Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: KoŽa i kosa u trudnoĆi

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno KoŽa i kosa u trudnoĆi

Drage ženice, evo mene zanima kakva vam je kvaliteta kose i kože u trudnoći...?

Mene buni to jer sam čula kako je u trudnoći kosa u pravilu bujnija i čvršća, te da manje opada...Dok je kod mene potpuno suprotno.

Naime, uvijek sam imala kvalitetnu kosu...gusta i živahna...a sad, otkad sam trudna kao da je posivila, postala beživotna i stanjila se...
    Više uopće ne znam što bih sa njom, pa je stalno nosim bezveze zguveljanu u polurepu. Koliko "njegovano" s tim izgledam zamislite same Što se kože tiče, prva dva mjeseca bila sam puna prišteva (što inače nije običaj)...a iza toga, do danas (peti mjesec) -niti jednog. Nikako. Time sam zadovoljna...

Eto...ako koja ima koji savjet ili želi prenijeti vlastito iskustvo, navalite...Zbilja me zanima kako je drugima!

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Prošla trudnoća - kosa sjajna i nije ispadala ništa, koža super - bez prišteva.
    Nadoknadila sam sve to nakon poroda kad mi je sva kosa popucala, bila suha i padala užasno 6mj barem - dok nisam drastično ošišala.
    Sadašnja trudnoća - kosa i ten užasni. Nadam se da se bude stanje popravilo.

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Meni je kosa bila super - uopće nije opadala, bila je sjajna i bujna. Čak nisam morala stavljati ni regenerator, samo sam ju prala s najobičnijim šamponom a ona je blistala Dobrih 10, 11 mjeseci nakon poroda užasno mi je opadala kosa, mislila sam da ću ostati ćelava... ali nakon drastičnijeg šišanja stanje se malo popravilo.
    A na koži nisam primjetila neku razliku prije i poslije. Jedino što mi se u trudnoći nije pojavila alergija na sunce koju inače imam.
    Ne znam jeli to sve imalo veze s dodatnim uzimanjem vitamina (Pregnital) ili ne...

gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Kosa katastrofa!!!!
    Danas idem na šišanje da popravim dojam i da se bolje osjećam!

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni su kosa, nokti i ten u svakoj trudnoći fantastični! Pogotovo u drugom tromjesečju. Što se više bliži kraj trudnoće, kvaliteta opada. Inače, kosa mi dosta opada u trudnoći, gotovo u polupramenovima, ali je ono što ostaje zdravo i sjajno.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u prošle dvije trudnoće - ne sjećam se LOL
    u ovoj, prvo tromjesečje katatrofa, ispalo mi puno kose, imala sam prhut, po cijelom tijelu sam bila isušena i perutava. vjerojatno je sve to i posljedica toga da sam bila dehidrirana i izgladnjela od povraćanja.
    kako su prestale mučnine i povraćanja, sve se popravilo, koža mi je prekrasna, sjajna i gipka, kosa je prestala padati, iako stoji na neki drugi način nego prije.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Pa da...koliko vidim, to je totalno individualno...mislim, ja se samo plašim perioda iza trudnoće...ako mi je sad već ovakva, kakva će biti nakon poroda...kad stane opadati "momački"

moram ozbiljno početi traganje za dobrom perikom
    Posljednje uređivanje od Pettite : 15.11.2010. at 11:18

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Meni se u trudnoci ten jako popravio nemam vise crvenila po licu,al kosa mi i dalje opada i dosta mi je rijetka tako da kad odem frizeru svaki put je sve kraca i kraca misleci da cu ju oporavit al nista,tako da ce i meni perika stajat kao opcija

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nosim izrazito kratku kosu, pa se nemam što više šišati LOL
    jedino moram paziti da me frizer dobro ošiša, da ne izgledam kao očerupana kokoš.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

nema druge nego istražiti daju li kakav popust za trudnice i svježe mame u vlasuljara

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

meni je kosa u trudnoćama bila izrazito lijepa, gusta, a i koža mi je "blistala".
    ha, ha, najviše upucavanja osoba suprotnog spola sam doživjela baš u T (?!?)
    Do pogoršanja je došlo negdje 14-15 mj nakon poroda. Tada sam se totalno
    osušila (kritično pala kilaža, kosa splasnula, razrijedila se, ten srednja žalost).
    Mene je kombinacija dojenje iza godine dana+buđenje po noći+rad baš jako iscrpila i to se vidjelo
    na meni (inače sam lagano pothranjena pa me velika papalica doslovce isisala)
    Nakon prestanka dojenja polako sam se vratila u stanje kakvo je bilo prije T.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Meni se kosa nakon pranja petlja kao nikad u životu. Dok je mučim s četkom poprilično je očerupam

Inače koža uvijek u dobrom stanju pa tu nema promjene, a jedino od čega strahujem jest ćelavost nakon poroda. Naime nakon prvog poroda, cca 6 mjeseci kasnije, poispadala mi trećina kose i nikad se nije vratila. Doduše tad sam imala bujnu kosu, pa mi nije bio bed, al sad mi i nije svejedno...

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam u prvoj trudnoći bila u fazama super kose i kože pa onda faze lošeg stanja pred kraj trudnoće. imala sam jake, jake hiperpigmentacije koje su nestale, jako izraženu liniju ispod pupka.. a nakon poroda-lice mi je izgledalo kao leptir. kad se sjetim..

a sada.. uh. nemam ništa od toga skoro-jedino neka misteriozno hrapava bedra (suha koža), nemam flekova-samo jedan na desnom obrazu.. kosa mi je živi vrag-nosim kratku kosu-suha i oštra ali ne ispada mi još.
    znam samo da to sve prođe. i ispadanje i svašta nešto.

budem nezadovoljna svojim izgledom ali to samo kada "odem na drugu stranu sebe". naravno da se dežim pristojno ali daleko je to od onoga kako sam izgledala ili želim izgledati. momentalno je prioritet unutar a ne van mene. :ponos:
    a prištevi.. evo imam ih nekoliko što je rijetkost za moje lice.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ono malo što sam bila trudna (5 mjeseci) izgledala sam sama sebi woooow. Hormoni kao da su tek onda došli u ravnotežu. Koža, sjajna i zategnuta, samo pjegice koje su na čstom licu čak i privlačno izgledale. kosu sam ošišala na poludugo, počela se loknati u krupnim uvojcima.....krasota. Kasnije.......katastrofa. Ten je ostao čist ali kosa.............kosa je stradala TOTALNO. Kad sam je htjela ošišati na kratko da skroz skinem težinu frizerka je rekla ni slučajno, jer se toliko prorijedila da se vidi tjeme sve od čela kroz slabe i rijetke vlasi. Malo je skresala kosu samo onako za "frizuru". Još onako usput počela se mastiti jako jako, moram je prati svaki drugi dan. Potrošila hrpu para na tabletice, losione, ampule i šampone. Zaključak, sve baciti i stavljati na glavu samo šampon. Bez laka, pjene itd. I sad raste.......sijeda kosa. Strašno.
    Ali mogu primijeti da sam izgubila poslje poroda "paperje" sa stražnjice??!!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

meni su koža i kosa bile predivne u trudnoći... i inače imam dobru kosu, ali tih mjeseci je bila super: sjajna, bujna i najvažnije ništa se nije mastila! koža isto... ali odmah nakon poroda mi je kosa počela padati tako jako da ju danima nisam vadila iz repa i svaki put sa strahom ju prala i molila boga da mi nešto ostane na glavi... nakon 5 mj je prestalo opadanje i sad još uvijek imam puuuuno nove male kosice koja strši kad dignem kosu... samo neka strši!

weather avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Do 5. mjeseca je sve bilo savršeno, a onda je kosa počela padati kao luda. Pri pranju sam morala 3 puta odštopavati tuš da voda oteče. To je prestalo u 8. mjesecu. Sada, nakon poroda, imam puno mlade kose koja strši kada kosu svežem u rep. Najgore od svega, ponovo je počela padati .
    Sutra idem na šišanje pa ću vidjeti hoće li pomoći.

Koža u trudnoći normalna, bez prištića, nakon poroda suuuuuhaaa. Toliko da me je stezalo na leđima kada se sagnem i sva sam se ljuskala i perutala. Sada 1 mj nakon poroda se stanje popravilo

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

dozivljavam neke nove momente u svom zivotu...imam kratku kosu i morala sam ju prije prati skoro svaki dana, a sada kako sam T i to negdje od 15 tjedna kosu perem 1 tjedno jer se uopce ne masti ...ne mogu vjerovati, ali istina je kosa mi je ojacala, ne masti se, ne treba mi gel niti lak odlicno stoji a ja prezadovoljna...koza je o.k. tu i tamo koja cvimbica ali samo se nesto malo zacrveni...

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

u 15 tj. sam i nadam se da ću bar malo uživati u nemasnoj kosi, za sada nikakve promjene i dalje je perem svaki drugi dan, a prištići na licu bili su prisutni i prije trudnoće, i još su tu, nije strašno, ali sam se nadala da će se povući...

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Od prekjučer imam najveći prišt u životu na licu. A inače se nikad nisam borila s njima, ni u pubertetu... djelomično sam ga iskasapila sinoć, ali kao da su dva jedan do drugog, tako da drugi dio (nespreman na istiskivanje) sad čmrlji sam

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Meni kosa i nokti nikad lepsi... Jos se nisam sisala ne pamtim, a bilo je vreme nego sam na mirovanju tako da od frizera nista, ali na stranu frizura, kosa deluje zdravo.
    Ali zato je koza po nogama i rukama suuuuvaaa, toliko da me uvece jako svrbi, peruta se, cini mi se da joj nikakvo mazanje ne moze pomoci. Nije takva bila do treceg tromesecja, a sad - uzas. Mozda i zato jer je hladno pa grejanje susi vazduh...
    I da, mladezi se javljaju novi, a neki stari se povecali, e to mi se bas ne svidja.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

a jadna li sam ja ako mi bude ispadala ko nekima,ionako imam slabu i tanku kosu...
    zasada (8 tjedana) mi vidim manje ispada,ali perut mi je poludila.. (i inace je imam ali sada je jos gore)

koza mi je oduvijek jako suha,jos uvijek je ali sam dobila pufice po dekolteu,par po vratu i ledjima...prve u zivotu...

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Od prošlog tjedna odjednom ćelavim

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Kosa mi je ljepša nego ikad, sjajna, raste kao luda Ten mi je loš, koža suha kao nikad do sada, ali to rješavam dobrom hidradantnom kremom koju nanosim ujutro i navečer. Nekih savjeta nemam, ali eto da iznesem svoje iskustvo

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

U prvoj trudnoći (pila prenatal) kosa,koža,nokti...sve savršeno.
    Sada , u drugoj ajme majko........

buci-buci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Meni je prije trudnoće kosa dosta ispadala, ali se nisam brinula jer mi je stalno rasla mlada kosica koja mi je često zadavala probleme pri pravljenju frizure. Od kad sam trudna kosa mi uopće ne otpada ali mala kosa i dalje raste tako da više ni ne znam kud bi sa kosom. Čak sam razmišljala da se ošišam skroz na kratko, ali imam kovrćavu kosu pa bi si napravila još više posla, a ni MM se ne sviđa ta ideja . Nokte sam oduvijek imala loše, a sad mi rastu ko ludi i jako su čvrsti. Uzimam prenatal od 6 tj.trudnoće.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kosa super, samo raste ko luda, ali ten.... ajme meni! prišt na prištu! i to oni ogromni, veliki, gnojni fuj... sutra idem kozmetičarki jer se ne mogu više gledat, a ništa mi ne pomaže!

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

meni kosa super.inace brzo raste i šišam se svaki mjesec.a sad u trudnoci nemam prhut,nije masna.ja zadovoljna.koža na rukama strašnoooo suha,a dlanove nesmim namazat jer se onda znoje.a ten super.nemam inace probleme.u vrijeme menzisa izađe jedan dva prišta i to je to.tako da nemam ni sad problema.a nevista mi je trudna i faca joj je užas.nevjerojatno kako se sve prominilo-na gore.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

meni kosa nista ne opada, bukvalno jedna dlaka kad operem! a kvalitet je isti, s tim sto se manje masti. nazalost sijede dobijam i dalje istim tempom koza super, nokti super

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Meni kosa fenomenalna nista mi ne pada nokti super rastu ko ludi,a ten koma samo mi se peruta i svrbi me plikovi po licu,dobro ja imam kronicnu seboreju tako da mozda i od tog.Sutra imam svoj tretman lica piling maslinovo ulje i ampula b vitamina sto dulje cu drzat na licu da mi ode ta šuga kak ju ja zovem

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

meni su i kosa i ten bili savršeni, ali se sve nakon poroda jako pokvarilo, sad, 10. mj poslije, je lošije nego ikad!

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

evo taman kad sam na kraju ,sve do sada bilo super, ali vec danima brada mi užas. T zona. kosa je još uvik super.

priscila avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

meni je 31. tjedan trudnoće i hvala Bogu, i kosa i koža su mi super

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam prije prala kosu 2x tjedno,evo sam je jucer oprala nakon 12dn!!!! Suuuuha za poludit! Nista ne opada vise...
    Nokti i prije bili dobri,tako i sad dakle samo mi je kosa i koza jos susa nego inace....blintim se uljem po cijelom tijelu a najradije bi ga i na glavu stavila!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

koža i kosa nikad bolje!!! priej mi se kosa jako mastila a sda mogu i po 5-6 dana da je ne perem. ludilo!!!!

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Meni kosa i nokti fenomenalni,al koža samo su mi bradavice sitne poizlazile po tijelu najvise po trbuhu izmedju grudi i po vratu prestrasno.Sad mi je opet pred kraj trudnoce glupo pitat gin zašto sad te bradavice. Morala bum kompletna u spalionu ic ja to ne zelim imat po sebi

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

i meni se to dogodilo sa tim bradavicama.al jakooo jakooo su sitne.netribam na spaljivanje.samo ih skužim na opip.nevide se prvi tren.al me živcira.

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kosa mi je rasla ko korov (na zalost, i ostale dlake isto)
    Koza mi je bila suha i svrbila me.

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

i meni su sitne ne vide se al ja ih opipam i bas me zivciraju,valjda nece ostat.Sestra mi rekla da nebi trebale ostat da bu se osušile a vidjet cu poslije kad rodim

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ee,a to sam zaboravila napisat,sto mi nije bas logicno...kosa na glavi ne ispada nimalo a ostale po tijelu ko da su atrofirale!!!Depiliram se duplo rijedje nego inace (a i inace nisam neka dlakavica) i ne urastaju mi vise dlake toliko a prije bi to bilo ajme meni....supeeeeer! Kad bi bar ovako ostalo i poslje....

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sada sam kao očerupana kokoš. Krenuli su mi rasti čuperci, i sada se jako fino vide, a s druge strane kosa se opet prorjeđuje, i kada svežem u rep, izgledam stvarno očajno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •