenomen koji se događa samo u Lijepoj našoj...

Stoga bih molila razne liječnike kojima nije strano isčitavanje ovog foruma da mi objasne da li je u pitanju neki "slavensko-hrvatski-iranski-dinarski" gen???? da nije Černobil? bojim se da je na naš razvoj u djetinjstvu itekako imao utjecaj i rat na Fauklandskom otočju?! da nije zbog hrane? možda unosimo previše soli? ili smo samo sve odreda u mladosti bile promiskuitetne? ne razumijem...

Znam da to nema aspolutno nikakve veze sa činjenicom da u pojedinim hrvatskim klinikama nema ni medija za za jedino zakonom dozvoljeno zamrzavanje jajnih stanica. Tko to želi insinuirati naprosto je potpao pod ultraljevičarsku propagandu jer je fenomen zabilježen i dok je medija bilo! Pouzdano, dovoljno je samo malo izlistati forum...

Što vi mislite o ovome?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    Stoga bih molila razne liječnike kojima nije strano isčitavanje ovog foruma da mi objasne da li je u pitanju neki "slavensko-hrvatski-iranski-dinarski" gen???? da nije Černobil? bojim se da je na naš razvoj u djetinjstvu itekako imao utjecaj i rat na Fauklandskom otočju?! da nije zbog hrane? možda unosimo previše soli? ili smo samo sve odreda u mladosti bile promiskuitetne? ne razumijem...

Sličnom čudu sam i sama prisustvovala na svom prvom IVFu. Od nas 6 na punkciji, većina smo imale točno 3 jajne stanice. Ove koje su imale više od tri: viškovi im nisu bili dobre kvalitete.
    Daj ti sad reci...
    Posljednje uređivanje od tlatincica : 14.11.2010. at 11:56

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

To je milinović virus-napada sve jajne stanice osim tri.Možda će do slijedeće godine(daj Bože nestati) kad budu izbori.Do tada ste drage moje osuđene na samo tri oplođene-nažalost

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj pčelica2009 prvotno napisa Vidi poruku
    To je milinović virus-napada sve jajne stanice osim tri.
    Možda bi pomoglo cjepljenje protiv svinjske gripe?

Ovo me podsjetilo na izjavu jedne suborke po povratku iz Praga:
    "Ovdje ne broje jajne stanice. Ovdje liječe neplodnost."

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Bravo za temu Ksena, i ja se nadam da ce se netko od lijecnika citaca udostojiti objasniti nam ovaj fenomen (milinovic-virus) u Hrvata.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Obratite paznju na zadnju stavku, MONITORING - http://www.eshre.eu/binarydata.aspx?...r_CROATIAN.pdf

Ja bi recimo ksena ovo pitanje postavila Nacionalnom mediciskom povjerenstvu za medicinsku oplodnju te bi se na godisnjoj razini trebalo zahtjevati (od strane struke i pacijenata) dostupnost tih podataka na stranicama Ministarstva zdravstva. Tesko da ce ti ovdje bilo koji lijecnik ista napisati na tu temu...

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ista stvar i kod mene...3/8
    Posljednje uređivanje od GIZMOS : 14.11.2010. at 13:13

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ksena, odlična tema. Možda da ministru predložimo da utroši koji milijunčić kuna na cjepivo protiv tog medvjeđeg virusa koji nas napada tako da su sve js osim tih fenomenskih 3 mućci

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ovo za Prag mi se jako svidja:
    "Ovdje ne broje jajne stanice. Ovdje liječe neplodnost."
    Posljednje uređivanje od RuzicaSB : 14.11.2010. at 15:30

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e pa ja nisam onda rvatica jer sam sad imala 6 dobrih js! od toga 3 zamrzli. ali ja sam u dr. koji ima ovaj aparat http://www.cito.hr/hrv/oprema=cri_oosight.html i koji ima picsi oplodnju i zbog toga sam od danas ponosna mama 2 predivne blastice, prvi puta u životu.
    daklem - 7js, jedan totalni mućak, 3 zamrznute, najbolje 3 oplođene picsijem, vraćene 2 blastice.

da ima boga i pravde svi centri bi imali ovakve uređaje pored ovog ukakanog zakona, ona sva mengelinovićeva sranja kako će ulagati u tehniku, di je to? di je tehnika???

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Pa evo i moj 1. (i hvala bogu uspješan i jedini IVF) je isto prošao baš po kalupu.
    6 folikula, dobiveno 5 js. Od toga 2 nezrele
    3 stavljene na oplodnju, jedna se prestala razvijat i vraćeni mi 3. dan jedan sedmo i jedan osmostanični predembrij. Rezultat jedno predivno malo kuca ispod mog

Nisam bila ni vani ni po starom zakonu pa ne znam da li sam prava rvatica ili se eto baš poklopilo, ali moram priznat da sam se podsmjehnula kad su mi rekli za 2 nezrele

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam prava rvatica alla milinović! U prvom stimuliranom 5 jajnih stanica, od čega 3 zrele, 3 zametka vraćena 5.dan. U drugom stimuliranom 6 jajnih stanica, od čega opet 3 zrele, 3 zametka vraćena 3.dan. Zaključak: sve prave rvatice proizvode 3 zrele jajne stanice u stimulaciji. Netko će i doktorirati možda na ovom fenomenu...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a ja sam ko prava rvatica koja sluša adz uvik reagirala sa 2 stanice, kako je adz zapovidio. zvala sam jajnike adz jajnici. a sad, dala 7 stanica! pišem frendici sms tipa: moji adzovski jajnici dali 7 stanica! a ona će na to: vide i jajnici da je adz u rasulu i da mu je došao kraj hehehe

p.s. iz bebićeva sam kraja pa usvajam njegov adz izraz, ne zamirite

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Svaka vam čast da ste sve ovo bacile na šalu. Taj zakon je ionako toliko glup, da se može jedino plakati ili smijati se.

Pinky, ! I ja volim vidjeti ( i pročitati) bubamaru kao i sin jedne forumašice. Vibrice za tebe do, do neba, do mliječne staze...

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ups... gdje sam onda ja, očito sam vanzemaljac kad sam "stimulacijom" dobila jednu jedinu jajnu stanicu? Ja se vjerojatno uklapam u željeni scenarij zakonodavstva, sa manje lijekova dobiti i manje stanica. Pa za pola godine do godinu opet ispočetka. Valjda se nisu usudili zbog toga ostaviti dobnu granicu "do 38"

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Ups... gdje sam onda ja, očito sam vanzemaljac kad sam "stimulacijom" dobila jednu jedinu jajnu stanicu? Ja se vjerojatno uklapam u željeni scenarij zakonodavstva, sa manje lijekova dobiti i manje stanica. Pa za pola godine do godinu opet ispočetka. Valjda se nisu usudili zbog toga ostaviti dobnu granicu "do 38"
    andream, prava si rvatica.
    Sve manje od 3 te više od 3 koje se broji max do 3... je novi rvatski MPO standard. To se zove recesija...

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ooohooo!
    Ja sam onda super rvatski standard!
    Bez obzira na lijekove...ja dajem najviše dvije stanice..i to jedan jedini put kad sam doživjela pukim slučajem i transfer!
    Inače,na stimulaciji,kad su skužili da ne reagiram,nastavili su u revijalnom tonu-ista doza do daljnjeg-valjda su se bojali HS-a,rezultat 1js-nezrela!
    I šta dalje?
    Kažu mi opet isto,čitaj:iste stimulacije-a znaju da na njih nikako ne reagiram!
    Nema drugih opcija,nema drugih kombinacija,nema drugih lijekova koji bi mi oni mogli dati-to je prava recesija!!!
    Very nice

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mia, biži odatle što prije!
    to je sramota što ti čine grrrrrrrrrrrrrrr

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    mia, biži odatle što prije!
    to je sramota što ti čine grrrrrrrrrrrrrrr
    Otišla ja već dalje,kod drugog doca!!!
    Vidjet ćemo sada
    Posljednje uređivanje od mia74 : 14.11.2010. at 20:00

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    a ona će na to: vide i jajnici da je adz u rasulu i da mu je došao kraj hehehe
    aaaaa

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

i ja i ja.... 1IVF 5js necete vjerovat 3 zrele ,oplođene- vracene
    2 IVF 5js 2 js oplođene , dali je 3 bila zrela ne znam.....

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Drago mi je da se ova tema otvorila, iako ne vjerujem da će itko od prozvanih odgovoriti. Ja se na žalost ne mogu šaliti na tu temu, budući da dobro reagiram na stimulaciju, ali imam problema s implantacijom. Ja nemam pošto ići u postupak, ako će mi samo tri "najbolje" oplođivati.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja se isto ne mogu saliti na tu temu iako ni sama nemam bas neki pretjerani odgovor na stimulaciju, ali svaki put kad cujem da je netko dobio 5,6,7 i vise stanica (a zna ih cesto biti puno puno vise) okrene mi se zeludac kad se sjetim kakav nam je zakon.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Drago mi je da se ova tema otvorila, iako ne vjerujem da će itko od prozvanih odgovoriti. Ja se na žalost ne mogu šaliti na tu temu, budući da dobro reagiram na stimulaciju, ali imam problema s implantacijom. Ja nemam pošto ići u postupak, ako će mi samo tri "najbolje" oplođivati.
    Jelena, da te ohrabrim...u svojim mnogobrojnim IVF postupcima imala sam i ja problema s implantacijom, a jako dobro sam reagirala na stimulaciju. Zadnji Ivf prije 2 godine rezultirao je sa 22 folikula i 18 dobrih jajnih stanica (20 gonala), no onda situacija sa MM nije bila u redu, vracena 3 zametka (jedva, ICIS), ostala trudna pod jako teskom hiperstimulacijom, bila hospitalizirana na intenzivnoj. Niste trudni, bile su rijeci lijecnika, krvarila sam. Nekoliko dana nakon povratka sa intenzivne stapic je pokazivao +, danas sam mama zivhnog i zdravog djecacica.
    Sretno Vam bilo svima, od

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Yana bas mi je drago da si se javila.Dakle od svih 18 jajnih stanica su se oplodile samo 3 koje su vracene ako sam dobro shvatila?Znam da si isla po starom zakonu kada je bilo dozvoljeno oploditi sve dobivene jajne stanice ako se ne varam tako da je i to dobar primjer koliko je ovaj zakon los.Zamisli da su ti od tih 18 napamet birali samo 3 za oplodnju, pitanje je da li bi danas taj predivni djecak trckarao oko vas zar ne.Veliku pusu saljem i tebi i njemu.

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja slično kao Yana. Prije tri godine u 1.postupku mala sam ispunktiranih 17 zrelih js, mm katastrofa - otprilike isto toliko živih spermića, oplodilo se 5, od toga 2 kvalitetna embrija koja su mi vraćena, rezultat-Sara. Želimo Sari bracu ili seku, ali znam da nemamo šta tražiti u našim klinikama dok je ovaj zakon na snazi a za inozemstvo nema love.

amariya avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj RuzicaSB prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se isto ne mogu saliti na tu temu iako ni sama nemam bas neki pretjerani odgovor na stimulaciju, ali svaki put kad cujem da je netko dobio 5,6,7 i vise stanica (a zna ih cesto biti puno puno vise) okrene mi se zeludac kad se sjetim kakav nam je zakon.
    Slažem se, ja sam u zadnjem postupku imala 7 j.s., 3 su bile super, ostale nisu oplođene. Zašto? Dr A nije htio muljati pa je samo slegao ramenima. Baš super. Ma ispucat ću ja jako brzo 6 stimuliranih postupaka, a rezultat?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zahebajem se ja od muke i jada, kad vidim koliko nas pati zbog debila na vlasti. ko što mi je rekla nekidan jedna prodavačica, usput - da se ne zezam, crkla bi od jada. točno tako.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure moje sve sam svoje postupke prije Vedrana ispucala po starom zakonu i uvijek ima obilje js (od 13-25), sve zrele, oplodnja oko 80%,nažalost impantacija bila probelm; baš me zanima kad krenemo po blacu ili zeku oće li i mene napast ovaj rvacki virus koji je očito izrazito virulentan

kerolajn5 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

i ja sam od po 8 folikula na svakom jajniku dobila samo 3 js.. još malo krećem u sljedeći stimulirani pa me baš zanima hoće ih opet biti samo 3..

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Moj zadnji IVF u Hr doktor na folikulometrijama cijelo vrijeme priča puno folikula, puno folikula...na kraju 3 JS ...fascinantno kako ništa od svih ostalih.
    Sve u svemu za rezultat koji sam imala sada u Slo sa ajmo reč minimalnom stimulacijom, u Hr bi trebala 12 puta na stimulaciju

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Kako sam sretna da spadam bar u jedan stadard!
    1.postupak 5 folikula, 2js, transfer dvije.
    2. postupak 4 folikula 2js, bez transfera.
    Oba puta na klomifenu. Dr. nije htjela dati jaču stimulaciju da nebi prekoračila željeni broj dobivenih js pa bi "trebali zamrzavat"! I tako sam ostala u tom zlatnom standardu do 3 js. Presretna sam da sam u granicama da se nebi slučajno ministar naljutilo na mene pa me u mraku cjepio protiv svinjske gripe.
    3.postupak Maribor - 7 folikula - 5 blastica!!! Ne kužim. Vjerovatno sam tako reagirala radi klime u Pohorju! Nemojte reć ministru!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ma gle ti ovo mare ....sta taj Maribor radi...da je bar ovo bilo spomenut u latinici

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nažalost i ja sam zaražena ...
    1. postupak Postojna dr.Reš, menopur - 8 ili 9 folikula, više se ni ne sječam točno, od toga 8js. 5 spremnih za vraćanje ili zamrzavanje...
    2. postupak Rijeka, klomifen + par menopura - 7 folikula, 2js , jedna nezrela i jedna koju su oplodili i vratili ju 3 dan...
    3. postupak Mb - jedva čekamo rezultate...

jeee i ja spadam u naš lipi i štabeli standard!!!

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ta klima u deželi stvarno ne štima...35 js (zbog tolikog broja dosta nekvalitetnih) ali zato rezultat...15 blastica ocijenjenih najboljim ocijenama od strane biologa

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj amyx prvotno napisa Vidi poruku
    ta klima u deželi stvarno ne štima...35 js (zbog tolikog broja dosta nekvalitetnih) ali zato rezultat...15 blastica ocijenjenih najboljim ocijenama od strane biologa

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I ja imam virus, ali mi se čini da je već u pitanju mutacija jer ja čak više i ne proizvedem više js, a onda od tih bude samo 3 kvalitetne js.
    već ja odjednom u posljednjih godinu/godinu i po dana dana, više i ne proizvodim 12, 15 ili 18 js po stimulaciji - kao do tada, već oko 2 js (manje od 3 naravno). Meni se čini da je milinović-virus mutirao i da kreće dalje djelujući na rvacke jajnike koji rade po zakonu kad mi već nećemo - svaka prava rvatica više neće ni proizvodit više od 3 js!

Dakle da pojasnim.../da ne bi slučajno dobili više od 3. kvalitetne stanice i da ih ne bi morali bacati (omg, kakav lapsus - zamrzavati naravno) / u mom je slučaju oba puta kada sam išla u postupak po novom zakonu rađena blaža stimulacija pa sam dobila 5 -6 folikula, jednom 3 js od kojih jedna nezrela, a jednom 2 js, od toga jednom jedan loš 5-stanični zametak za vratiti, a drugi put - ništa.

Sve po rvackom standardu.
    E zato ja po tom standardu više neću ići u rvacku. A vrijedno skupljam novce (koje još nisam skupila) da odem negdje gdje će virus, mam, prelaskom preko granice, prestati djelovati na moje jajnike.
    Posljednje uređivanje od BHany : 17.11.2010. at 08:17

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Istina virus prestaje djelovat čim ti slovenski policajac lupi žig u putovnicu na graničnom prijelazu Gruškovje.

Mona 20 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

evo još jedne 'rvatice koja je zaražena virusom, cure svaka čast što ste to skužili, to mi je samo potvrda onoga što sam već i sama ranije uočila, sad vidim da to ipak nije teorije neke urote, već da je to stvarnost i još nešto, mislim da je tim virusom najviše zahvaćena naš draga Vinogradska!!!

thratinchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

mene muci jedna druga stvar; ja sam u nasem jedinom IVFu dobila 9js (nisu rekli koliko zrelih), oplođene 3 (bili smo prije nesto vise od godinu dana, razdoblje prilagodbe na novi zakon). U svom tom malom kaosu nisam dobila informacije sto je bilo s mojih preostalih 6js (navodno bacene jer tada jos nisu imali metode smrzavanja - price iz cekaone, nazalost nisam pitala). Sto se tice blastocista, zvala ja 4 dana da vidim kako izgledaju, kaze biologinja super su sve tri, vidimo se sutra. Mi dosli na transfer, sva sretna, opet malo kaoticno stanje u glavi, postavila 1000 pitanja, ali kljucno sam zaboravila; vracene su mi 2 blastice jer je to bio optimum s obzirom na moje zdravstveno stanje, a sto sa trecom? Dan prije je bila super, a taj peti dan tako tako.....hmmmmm.....oni su odabrali ove dvije. S obzirom da nema smrzavanja embrija oni su onda valjda ovu trecu bacili.....nije li to ono najgore? da je bila smrznuta, tko zna, mozda bi jednom postala beba, a ovako je jednostavno bacena . Smrzavanje embrija ih brine - pa vecina nas se vraca u nove postupke. Po meni je i ta treca blastica nosila potencijalni zivot

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj thratinchica prvotno napisa Vidi poruku
    mene muci jedna druga stvar; ja sam u nasem jedinom IVFu dobila 9js (nisu rekli koliko zrelih), oplođene 3 (bili smo prije nesto vise od godinu dana, razdoblje prilagodbe na novi zakon). U svom tom malom kaosu nisam dobila informacije sto je bilo s mojih preostalih 6js (navodno bacene jer tada jos nisu imali metode smrzavanja - price iz cekaone, nazalost nisam pitala). Sto se tice blastocista, zvala ja 4 dana da vidim kako izgledaju, kaze biologinja super su sve tri, vidimo se sutra. Mi dosli na transfer, sva sretna, opet malo kaoticno stanje u glavi, postavila 1000 pitanja, ali kljucno sam zaboravila; vracene su mi 2 blastice jer je to bio optimum s obzirom na moje zdravstveno stanje, a sto sa trecom? Dan prije je bila super, a taj peti dan tako tako.....hmmmmm.....oni su odabrali ove dvije. S obzirom da nema smrzavanja embrija oni su onda valjda ovu trecu bacili.....nije li to ono najgore? da je bila smrznuta, tko zna, mozda bi jednom postala beba, a ovako je jednostavno bacena . Smrzavanje embrija ih brine - pa vecina nas se vraca u nove postupke. Po meni je i ta treca blastica nosila potencijalni zivot
    Koliko znam od cura koje su još studioznije prolazile kroz zakon nigdje se u zakonu ne spominje zabrana bacanja embrija.......................... i da, vjerujem da se to nažalost itekako događa u HR.

Milinoviću, Golemu, profesoru Šimuniću (za svesrdačno podržavanje zakona) VELIKO HVALA za ovaj debilni zakon!!!!!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni je najbolje od svega kada se zakonodavac hvali kako je ovim zakonom napravljen red, odnosno da zahvaljujuci njemu nema nikakvih mogucnosti za zloupotrebu.

Bas!

Mi pacijenti sada vise nikako ne mozemo biti sigurni sta se radi s "viskom" nasih jajnih stanicama (a to je svaka jajna stanica koju dobijememo punkcijom, ako ih dobijemo vise od 3), koliko ih oplodjuju (rezultati nasih klinika su obzirom na ogranicenje oplodnje samo 3 JS nevidjeno dobri), koliko bacaju, a koliko zaledjuju... Vec samo tu je toliko sivog prostora da je po meni beskrajno tesko drzati se nekog principa po kojem bi se moglo garantirati da ni jedna jajna stanica nije uzalud punktirana.

Jos veci problem je 3. embrij. Ako do transfera ostanu sva 3 embrija, vrlo vjerojatno su to embriji mladjih zena, pa je samim time i sansa da se sva tri uhvate toliko veca. Svjesno ulaziti u rizik viseplodne trudnoce samo po sili zakona protivi se zdravoj pameti. Pa budi ti onda onaj koji ce se radije odluciti jedan embrij baciti (zakon to ne zabranjuje iako je donesem upravo iz svjetonazorskih razloga koji bi embrije trebali stititi) nego riskirati trudnocu s trojkama...

A ima tu jos stvari za zamislit se nad njima koliko hoces.

Uzas. To je pravi uzas.

thratinchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko znam od cura koje su još studioznije prolazile kroz zakon nigdje se u zakonu ne spominje zabrana bacanja embrija.......................... i da, vjerujem da se to nažalost itekako događa u HR.

Milinoviću, Golemu, profesoru Šimuniću (za svesrdačno podržavanje zakona) VELIKO HVALA za ovaj debilni zakon!!!!!
    upravo tako, to je i poanta mog posta. a to nitko ne spominje.....
    to je po meni puno gore nego smrzavanje.....meni je stvarno na neki nacin bio bed kad sam se vratila doma s 2 transferirana a onaj siroti treci nitko nije spomenuo (nisam se sjetila pitati odmah, a buduci da sam ostala trudna te misli su nekako odleprsale).....

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

spominjali smo to, spominjali, kako ne...kada smo kritizirali zakon...dok su mediji još bili zainteresirani za temu...ali nitko to nije čuo, odnosno nije naravno htio priznati itd.

a nije se našao baš nitko tko bi za medije ispričao da mu se to dogodilo osobno - to je ono što je medijima interesantno - osobna priča - i to je ono što golem ne bi mogao ni svojom vrhunskom elokventnošću pobiti

ima još sivila u ovom zakonu, i njegovoj provedbi, prikazu statistika itd...ali još uvijek nema nikoga tko bi to posvjedočio...u teoriji smo već sve to rekli u jako puno navrata, ali teoriju nitko više neće slušati i teorije golem i društvo jako dobro u neupućenoj javnosti demantira svojim protuteorijama - i kako god one bile neistinite, nemoguće, neostvarive ...to javnost ne zna - to znamo mi

da aurora to je užas...užas je što se događa, ali to više nikoga ne zanima

a svjetonazor na koji se pozivaju je debelo prekršen ovim zakonom...daleko više nego što je bio dok zakona nija bilo, ali iako se ova zemlja jako u posljednje zemlje voli baviti svjetonazorom, čak niti to nikoga ne zanima ovako samo u teoriji

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku

u jednoj zg klinici sam jučer dobila potvrdu da ako se oplode 3js, a par odluči da se vrate 2 embrija, onaj treći se uništava i da par mora potpisat da je suglasan s tim, te da se žene koje to potpišu a postupak ne uspije osječaju jako loše.
    ja sam na to rekla da ja nikad ne bih pristala na vraćanje 3 embrija pa sam dobila odgovor da ako je meni to što rade moralno ne prihvatljivo da kažem svom dr.-u da oplode 2js kao vjerovatnost za uspijeh je manja ali bar ste mirni sami sa sobom.
    i da pitala sam zašto se to ne kaže u javnosti, samo su slegnuli ramenima.

BHany pošto osobno nisam još bila pred takvom odlukom glupo mi je istupit u javnost, ali pošto se postupak bliži hmmm vidit ćemo kako će se stvari odvijat, bilo kakvo istupanje u javnost (anonimno) mi nije problem

thratinchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa Vidi poruku
    ako se oplode 3js, a par odluči da se vrate 2 embrija, onaj treći se uništava i da par mora potpisat da je suglasan s tim, te da se žene koje to potpišu a postupak ne uspije osječaju jako loše.
    kad smo bili u postupku, pretpostavila sam da cemo se dogovoriti koliko blastica ce mi vratiti (neki ljudi iz npr religijskih uvjerenja inzistiraju na vracanju sve 3 pa sta bude, i o tome sam citala na forumuma), no kad sam dosla na transfer, pitala sam za dogovor, no rekli su da su uzorak za transfer vec pripremili, vracaju mi dvije. i gotovo . nikakvu izjavu o ponistavanju trece nismo potpisali, ali pretpostavljam sto se s njom dalje dogadalo.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Eto mene i u tom klubu.....od 5 folikula jednake velicine, 3 dobre JS...

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Moram opet komentirati. Moja frendica je imala 6 js. Pazi sad! 3 nezrele, 3 stavili na oplodnju od kojih je jedna odustala, dvije su se oplodile i sad su kod nje na čuvanju. Vrlo interesantno!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ovaj me topic baš deprimira. Kakva beskrupuloznost našeg Ministarstva zdravstva. Užas!

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

evo i mene, od 7 folikula 2js

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •